Söndagsutlykten - à Pornic

Jag vaknade hos Rike av ett sms klockan 8.45, hon vaknade också då. I Sverige kunde seriöst en orkester spela för fullt i mitt rum och jag skulle inte vakna men nu vaknar jag så mycket enklare! Au Pairing... 4 timmars sömn och jag kände mig ändå rätt pigg! Vi gick upp runt 9.15, åt frukost, fixade oss i ordning och gick vid 10.20 till bussen, tog bussen till St Clement och gick sedan till tågstationen. Vi letade efter Lila-bussarna, de bussar som går från Nantes till Loire-Atlantique - kommunen här. Vi hittade dem vid 10.50, betalade 2.30 euro för en enkelbiljett och gick på bussen. Det kändes som en klassresa i skolan haha! Bussen gick 11.00 och vi var framme i Pornic 12.20. Med bil tar det cirka 50 minuter så det var bra! Vi gick mot ”centrum”, Rike pratade snabbt med några dryga tyskar innan vi gick mot hamnen. Det var så fint väder, när vi lämnade Nantes var det mulet men i Pornic var det sol och varmt (12 grader kanske?)
Iallafall, vi gick sedan längs stränderna och satt oss ner ibland. När vi kom till en strand längre bort så åt vi halva våra medhavda smörgåsar på tyskt fullkornsbröd, plockade snäckor och tog bilder. Vi fortsatte, runt 14.30 kom vi till en jätteliten by som var helt död. Vi tittade in i kyrkan, satte oss på ett café men köpte inget så vi gick tillbaka mot Pornic. Vi köpte hemgjord glass på La Fraiserie, så gott - choklad, nougat och pesika/aprikos. Sedan gick vi längs hamnen, köpte vykort, så mycket folk hade kommit, bort till tågstationen och sedan till ett café där vi drack varm choklad. Klockan var då 16.00 och vi kände oss så klara med Pornic, ville hem då vi var rätt frysna. Vi kollade om det fanns något "Covoiturage" för att åka tillbaka till Nantes men det fanns inget... Vi ville hem men det var tre timmar innan bussen gick... Vi satt på caféet länge, det fanns wifi så Rike kollade på min iphone och jag skrev vykort.
Runt 17.30 gick vi en promenad längs den lilla staden men vi var för frusna så vi satte oss och åt våra mackor. Rike kom sedan på idéen om att vi kunde lifta hem till Nantes och frågade några på parkeringen om de skulle till Nantes och om det fanns plats för oss. Alla skulle till Nantes men ingen plats fanns... Jag tyckte det var bättre att stå längs vägen med en skylt där det stod Nantes men vi hade varken penna eller papper. Jag hittade då ett reklamblad på en bil, frågade en familj om en penna så sedan stod vi vid vägkanten och försökte lifta. Haha så pinsamt, alla pekade och skrattade åt oss. Ingen stannade. En kvinna pekade sedan bakåt och vi upptäckte att Nantes var åt "andra hållet" så vi gick mot bussen och stod där i en timme. Inget där heller. En kille och en tjej i vår ålder gick fram och sa att en buss kommer snart, om 50 minuter. Ja för det är ju snart.................... Det var den bussen vi skulle med också...
Iallafall, det gick inte att lifta och vid 19.00 kom bussen och vi sov hela hemresan till Pirmil, gick av vid tågstationen vid 20.00 och gick till Foch Cathedrale där vi tog bussen hem till Rike. Jag hämtade mina saker och sa hej då och gick och tog bussen från henne. Den stannade en hållplats ifrån mig så det var bra. Jag var hemma vid 21.20, så trött. Det var en bra utflykt, men alldeles för lång!! Hade räckt med 4 timmar, inte 7 timmar... Jag pratade med värdfamiljen en del, alla var på så bra humör. De hade åkt till Noirmoutier tidigt på morgonen och därför hade de inte smsat mig. Vi pratade en del om veckan, eftersom det är lov och jag jobbar 8-18.30 varje dag. Jag gick sedan till mig, somnade runt 23.30.

Bilder från Rikes kamera då jag glömde mitt kamerabatteri hemma...

Hamnen vid Pornic. Även nedan.
Det är så mycket ebb och flod här!
Rike!
Me.
Moi.
Vi hittade en såååå söt katt :]
Stranden där vi solade ansiktet på klipporna.
Haha massa hoppbilder nedan.
Snäckorna sätter sig på stenarna när det blir flod!"Centrum".Haha jag som försöker lifta med vår Nantes-skylt... Om jag någonsin ser någon som vill lifta ska jag plocka upp han/hon, så tråkigt när ingen gör det...........................................

Kommentarer
» KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

« NAMN SPARA INFO?
« E-POST
« URL

» KOMMENTAR