Konservativa Frankrike

Något jag inte visste om Frankrike innan jag åkte hit som Au Pair var att de är väldigt konservativa och gammalmodiga. Det känns som de är cirka 20 år efter Sverige i utvecklingen. Jag har varit i Frankrike på besök tre gånger innan men då är man "bara" turist, man får ingen större inblick i hur landet fungerar. En av gångerna besökte vi Paris och där märks det väl minst eftersom det är så mycket turister. Här i Nantes är turister så ovanligt, man hör knappt någon prata något annat språk än franska.
Det jag vill komma till är att imorgon är det en stor demonstration i Paris som var mot att homosexuella ska få gifta sig. Det är idag inte tillåtet. Tidigare har det varit demonstrationer i städerna och imorgon är det i huvudstaden.

De här affischerna satt uppsatta 50 meter från N's skola. Tänk barnen som kan läsa och förstår vad det står! Rike sa att utanför "hennes" barns skola delade de ut dessa som flyers. Det står ungefär "Försvara det normala (hittar ingen bra översättning) äktenskapet. Pappa, mamma och barn." Och de uppmanar alla att komma till Paris imorgon för demonstrationen på Place d'Italie...


Idag på stan delade de ut dessa. En motdemonstration nästa lördag här i Nantes. De vill demonstrera för att alla ska kunna få gifta sig med den de älskar. Bra att de motdemonstrerar!!


Kommentarer
» KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

« NAMN SPARA INFO?
« E-POST
« URL

» KOMMENTAR