Söndagen den 24 mars 2013

Andra dagen vid kusten då, söndag. Vi vaknade runt 8.30, fixade oss i ordning och så och gick sedan ned och åt frukost. De hade faktiskt oväntat mycket och gott till frukost! Vi checkade sedan ut vid 11.30-tiden, åkte genom Pornichet till Pornic som är en kuststad som jag besökt en gång tidigare. Där gick vi runt lite innan vi åkte vidare, åkte längs kusten och såg ostron- och vinodlingar. Vi kom fram i Noirmoutier, en ö söderut. Där kan man köra på havsbottnen när det är ebb men det var flod när vi åkte dit så vi fick ta bron över.
Vi kom fram till byn, promenerade runt där men det var ganska dött. Jag kände mig inte så jättebra under helgen, förkyld och så. Vi letade sedan efter ett ställe att äta galettes på men det visade sig på flera ställen att de bara serverade efterrättscrêpes då det var eftermiddag. Vi fortsatte till en annan by, en hamn, där vi frågade om de serverade galettes och de s även där nej. Det var som en korvkiosk men en fransk sådan med fransk snabbmat. Jag frågade då varför de inte serverade galettes och då skrattade de alla åt mig och sa att det inte är tid för det. I Sverige så skulle du lätt kunna få en varmkorv med bröd om du ville ha det fastän det inte var tid för det, eller en efterrätt vid lunchtid. Detta land...
Vi fortsatte då, åkte mot Nantes och var rätt hungriga. 30 minuter från Nantes stannade vi på ett McDonalds, det sista vi hade att välja på... Och det sista stället vi absolut ville äta på... Vi åt där innan vi fortsatte mot Nantes, jag hade under dagen smsat till mamman och pappan om när vi skulle ha aperitifen hos dem men inte fått något svar. Jag ringde hem till dem och pappan sa då att vi kunde komma runt 19.30-20.00. Det var en hel del bilköer för att komma in i Nantes centrum och sedan åkte vi till Radisson, hotellet där mamma och pappa skulle bo. De checkade in och lämnade väskorna innan jag och pappa åkte till tågstationen med bilen för att lämna den. Vi var sena så jag ringde hem till värdfamiljen och sa att vi var försenade och de sa att mamman kunde hämta oss. Hon hämtade oss utanför tågstationen och vi hämtade upp mamma vid hotellet innan vi åkte "hem". Där hade vi en aperitif på engelska och plockmat och vin. Vi kom dit runt 20.30 och mamman skjutsade hem dem vid 23.30. Kändes konstigt att åka hem med henne när mina föräldrar gick till sitt hotellrum. Jag somnade straxt därefter när vi kom hem efter lite snabbt prat med värdföräldrarna.

 

I Pornic.Pornic.

Pornic.


Kommentarer
» KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

« NAMN SPARA INFO?
« E-POST
« URL

» KOMMENTAR