Hej då

Och så bor jag inte längre i Nantes. Vi är i norra Bretagne just nu. Uppdatering kommer när jag är i Sverige 30/6!


Mercredi le 12 juin 2013

Jag vaknade straxt efter 7.50 och hörde att N inte var vaken. Han vaknade dock vid 8.30 när pappan skulle åka så jag gick up då. Vi åt frukost och sedan var det som alla onsdagar; påklädning, tandborstning och så. Det var också min sista onsdag, min sista heldag. Vi gick och tog spårvagnen vid 11.10, vid Commerce var det dock störningar i trafiken så vi gick till Place de Cirque där det gick en spårvagn. Jag lämnade N vid sporten för sista gången och satt utanför och väntade tills det var slut då vi gick och tog spårvagnen och åkte hem.
Till lunch blev det pasta med ratatouille och skinka. N sov sedan sin siesta och jag vilade också lite innan jag började med packningen. När han hade vaknat så gjorde vi chokladbollar tillsammans. Pappan kom hem vid 19.00 och mamman straxt därefter. Vi åt pizza med sallad till middag och efter det ägnade jag kvällen åt att packa då Rike var barnvakt. Jag somnade runt 23.30.

Mitt rum var ett enda stort packningskaos...

Tisdag den 11 juni 2013

Jag vaknade vid 9-tiden och spenderade förmiddagen med att packa och tvätta. Jag duschade sedan och fixade mig i ordning innan jag hämtade N i skolan vid 11.55. Han åt steak haché och pasta, jag var inte hungrig efter frukosten så jag åt bara lite ost. Jag lämnade honom sedan i skolan och tog spårvagnen till Commerce där jag mötte Rike. Hon hade vunnit två biobiljetter så vi gick till bion Katorza och såg den tyska filmen "Oh Boy" som utspelar sig i Berlin; riktigt bra!
Den var klar runt 15.45 så vi sa hej då och jag tog spårvagnen hem. Jag hämtade N och vi gick till parken, åt mellanmålet och lekte där innan vi gick hem en dryg timme senare och han duschade innan pappan kom hem vid 19.15. Vi åt pumpamos med kryddiga korvar till middag. Efter middagen fortsatte jag min packning och kom en bra bit på väg. Mamman hade möte och var hemma efter 22.30. Jag somnade sedan runt midnatt.


2 dagar/48 timmar

Jag förstår det inte. Om mindre än 48 timmar har jag lämnat Nantes. Förstår det inte. Det är idag min sista måndag och imorgon min sista tisdag och min sista dag här. Så himla galet, hur kunde detta år gå så fort?! Min familj är just nu i Rouen i Normandie, det väntas nu 5 timmar i bil för dem för att komma hit. Igår körde de hela 12 timmar i bilen... Nu ska jag fortsätta min packning, allt är klart, gäller bara att vika ihop den sista tvätten.

Fråga angående franskan

Jag fick en kommentar och denna fråga var den som alla ställde mig när jag var hemma i julas.

"Nu till miljondollar-frågan ... Har du lärt dig franska flytande? ;) Jag läste att du också hade läst till franska steg 5 och det är min dröm att kunna prata franska utan problem, men det känns så väldigt svårt! :)"

Svar:
Jag var inte alls särskilt bra på franska när jag kom hit, hade VG i alla steg i gymnasiet och kunde grunderna men var inte jätteduktig. Franskan utvecklades direkt dock! Jag skulle själv benämna mig som flytande; jag har inga problem att hitta ord, kan ha ordentliga konversationer och diskussioner, klarar mig utan problem här och tänker och drömmer ibland på franska. Och ändå så har jag pratat engelska med mina kompisar, endast franska med värdfamiljen och på kursen. Men man lär sig ändå, så mycket! Jag har nivån C1 och C2 nivån som kommer efter är nivån som man har om man är flytande som en person som har språket som modersmål. Det tycker jag är bra; jag kommer aldrig kunna bli flytande i franska som en tvättäkta fransos men för att vara svensk då anser jag mig själv flytande i franska :)

The end

För varje dag som går så känns det mer och mer som slutet. Helgen innan Sara åkte satt vi och pratade om hur det var slutet. Mitt år i Nantes är 4 dagar ifrån att vara slut. Min familj (den svenska ofcourse) är nu på väg med bil från Gotland för att komma hit till Nantes på måndag eftermiddag, i skrivande stund är de i Karlskrona. Det känns så himla bra och roligt att få se dem om nästan exakt 48 timmar. Känns så bra. Nu ska jag ta vara på min sista helg här, tjingeling!

Om exakt 7 dagar

Om exakt en vecka idag så har jag lämnat Nantes, vi är då i staden Dinan i norra Bretagne - nära St Malo. Vi kommer att åka från Nantes på onsdagmorgonen. Nu har jag alltså bara 6 dagar kvar här, helt sjukt...

Idag måndag 10/6-13

Jag vaknade vid 9.00, gick upp och åt frukost och tvättade en tvätt. Jag duschade och fixade mig sedan i ordning och försökte packa lite. Vid 11.45 tog jag spårvagnen till stan, mötte Rike vid H&M och vi gick och reklamerade ett armband som vi tre har likadana av. Därefter gick vi till Place Royale och satt där ett bra tag och vi berättade båda om våra helger, hon om sin i Paris och min i Brest. Vi gick sedan till Ile de Nantes där jag ville köpa en tygpåse men det var ju måndag och då är mycket stängt i Frankrike så vi gick istället och satte oss i gräset och åt vår medhavda lunch.
Vi satt där ett bra tag, det var ganska grått men 20 grader. Det började sedan blåsa lite så vi gick tillbaka till centrum och till juicebaren, det var länge sedan vi var där. De frågade om jag ville ha ett "fidelitetskort" men jag sa nej och berättade att jag snart åker hem och de tyckte det var tråkigt. Vi satt där en stund och läste franska skvallertidningar och drack juice innan vi gick till det skandinaviska caféet där jag frågade om hon (hon är halvdansk) ville ha mina svenskatidningar eftersom jag inte kan ta hem dem. Hon ville jättegärna ha dem så jag ska gå dit med dem någon dag. Vi fortsatte sedan upp mot St Nicholas men gick istället till Bretagne och Rike följde med mig hem för en kopp te innan hon åkte med sin buss hem.
Jag hämtade N i skolan och vi gick hem direkt, hämtade mellanmålet och gick sedan till parken. Han ville dock inte äta mellanmålet där så det var en del diskussioner innan vi spelade fotboll. På vägen hem såg vi en pojke cirka 6-7 år som hade en tjocktröja med motivet "la manif pour tous" = mot äktenskap för homosexuella. Helt sjukt! Vi gick hem och han duschade utan problem och mamman var sedan hemma vid 19.00 då N låtsades vara doktor. Jag tog sedan hand om min andra tvätt, planen är att tvätta allt innan jag åker. Det är ju så tråkigt att komma hem med otvättade kläder så bäst att göra det nu.
Pappan kom hem därefter och vi åt fiskgrätting med potatis. De tittade på lite youtubeklipp och så under maten... Mamman frågade hur min franskakurs var, jag har nämligen inte sagt att jag har slutat, jag sa att min sista är nu på torsdag... Men det var så skönt verkligen att ha en nästintill ledig dag. Jag gick sedan upp till mig och har sedan 21.30 packat en hel del. Nu ska jag packa lite till och sedan se någon film. Bonne nuit!

Min nyinköpta tygpåse, det är Nantes som är motivet.
Parken.
Alltså vilket packningsKAOS
Lille hunden <3

Mission: packning

Mitt rum är i en enda stor röra just nu, jag håller på att packa ned mitt liv och allt jag äger just nu. Jag har exakt åtta dagar kvar i Nantes, vi åker på onsdagmorgon 19/6. Min familj kommer redan på måndag, om mindre än en vecka. Ska dock bli så roligt att träffa dem! Men först ska jag bli klar med packningen, jag har just nu packat två ikeakassar och en bag. Mer kommer det att bli...

Idag söndag 9/6-13

Jag vaknade vid 8.45 först och sedan en timme senare. Jag låg kvar i sängen ett bra tag innan jag gick upp och åt frukost vid elva. Ann hade gjort scones så vi åt det till frukost. Jag gick sedan upp till mig, fixade mig i ordning och läste sedan innan jag gick ned och kollade i massa gamla fotoalbum. Vid 14-tiden åt vi färsk potatis med kokt kalv och champinjoner till lunch. Vi kollade sedan lite på Google Maps och street view.
Vid 16.20 åkte vi med bilen mot Brest och vi sa hej då och jag åkte med bilen, med Covoiturage mot Nantes.
Vi var framme vid 20.00 och jag åkte då bussen från Le Cardo och gick 5 minuter hem till mig från mig busshållplatsen. Jag var hemma vid 20.30 och då skulle familjen precis äta så jag åt med dem, kyckling och pasta. Vi pratade om min och deras helg, N var sedan trött. Haha juste, pappan hade gillat havreflarnen som N och jag bakat så han hade ätit upp alla haha. Jag gick upp till mig efter 21-tiden och skypade en timme med mamma och pappa. Jag ringde även Rike som är på väg hem från Paris. Nu ska jag snart sova, ska bara se klart filmen Hangover 3.


Lördag 8/6-13

Exakt ett år sedan min student...

Jag vaknade vid 6.55, gick upp och fixade mig i ordning och packade det sista. Jag lämnade huset vid 7.25 efter att ha tagit med mig två youghurtar och gick för att ta spårvagnen. Vid Commerce köpte jag en smörgås på La Mie Caline och åkte sedan med linje 1 västerut till Francois Mitterand. Där väntade Covoituragen och bilen som jag skulle åka med till Brest. Jag skulle nämligen åka till Brest för att hälsa på min farmors kusin. Rike var i Paris och Sara hade åkte hem så jag tänkte att det var ett bra tillfälle att hälsa på henne innan min hemresa.
Vi åkte från Nantes vid 8.15 och pratade en del i bilen. Jag halvsov lite också. Vi pratade en hel del i bilen och paret som körde hade till och med varit i Sverige på semester! Vi kom fram till Brest runt 11.30 och jag gick runt lite i centrum innan min farmors kusin hämtade mig vid 12.30. Vi åkte då hem till henne och åt lunch; melon, tomat, mozzarella, sparris och brieost.
Efter lunchen satt vi oss framför datorn och såg prinsessan Madeleines bröllop, hemma i Sverige hade jag inte brytt mig men här i Frankrike blev det plötsligt intressant att se. Vi såg hela bröllopet tills de var nästan framme med båten i Drottningholm. Då var det dags att åka till Creperiet som vi skulle äta middag på. Det blev en complete som alltid nu för tiden samt en med saltad karamellsås. Vi tog sedan en tur med bilen runt i omgivningarna innan vi var hemma vid 22.00. Jag gick till mig en halv timme senare och somnade därefter.


Fredag 7/6-13

Jag vaknade vid 7.50 och skulle lämna N i skolan då pappan skulle lämna hunden hos veterinären för kastrering. Den här gången var det som alltid också, dock lämnade jag ett papper till rektorn om att N ska äta i matsalen från det att jag åker till Sverige. Jag kom hem, åt frukost och började tvätta två tvättar samt blogga ikapp. Därefter hämtade jag N för att äta lunch; ravioli. Jag lämnade honom sedan, kom hem och duschade innan jag började packa. Det kändes så konstigt att packa, att packa ned allt och från rummet jag bott i 10 månader. Halva mitt skrivbord packades ned i en blå ikeapåse... Jag hämtade sedan N men vi gick inte till parken utan stannade hemma. Det pekade nämligen och regnade.
Däremot stannade vi hemma och bakade, det fick bli havreflarn! Jan tyckte verkligen att det var jättesroligt. Mamman kom hem 17.40 och jag gick efter en stund till mig. Pappan kom sedan hem och vi åt sedan ris med kokoskyckling till middag.

Resten av kvällen ägnades åt Facebook, bloggen, packning samt att jag såg filmen Hangover 3.

Det var verkligen en mörk himmel när N och jag gick hem på eftermiddagen.
Det som jag började att packa...Havreflarn.


Torsdag den 6 juni 2013

Sveriges nationaldag men inte kände det som det...

Jag vaknade vid 9.00, åt frukost och tog det lugnt och bloggade ikapp en del. Jag hämtade sedan N och han åt steak haché och pasta till lunch. Därefter lämnade jag honom och gick och tog spårvagnen till Commerce. Vi gick till Place Royale först och satt där, 29 grader varmt, innan vi gick och mötte Leemart vid Commerce - Sara skulle nämligen ge sin mobil till Rike och han hade den. Sedan gick vi till katedralen och köpte lite souvenirer samt till turismkontoret innan vi gick till slottet och satt i gräset där.
Vi gick sedan till Delight Café där jag köpte en frozen youghurt innan jag tog spårvagnen hem. Jag hämtade N i skolan och vi gick direkt till parken och lekte där innan vi gick hem och han duschade hemma. Mamman kom hem tidigt, vid 18.30 och jag skypade då med mamma. N kom upp och sa att middagen var klar och sa då hej till henne, så söt :] Vi åt sedan pizza ute i trädgården. Jag gick efter det upp till mig och pappan sa hej när han kom hem. Jag såg sedan klart filmen "In Bruges" innan jag somnade vid midnatt.


I-landsproblemDetta måste vara det sämsta med att bo utomlands hahaha. Varannan vecka måste någon i Sverige logga in på mitt Spotifykonto. Så nu kan inte jag lyssna på Spotify förrän någon loggar in på mitt konto ;]

Onsdag den 5 juni 2013

Dagen då Sara åkte hem :(

Jag vaknade vid 7.50, N vaknade dock inte förrän 9.00. Det blev frukost, påklädning, tandborstning och så innan vi åkte till sporten vid 11.10. Det var 28 grader och sol den här dagen med. Jag gick till Intermarché när han hade sin sport och köpte jordgubbar. Vi tog sedan spårvagnen hem, åt lunch; jag åt spagetti med köttfärssås och N åt steak haché med pasta. Han sov sedan ett tag och jag passade på att se SATC då. Kände att jag behövde börja min packning men det känns väldigt sorgligt så jag väntade lite. Vi lekte sedan hemma då det var ganska mulet på eftermiddagen.
Mamman kom hem vid 18.50,pappan vid 19.30 och vi åt sedan lax och squash till middag. De frågade mig flera gånger om hemresan och om allt var bra. Samt att pappan har ett möte på måndagkvällen och mamman på tisdagskvällen så de visste inte hur de skulle göra med min hejdåmiddag. Jag var sedan så trött, beställde tröjor från Universitetet i Nantes och såg sedan filmen "In Bruges" men somnade flera gånger. Vid 23.00 bestämde jag mig för att gå och lägga mig och somnade direkt.

Tisdag 4/6-13

Jag vaknade vid 9.30 och åkte till stan vid 10.15. Jag gick av vid Bretagne och gick till Casa där jag köpte en fotoram och sedan till Fnac där jag framkallade två foton. Rike och jag skulle nämligen ge Sara en ram med en bild på oss tre i avskedspresent. När det var klart efter 11.10 så tog jag spårvagnen hem och duschade för att sedan hämta N i skolan. Till lunch åt vi ravioli. Efter att jag lämnat honom så mötte jag Rike vid Commerce vid 13.45 och vi satte oss vid Place Royale. Det var så fint väder, 28 grader och sol. Haha rätt roligt, när vi satt där så passerade tre stycken och Rike sa "haha they will go to the beach i guess" och jag sa då att jag hade reagerat då jag trott att de var svenskar eller danskar. Vi gick sedan mot Commerce för att möta Sara och på vägen dit mötte vi Alex och Leemart och en av deras kompisar. Vi pratade lite med dem innan vi mötte Sara och gick till slottet. Där satt vi framför och pratade en massa om allt. Jag tog sedan spårvagnen hem vid 15.58 och hämtade N och vi gick till parken. Jag hade shorts på mig och hade bränt mig så mycket.
Vi gick sedan hem och N duschade och mamman ringde mig sedan och sa att hon var sen så jag kunde laga middag till mig och N. Det blev en omelett och mamman var sedan hemma vid 20.30. Vi pratade en hel del och allt kändes riktigt bra sedan. Därefter skypade jag med mamma och pappa.. Jag berättade för dem om att detta verkligen kändes som det var slutet och grät lite, smått pinsamt för värdföräldrarna hörde det och mamman frågade sedan hur det var men det var ändå bra. Jag tog spårvagnen till stan och mötte Sara och Rike. Vi mötte sedan några fransoser där vi satt vid parken Petit Hollande och det bästa var att de sa att de inte trodde att vi var från Sverige och Tyskland eftersom vi pratade så bra franska, de sa att vi bara fejkade vår accent. De trodde verkligen inte på oss, så kul!! Vi gick sedan till Bouffay, mötte en 10-veckors mopsvalp som var såååå söt och gick sedan till Havana Club. Runt 03-tiden sa vi hej då till Sara som skulle åka hem dagen efter och jag och Rike gick och hämtade våra cyklar sedan. Jag var hemma runt 4.30-tiden. En sorglig hejdå kväll för Sara... Kändes så konstigt att hon skulle åka hem :(

Måndag 3/6-13

Jag vaknade straxt efter 8.40, fixade mig i ordning snabbt och tog spårvagen vid 9.20 hemifrån. Jag åkte till Beausejour där jag bytte till buss 25 till Tertre och därefter spårvagnen till Tourmaline. Jag skulle nämligen åka till Ikea för att köpa blåa ikeapåsar för att ha till min packning. Där började jag att gå på Leclerc för att köpa tuggummin, schampoo och balsam innan jag gick till IKEA för att köpa ikeapåsar samt två pappkartonger för glas. En annan nyhet som de hade på Ikea var lösgodis!! Så jag köpte lite svenskt lösgodis också innan jag tog spårvagnen till Commerce och sedan hem. Jag var hemma vid 11.30 och Rike och Sara kom sedan och vi bakade havreflarn och chokladbollar för att ta med till franskakursen. Efter det åt vi lunch; steak haché med rösti innan vi åkte till franskan för en sista gång för att säga hej då vid 14.55. Våra kakor var iallafall väldigt uppskattade :] Vi ville berätta för läraren att vi upptäckt en gammal fransk låt som är jättekänd i Frankrike me vi visste inte hur så vi kom på att vi kunde leka en lek då alla skulle säga en fransk låt som de gillade. Läraren blev jätteglad att vi kände till låten och sa att alla har minnen till den. Det kändes bara ännu mer som slutet...
Vi sa sedan hej då med en kindpuss och hon sa att vi varit så motiverade och engagerade och så fick vi våra utvärderingar och jag blev så glad för att ha C1 nivå i franska. På spårvagnen sa vi hej då till Maggie från England eftersom det nog var sista gången vi sågs. Jag hämtade sedan N och vi gick till parken och var där tills vi gick hem och han duschade. Pappan kom hem 19.10 och vi åt spagetti och köttfärssås. Mamman kom hem vid 20.00 men gick och la sig nästan direkt då hon var trött. Jag gick till mig senare och mötte Rike och Sara vid 22.05 Iallafall, vi gick sedan en promenad längs floden Loire till île de Nantes och sedan till Hangares à Bananes där vi tog varsin mojito på det nya stället "La Cantine". Vi tog spårvagnen hem vid midnatt sedan.

Lösgodis på Ikea!
Rike och Sara.Jag, Sara och Rike.

Jag och Sara.Sara!Baren.


Söndagen den 2/6-2013

Jag vaknade flera gånger under morgonen men trodde det var en dröm så jag somnade om varje gång. Nästa gång jag vaknade var klockan 12.20 och jag flög upp ur sängen. Jag har aldrig sovit längre än 11.15 här och bara det får jag jättedåligt samvete för... Dock hörde jag att familjen var på väg att lämna huset så jag stannade i mitt rum i tio minuter och när de åkt så gick jag och åt frukost och tog det sedan lugnt. Sedan såg jag en dokumentär från SVT om Avicii och planerade mina sista 18 dagar i Nantes.
Rike jobbade och Sara packade så vid 16.00 började jag gå till stan, gick där bussen går 5minuter från mig och promenerade längs den gatan tills jag kom Saint-Miheil, där korsade jag bron och gick och satte mig mittemot 50 Otages. Straxt efter 17.00 kom Rike dit och vi satt där en stund innan vi gick till Cours St Pierre. Där hade de en bondgård tydligen, rättare sagt hade de kört dit en massa djur... Vi tyckte så himla synd om dem :( Vi mötte sedan upp med Sara och gick till ett bageri där vi köpte en baguette för att sedan gå till Lieu Unique för att ta foton i fotoautomaten. Där tog vi ett väldigt franskt foto innan vi gick och satte oss vid kanalen utanför. Vi satt där och pratade om hela vår Nantes-tid och hur bra kompisar vi blivit på den här korta tiden. Blev en hel del tårar...
Vi gick sedan till Commerce och gick till McDonalds för en varm choklad då många andra ställen var stängda. Där satt vi till klockan blev 22 då vi åkte hem. Jag kom hem runt 22.10 och då var det redan mörkt och släckt i huset. Jag såg knappt värdfamiljen på hela helgen vilket ger en dåligt samvete, att man bara kommer och går, att man bara bor där. Men om jag stannar inne får jag också dåligt samvete, inte lätt.
Jag var rätt ledsen när jag kom hem då jag verkligen förstod att det var slutet i Nantes. Jag somnade efter midnatt.

Mittemot 50 Otages.Så hemskt :(Kolla på kaninerna... Så många i buren och inget under, de satt på galler :( Och stackars grisen som låg sådär :( De hade även kycklingar som var i en glasbox...<3


Instagram #4

1. 2. 3. 4. 5.
6. 7, 8. 9. 10.
11. 12. 13. 14. 15.
16. 17. 18. 19.

1. Gick till elefanten när Clara och Måns var på besök i Nantes. 2. Fika på Delight Café med Clara & Måns.. 3. Jag och Clara uppe i Tour de Bretagne. 4. Fruktsallad hos mig med Rike. 5. Utgång.
6. Vi gick och så "The great Gatsby". 7. Franska jordgubbar. 8. Ben & Jerry var på besök i Nantes och gav gratis glass. 9. Jag gick och såg en fotbollsmatch Nantes-Sedan med värdpappan.. 10. Vi såg Eurovision Song Contest här.
11. Min hemresa närmade sig, 30 dagar. 12. TGIF! 13. Saras och min svenskanivå sänktes så mycket under tiden här.... 14. Min bästa vän veckan innan DELF-provet. 15. Min tshirt som alla kompisar fick skriva på.
16. Jag, Sara och Rike tog foton på Lieu Unique med randiga tröjor, en baguette och en gammal glöggflaska (den skulle föreställa en vinflaska) och låtsades vara fransoser. 17. Skrev också på mina Converse hihi. 18. Dagen innan Sara åkte hem :'(  19. Ett år sedan studenten, jag och Clara på bilden.

Lördag 1/6-13

Jag vaknade vid 10-tiden och familjen var inte hemma, ett tag senare gick jag upp och åt frukost. De kom sedan hem runt 12.45 och vid 13.20 gick jag hemifrån efter att ha gjort mig i ordning och efter en dusch. Jag pratade en del med mamman innan jag gick för att möta Sara och Rike vid Motte-Rouge. Vi gick sedan till île de Versailles där Rachel skulle ha en avskedspicknick. Bland annat Rachel (England), Jack (Sverige), Mirna (Irak), Leemart (Irak), Alex (USA), Sofia (Mexico), Alfredo (Mexico), Carlos (Colombia), Alejandro (Costa Rica) och tre andra var där under picknicken. Det var väldigt trevligt!
Vid 17-tiden gick jag, Sara och Rike mot stan, till 50 Otages och sedan till centrum. Vi gick till slottet, till turismkontoret och sedan genom Bouffay för att fråga på en restaurant om vi behövde reservera ett bord för morgondagen. Vi sa hej då till Sara som åkte hem och sedan gick jag och Rike och köpte inför kvällen för att sedan åka hem. Jag var hemma vid 19-tiden, sa till pappan att vi skulle äta raclette och han skrattade och sa att man äter det på vintern... De åt sedan middag utan mig och jag tog det lugnt innan jag fixade mig i ordning och var i stan 21.05. Vi gick på restauranten "Pomme d'amour" och åt raclette, riktigt gott!
Vi gick sedan till parken Petit Hollande och meningen var först att vi skulle till Hangares à Bananes då det var öppningskvällen av en ny klubb där men det blev försent när vi mötte en del kompisar vid spårvagnen så vi gick till Au Vestaire och där var så många av våra kompisar som alltid. Vi hade alla tre likadana tshirtar; på min stod det "Loser", på Rikes "Freak" och på Saras "Nerd". Vi hade köpt dem i London och meningen var att alla kompisar skulle skriva på dem. I baren så frågade vi då om alla kunde skriva på ryggen och det gjorde dem. Det spårade sedan ut när Leemart skrev på min arm så vi alla skrev på allas armar, så himla himla kul. Dessutom skrev jag "yolo" på alla, så fult citat men så sant enligt Nantes. Min tshirt är verkligen så fin! Vi gick sedan till Le Petit Marais, hade till och med skrivet och målat i ansiktet. Dörrvakten kollade väldigt konstigt på mig och Jack eftersom vi var de första av våra kompisar att gå in, inte konstigt som vi såg ut. Vi hängde sedan där med alla och det var en av de roligaste kvällarna. Vid 2.00 sa vi sedan hej då till Rachel och Jack, de skulle åka på söndagen samt tisdagen, så det var sista gången vi sågs. Vi fortsatte och sedan gick vi när de stängde genom Bouffay, sa hej då till en del och åkte med bussen vid 4.00. Jag var hemma 4.30 efter en av de roligaste kvällarna, så kul!

En galen and som halft attackerade vår picknick.
Jag, Rike och Sara.En gruppbild, dock inte alla som var där. Alfredo, Alejandro, Carlos, Mirna, Jack, jag, Rike, Sara, Rachel, Sofia och Amparo.
Raclette!
Haha..............
Jag vågar knappt inte lägga upp den här bilden men whatever.Så här såg jag ut när jag kom hem och då ser man tack och lov inte mina armar, allt som är skrivet hahahahhahaha. De var helt täckta med text haha.

Fredag 31/5-13

Jag vaknade vid 10-tiden och kände mig en aning sjuk så jag stannade i sängen och tog det lugnt. Vid 11.55 hämtade jag N och vi åt ravioli till lunch. Efter att jag lämnat honom gick jag hem, sov 40 minuter och åkte sedan till centrum. Jag bytte spårvagn vid Bretagne och gick till Place de Cirque där jag mötte Sara i spårvagnen. Vi åkte till universitetet för att lämna våra kuvert så vi får veta på resultaten från DELF-provet. De kan nämligen inte skicka ett mejl, vi måste lämna frankerade kuvert så de kan skicka resultaten... Har jag nämt att Frankrike är några år efter Sverige? Samt att diplomet kan vi hämta ut på den franska ambassaden i Stockholm efter 5-7 månader (oktober-december.)
Jag tog sedan bussen hem och gick till apoteket för att köpa stepsils. Jag hämtade N och vi stannade hemma. Mamman var hemma vid 18.50 och pappan lite senare. Vi åt torsk i ugn och kokt potatis till middag. Rike och Sara var barnvakter så jag kunde inte möta upp med dem innan de var klara så jag väntade hemma. Vid den här tiden kände jag mig sämre, ont i halsen och en röst som var väldigt borta och hes. Jag åkte till stan 23.03, vid bussen som går 5 minuter från mig. Jag mötte Rike vid stan och vi gick till parken vid Petit Hollande. Sara kom sedan och vi gick till Au Vestaire där vi träffade Mirna och Kensie. Jag, Rike, Sara och Mirna gick sedan till Le Petit Marais där vi var ett tag innan vi avslutade kvällen på Marlowe. Jag hängde lite på övervåningen med Kensie och Mirna innan Rike upptäckte att hennes mobil var borta så vi gick tillbaka till Le Petit Marais och där hade någon lämnat in den i baren! Sån tur! Vi gick till Commerce och jag upptäckte då att min tshirt (som vi skulle låta alla skriva på) inte var i min väska så vi gick till parken och där var den, jag visste nästan att den låg där. Vi satt sedan vid Commerce ett tag och pratade innan vi köpte en smörgås och jag tog 5.12-spårvagnen hem. Somnade runt 5.45.

Torsdag den 30 maj 2013

Jag vaknade vid 7.10, gick upp och duschade och gick sedan ned och gjorde ordning frukosten. Lunchen hade jag redan klar eftersom jag gjorde det kvällen innan. Värdfamiljen var också vaken och de önskade mig stort lycka till på provet. Mamman sa att istället för "break a leg" så säger man "merde" i Frankrike. Jag sa då översättningen "casse la jambe" och hon blev förskräckt och undrade vem som brytit benet haha. Jag gick hemifrån vid 7.45, tidigt men det visade sig vara bra. Direkt när jag kom till busshållplatsen så kom bussen, 5minuter för tidig... Jag åkte till Petit Port och tog därifrån spårvagnen till Facultes där jag mötte Rike. Sara kom sedan och vi gick till universitetet. Joyce från franskakursen som sedan dit också och klockan 8.30 var det "upprop" och vi gick sedan in i en aula där man fick visa pass och lämna sina saker. Därefter var det hörförståelse, läsförståelse och sedan uppsatsskrivande. Jag är nöjd med de två första men den sista som brukar vara min starka sida blev inte alls bra. Man skulle skriva ett argumenterande motivationsbrev men mitt var inte alls argumenterande så jag hoppas bara att jag får några poäng ändå så jag klarar den delen...
När vi var klara så gick jag och Sara med Rike och Joyce när de tog spårvagnen hem. Vi gick en runda innan vi gick tillbaka till universitetet och åt vår lunch. Den första delen var klar 11.30 och jag skulle ha min muntliga del 13.45. Jag började bli så nervös eftersom jag trodde det skulle vara jättesvårt... Man fick sedan gå in i ett klassrum, ta två papper och välja ämne mellan dem. Jag valde "skola från 2 år" och skrev ihop en text. 30 minuter senare fick man gå in i ett annat rum där två professorer i franska satt. Där pratade jag i minst 10 minuter och sedan hade vi en diskussion tillsammnans. 20 minuter senare var jag klar och det kändes riktigt bra. Visst, det hade kunnat vara mer formellt men det kändes okej! Jag gick upp och träffade då Sara, Jack, Mirna och Rachel. Vi pratade en del med dem innan de gick. Vid 15.40 tog jag spårvagnen till Petit Port och sedan buss hem. Jag hämtade N och vi gick till parken. Vi gick sedan hem efter drygt en timme, han duschade och mamman kom hem 18.50 och pappan 19.20. Vi drack cider för att "fira" att mitt prov var klart. Vi åt sedan steak haché och pasta till middag.
Runt 21.45-tiden mötte jag upp Sara vid Hotel-Dieu och vi gick till Delirium bar och pratade om allt och inget. Jag tog sedan den sista spårvagnen hem från Bretagne vid 00.30.

Onsdag den 29 maj 2013

Jag vaknade först vid 7.00, somnade om och vaknade vid 8.00. N vaknade vid 9.30 och det var då dags för frukost för att sedan klä på sig och göra sig klar för att åka till sporten. Allt gick bra och vi åkte hemifrån vid 11.10. Jag lämnade honom där och gick en liten runda. Vi åkte sedan hem vid 12.45 och åt lunch; jag åt en omelett och N åt ris med lax. Han sov sedan sin siesta och jag städade mitt rum och gjorde någon övning på DELF-provet.
Vi lekte sedan hemma när han vaknat och pappan kom hem vid 19.10 och mamman 20 minuter senare. Till middag åt vi pizza med sallad. Jag skrev lite med mamma senare och gjorde mig klar för att sova tidigt. Jag somnade faktiskt vid 23.00 vilket är tidigt för mig. Kändes bra att ha en god natts sömn inför provet...

Tisdag den 28 maj 2013

Jag vaknade vid 7.50 eftersom jag skulle lämna N i skolan. Det var som det alltid är. Jag gick sedan hem, åt frukost, pluggade inför DELF-provet och vilade lite. Därefter var det dags att hämta N i skolan och vi åt ravioli till lunch innan jag lämnade honom i skolan. Sedan åkte jag med spårvagnen till Commerce och sedan till Mediateque för att plugga, där mötte jag också Rike. Mina dagar bestod mest av att plugga innan DELF-provet fast jag pluggade verkligen inte så mycket som jag skulle ha gjort. Blev ofta att min fokusering hamnade på annat... :)
Jag hämtade sedan N och vi var hemma tills han duschade och mamman kom hem vid 18.40, N såg då Pippi Långstrump i min säng och var inte alls särskilt intresserad av att prata med mamman haha. Pappan var hemma 20 minuter senare och vi åt Pommes d'ophines med lax. N var rätt trött. Jag gick sedan upp och pluggade lite och somnade vid 01.00.

Fjorton

Idag är det exakt två veckor till jag lämnar Nantes, den 19 juni på morgonen åker vi från Nantes. Så jag har mindre än två veckor kvar här, känns rätt unreal.

Dålig uppdatering, as usual

Här råder dålig uppdatering som alltid men det ska bli bättre. Jag har en del inlägg färdigskrivna på min mobil, ska bara orka lägga upp dem. Det är väldigt sorgligt nu, alla åker hem och snart åker 33,3% av vår trio hem; Sara. Så sorgligt verkligen. Jag vill bara lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och blunda för verkligheten. Men på ett sätt är det också bra att jag vaknar upp ur den här härliga drömmen som varat i snart 10 månader. Samtidigt är det sorgligt, så sorgligt att säga hej då till sina vänner - många vet man inte ens när eller ens om man kommer se dem igen.

ps. vi firade lite ikväll, då jag fick C1 nivå på min franskakurs. jag är C1 i franska, jag är så jäkla stolt. det är den nästhögsta nivån och delf-provet jag gjorde var b2, känns så bra. c1 är så bra verkligen, jag är stolt.