Igår måndag - mais oui biensûr

Jag vaknade vid 10-tiden, duschade fixade mig och åt frukost i lugn och ro. Vid 12-tiden började jag göra mig i ordning för att åka till stan. Rike var hemma med sjuka barn och Sara väntade på internetrepartören så vi möttes inte upp innan franskakursen som vi annars gör.
När jag höll på att göra mig klar att gå så ringde pappan och frågade om jag var hemma och jag sa ja. Han sa då att han glömt N's sovfilt hemma så han undrade om jag kunde lämna den i skolan. Jag sa ja och åt då lite sallad till lunch. Mamman kom sedan hem, vid 12.50, var väldigt stressad och sa inte så mycket. Det kom sedan en man som skulle bevilja bygglov på deras eventuella utbyggnad. Jag gick upp till mig och vid 13.20 gick jag till N's skola för att lämna hans dodo. Läraren sa då att han redan sov... Så jag lämnade i "onödan", aja. Jag åkte till franskakursen, vi pratade om stereotyper och vi berättade om den typiska fransosen; basker, randig tröja, baguette, vin, cykeln och kanske en cigarett. Även om den andra stereotyper, den svenska var att alla är blonda.

Jag gick med Sara till spårvagnen och jag hämtade sedan N. Det var fint väder igen, 15 grader och sol! Vi var hemma, lekte, läste och så. Han duschade tidigare än vanligt och pappan kom hem vid 18.25. Mamman var hemma vid 18.45 och vi åt när pappan var hemma från promenaden med valpen. Vi åt stekt squash och kycklingklubbor. Vi pratade en hel del om helgen, de hade varit i Pornic i söndags och jag berättade om "Les miserables" och vår promenad i Vertou. Mamman sa sedan när N frågade om efterrätt, att man frågar gästerna först (alltså jag) och pappan sa då att jag var inte gäst, jag var en del av familjen........ :]
Vi åt en kaka som mamman gjort till efterrätt, med apelsinjuicedränkta kex med chokladmousse emellan. Jag gick upp till mig vid 20.30, såg Melodifestivalen och bloggade. Somnade runt 00.30


Kommentarer
Postat av: Christine&Paris

Hehe, de där stereotyperna stämmer ju ibland. Den randiga tröjan är ju ganska typisk i Frankrike. Och baguetten under armen vid lunchtid. Fast basker är det mest utlänningar och turister som bär ;)

Svar: Ja men precis! Alltså den där baguetten, jag visste att den var vanlig innan jag flyttade hit men SÅ vanlig haha! Har nog aldrig sett en fransos med basker, men det är "bilden" av en fransos jag har :)
/Mikaela Åhlén

2013-02-20 @ 13:11:06
URL: http://christineiparis.blogg.se
» KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

« NAMN SPARA INFO?
« E-POST
« URL

» KOMMENTAR