Lördagen den 23 mars förra veckan

I lördags vaknade jag vid 8.00, efter drygt 4,5 timmes sömn. Jag gick upp, fixade mig i ordning och packade ihop min Longchamp weekend-bag och gick sedan. Jag mötte pappan nere och sa trevlig helg och gick sedan till bussen 5 minuter bort. Det var marknad i hela centrum så inga spårvagnar eller bussar gick genom centrum men en av bussarna gick till katedralen så den tog jag och gick av där, bytte till Busway och gick av vid Cité de Congres. Jag gick därifrån till mina föräldrars hotell och till deras hotellrum. Lite overkligt att träffa dem igen, för bra för vara sant!
Vi gick tillsammans och letade efter ett café, vi slutade inne i centrum på vårt föredetta stamcafé, La Tartinerie. Vi gick förbi Commerce där marknaden var och gick sedan tillbaka till hotellet. I början av dagen var det kallt och grått men då hade det blivit sol och väldigt varmt, 15 grader kanske. Jag och pappa gick till tågstationen och där vi skulle hyra en bil. Det var ingen där så jag ringde på numret som stod på dörren. Hon kom sedan och jag körde hela samtalet på franska, så kul och så enkelt. Vi fick en tysk BMW från München.

Därefter åkte vi och hämtade mamma på hotellet, tog bilen genom Nantes centrum och sedan till mitt kvarter. Jag sprang hem, lämnade en ryggsäck och hämtade några tunnare jackor och Converse och gick sedan tillbaka till bilen. Vi lämnade då Nantes, tog motorvägen till Saint-Nazaire som är en stor hamnstad. På vägen dit passerade vi ett Leclerc i Pontchateau där vi stannade. Vid stranden i Saint-Nazaire åt vi vår picknick; baguette, olika charkuterier, ost och yoghurt. Gott! Vi fortsatte längs kusten, körde kustvägen och kom till Pornichet där vi checkade in på vårt hotell. Sedan åkte vi vidare, till La Baule och Le Croisic där vi gick runt lite. Därefter till Guerande innan vi åkte tillbaka till Pornichet. Klockan var då runt 20.30 så vi fräschade bara upp oss lite innan vi gick vidare till en fiskrestaurant där vi åt tre rätters middag och drack muscadet vin. Jag åt fisksoppa med ost och krutonger, dagens fisk och en chokladfondant till efterrätt. Så gott. Kom tillbaka runt 23-tiden och somnade straxt därefter.

Vi fick ett stort rum med en stor balkong och havsutsikt, lyx!En strand vid kusten. Så fint.Haha dessa skålar är typiska här och de lyckades nästan skriva mitt namn.Stranden i La Baule-Escoblac.En skylt på bunkern stod på tyska!Bunkern från andra världskriget.

Den medeltida staden i Guerande.
Le Croisic.
Vid kusten.
Middag på fiskrestauranten, fisksoppa till förrätt.
Pappa åt havskräftor!
Dagens fisk.
Efterrätten, mon dieu. Chockladfondant.

Bilderna är från min iphone... Har andra bilder också, DE KOMMER.

Kommentarer
» KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

« NAMN SPARA INFO?
« E-POST
« URL

» KOMMENTAR