Tisdagen den 26 mars 2013

Jag vaknade runt 7.50-tiden, fixade mig i ordning och gick ned runt 8.45 när pappan åkt. Mamman var nere så jag sa hej och tackade så mycket att hon stannade hemma. Därefter tog jag spårvagnen till mammas och pappas hotell där vi gick till centrum och Place de Cirque, till bageriet "La Boulangerie" som enligt min värdfamilj har de bästa baguetterna i Nantes. Jag drack varm choklad, apelsinjuice, åt en croissant och en baguette med skinka och ost för drygt 6 euro. När vi ätit klart frukosten så gick vi bort till saluhallarna vid Talensac, köpte lite torkad frukt och kollad på allt franskt. Därifrån fortsatte vi till île de Versailles, med den japanska trädgården, och gick runt där innan vi gick till 50 Otages där vi köpte spårvagnsbiljett till mamma och pappa. 
När vi kom fram till Commerce så gick vi en sväng till Galleries Lafayette, ett apotek (sminkaffär skulle jag säga, där jag köpte en lermask för 2,90euro) och en te-affär innan vi gick till restauranten La Cigale för lunch. Vi åt en 3-rätters express meny för 15 euro som serverades på en bricka med muscadet vin. Rökt laxbruschetta, konfiterad anka och äppelkaka. Vi gick sedan till Cours Cambronne innan vi tog spårvagnen från Mediatheque till Chantiers Navals där vi gick och kollade på elefanten och Hangares à Bananes. Vi promenerade sedan tillbaka till Hotel Dieu och tog spårvagnen till Bretagne där vi åkte upp i Tour de Bretagne, till 32:a våningen för att kolla på utsikten över Nantes.
Vi sa sedan hej då, de gick till deras hotell och jag åkte till mig för att hämta en resväska då vi skulle byta. Jag pratade lite snabbt med mamman och N innan jag åkte igen. Utanför deras hotell mötte jag pappa och vi gick till deras hotellrum, hängde där en stund innan jag och mamma gick till H&M. De hade rea igen så jag köpte ett par gröna jeans för 15 euro samt en svart tshirt med snygga armar för 9,95 euro. Roligt och vara ute och shoppa med mamma igen :] Vi gick sedan till U Express och handlade lite middag; fruktkompott, youghurt, nötter och så. Vi gick tillbaka till deras hotellrum, pappa och jag tittade på fotbollsmatchen Frankrike - Spanien. Min pappa gick sedan till U Express för att handla något mer, 10 minuter innan de stängde. Jag hade länge sagt att mataffärerna ofta stänger 10 minuter tidigare men han trodde inte på mig. Dock hade jag rätt och han kom tillbaka tomhänt. Vid 23.40 tog jag spårvagnen från Juan Jaurès hem och somnade ganska fort.

Här har körsbärsträden blommat sedan 2 veckor tillbaka!Restauranten La Cigale som är k-märkt.Lunchen.Cours Cambronne.Elefanten.


Måndagen den 25 mars 2013

Jag hade ett alarm på 8.20 men vaknade 5 minuter innan av att mamman knackade på min dörr. Jag visste då direkt vad det handlade om och gick upp... Mamman bad om ursäkt en himla massa, sa att hon var ledsen men N hade feber och var tvungen att stanna hemma. Varken hon eller pappan kunde ta ledigt från sina jobb, pappan hade börjat sitt nya jobb på fredagen. Men hon sa att hon hade ett möte tills 14 men efter det kunde hon komma hem. Det tyckte jag ändå var okej, fastän jag var ledsen. Jag meddelade mina föräldrar om att jag inte kunde möta upp dem för frukost i stan och sedan åkte värdföräldrarna. N såg på tv när jag åt frukost och sedan var det påklädning och tandborstning utan problem. Han såg sedan Bilar 2 när jag skypade en stund med Rike för "catch up". 
Det var sedan dags för lunch; varmkorv och pasta men stuvad spenat för mig istället för pasta. Han sov sedan sin siesta och jag hoppades bara att klockan skulle bli 14 så mamman skulle komma hem, under tiden städade jag lite på rummet. Jag fick ett sms vid 14.05 att hennes möte var längre än hon trott så jag väntade lite till. Och lite till. 15.50 skrev hon och bad så mycket om ursäkt att hon inte kunde gå ifrån mötet och att hon var väldigt ledsen för det. Jag svarade att jag förstod men blev såklart väldigt ledsen. Jag ville ju träffa mina föräldrar under den korta perioden de var där. Så jag ringde upp pappa på viber och berättade, grät några tårar men sa att vi skulle ses under kvällen istället. 
N sov vidare, när han vaknade lekte vi en del, han duschade och mamman kom sedan hem vid 18.30. Hon var verkligen ledsen att hon inte kunnat komma ifrån mötet men sa att hon skulle vara hemma hela tisdagen, snällt!! Jag smsade pappa och skrev att jag skulle möta dem på deras hotell 19.10. Jag tog spårvagnen dit, kramade om dem, pratade, fick några presenter från Sverige och så innan vi gick till ett creperie, Heb Ken. Där åt jag en compete (ägg, skinka och ost) samt en efterrättscrêpe med banan, choklad och mandel samt cider till. Vi gick därifrån sedan, till deras hotellrum och hängde där lite innan jag åkte hem runt 23.30. Somnade nästan direkt när jag kom hem.

Söndagen den 24 mars 2013

Andra dagen vid kusten då, söndag. Vi vaknade runt 8.30, fixade oss i ordning och så och gick sedan ned och åt frukost. De hade faktiskt oväntat mycket och gott till frukost! Vi checkade sedan ut vid 11.30-tiden, åkte genom Pornichet till Pornic som är en kuststad som jag besökt en gång tidigare. Där gick vi runt lite innan vi åkte vidare, åkte längs kusten och såg ostron- och vinodlingar. Vi kom fram i Noirmoutier, en ö söderut. Där kan man köra på havsbottnen när det är ebb men det var flod när vi åkte dit så vi fick ta bron över.
Vi kom fram till byn, promenerade runt där men det var ganska dött. Jag kände mig inte så jättebra under helgen, förkyld och så. Vi letade sedan efter ett ställe att äta galettes på men det visade sig på flera ställen att de bara serverade efterrättscrêpes då det var eftermiddag. Vi fortsatte till en annan by, en hamn, där vi frågade om de serverade galettes och de s även där nej. Det var som en korvkiosk men en fransk sådan med fransk snabbmat. Jag frågade då varför de inte serverade galettes och då skrattade de alla åt mig och sa att det inte är tid för det. I Sverige så skulle du lätt kunna få en varmkorv med bröd om du ville ha det fastän det inte var tid för det, eller en efterrätt vid lunchtid. Detta land...
Vi fortsatte då, åkte mot Nantes och var rätt hungriga. 30 minuter från Nantes stannade vi på ett McDonalds, det sista vi hade att välja på... Och det sista stället vi absolut ville äta på... Vi åt där innan vi fortsatte mot Nantes, jag hade under dagen smsat till mamman och pappan om när vi skulle ha aperitifen hos dem men inte fått något svar. Jag ringde hem till dem och pappan sa då att vi kunde komma runt 19.30-20.00. Det var en hel del bilköer för att komma in i Nantes centrum och sedan åkte vi till Radisson, hotellet där mamma och pappa skulle bo. De checkade in och lämnade väskorna innan jag och pappa åkte till tågstationen med bilen för att lämna den. Vi var sena så jag ringde hem till värdfamiljen och sa att vi var försenade och de sa att mamman kunde hämta oss. Hon hämtade oss utanför tågstationen och vi hämtade upp mamma vid hotellet innan vi åkte "hem". Där hade vi en aperitif på engelska och plockmat och vin. Vi kom dit runt 20.30 och mamman skjutsade hem dem vid 23.30. Kändes konstigt att åka hem med henne när mina föräldrar gick till sitt hotellrum. Jag somnade straxt därefter när vi kom hem efter lite snabbt prat med värdföräldrarna.

 

I Pornic.Pornic.

Pornic.


Lördagen den 23 mars förra veckan

I lördags vaknade jag vid 8.00, efter drygt 4,5 timmes sömn. Jag gick upp, fixade mig i ordning och packade ihop min Longchamp weekend-bag och gick sedan. Jag mötte pappan nere och sa trevlig helg och gick sedan till bussen 5 minuter bort. Det var marknad i hela centrum så inga spårvagnar eller bussar gick genom centrum men en av bussarna gick till katedralen så den tog jag och gick av där, bytte till Busway och gick av vid Cité de Congres. Jag gick därifrån till mina föräldrars hotell och till deras hotellrum. Lite overkligt att träffa dem igen, för bra för vara sant!
Vi gick tillsammans och letade efter ett café, vi slutade inne i centrum på vårt föredetta stamcafé, La Tartinerie. Vi gick förbi Commerce där marknaden var och gick sedan tillbaka till hotellet. I början av dagen var det kallt och grått men då hade det blivit sol och väldigt varmt, 15 grader kanske. Jag och pappa gick till tågstationen och där vi skulle hyra en bil. Det var ingen där så jag ringde på numret som stod på dörren. Hon kom sedan och jag körde hela samtalet på franska, så kul och så enkelt. Vi fick en tysk BMW från München.

Därefter åkte vi och hämtade mamma på hotellet, tog bilen genom Nantes centrum och sedan till mitt kvarter. Jag sprang hem, lämnade en ryggsäck och hämtade några tunnare jackor och Converse och gick sedan tillbaka till bilen. Vi lämnade då Nantes, tog motorvägen till Saint-Nazaire som är en stor hamnstad. På vägen dit passerade vi ett Leclerc i Pontchateau där vi stannade. Vid stranden i Saint-Nazaire åt vi vår picknick; baguette, olika charkuterier, ost och yoghurt. Gott! Vi fortsatte längs kusten, körde kustvägen och kom till Pornichet där vi checkade in på vårt hotell. Sedan åkte vi vidare, till La Baule och Le Croisic där vi gick runt lite. Därefter till Guerande innan vi åkte tillbaka till Pornichet. Klockan var då runt 20.30 så vi fräschade bara upp oss lite innan vi gick vidare till en fiskrestaurant där vi åt tre rätters middag och drack muscadet vin. Jag åt fisksoppa med ost och krutonger, dagens fisk och en chokladfondant till efterrätt. Så gott. Kom tillbaka runt 23-tiden och somnade straxt därefter.

Vi fick ett stort rum med en stor balkong och havsutsikt, lyx!En strand vid kusten. Så fint.Haha dessa skålar är typiska här och de lyckades nästan skriva mitt namn.Stranden i La Baule-Escoblac.En skylt på bunkern stod på tyska!Bunkern från andra världskriget.

Den medeltida staden i Guerande.
Le Croisic.
Vid kusten.
Middag på fiskrestauranten, fisksoppa till förrätt.
Pappa åt havskräftor!
Dagens fisk.
Efterrätten, mon dieu. Chockladfondant.

Bilderna är från min iphone... Har andra bilder också, DE KOMMER.

De mon Instagram

Bilder från min Instagram den senaste tiden, bilderna är klickbara:

1. 2. 3. 4. 5. 
6. 7. 8. 9. 10. 
11. 12. 13. 14.  15. 
16. 17. 18. 

1. På kvällspromenad med hunden. 2. Utanför slottet med N. 3. Lördagen då det var så fint väder. 4. Jag innan en lördagsutgång. 5. Rike, Denisse och Sara samma lördagskväll. 6. 100 dagar innan hemfärd... 7. Klubben Le Marlowe. 8. Dagen D, mamma och pappa kom till Nantes! 9. Samma kväll var Sara och jag på fotbollsmatch, Sverige - Irland. 10. Svenska fans. 11. Pornic. 12. Haha så rolig. 13. På lunch på restauranten La Cigale. 14. Cours Cambronne, dyraste gatan i Nantes. 15. Elefanten. 16. Elefanten igen. 17. Fotbollsmatch Frankrike - Spanien. 18. Jag och världens bästa mamma innan de åkte till Paris.

Ett litet livstecken

Jag lever och har det bra. Känns dock en aning ensamt eftersom de senaste fem dagarna har jag tillbringat med mamma och pappa som var här på besök - där av den dåliga uppdateringen. Ikväll åker jag med värdfamiljen till kusten i Bretagne för att fira påsk. De frågade om jag ville följa med och jag sa ja, kul att se fransk påsk?! Vi kommer tillbaka på måndag kväll och då ska jag uppdatera, lovar. Bilresan dit tar tre timmar så jag ska skriva i ordning några inlägg då. Vet dock inte om de har wifi...

Joyeuses Pâques!


Bad update, c u on thursday

 


Fredagen den 23 mars

Jag vaknade runt åtta-tiden, hörde att N var vaken så jag gick ned. Mamman och pappan åkte till sina jobb, pappan började på sitt nya jobb den dagen. N var fortfarande sjuk, feber och hosta. Vi gjorde det man gör när man är sjuk, flera filmer, läsning, lite lek och sådant chill. Vi åt lunch, han åt pasta med skinka och jag stuvad spenat med skinka. Han sov sedan mellan 13.45-16.30 och när han vaknade var hans feber mycket bättre, nästan ingenting alls!
Mamman kom hem vid 17.20, tidigt! Jag drack då flera koppar te medan hon gjorde veckans mathandel på internet. Jag gick sedan upp till mig, tog det lugnt, städade ihop lite och så. Mamman frågade sedan om jag kunde vakta N lite under kvällen... Jag sa att jag hade planerat en sak och då sa hon att det var lugnt. Vi bestämde då att jag skulle vara hemma med N i en halvtimme när hon åkte och hämtade maten innan pappan var hemma vid 20.00. Det var lugnt! Pappan kom sedan hem och då fixade jag mig i ordning och sa hej då. 20.30 tog jag spårvagnen till Commerce, mötte Sara där och vi gick till en irländsk bar. Dock visade de inte matchen mellan Sverige och Irland där så vi gick vidare till puben John McByrne och där visade de den. Jag och Sara gick ned i källaren, till toaletterna, och ritade svenska flaggan på våra kinder, blev så himla bra haha. Vi gick sedan upp och det var så kul, som bartendern sa: "WHAT THE FUCK!" när han såg att vi var svenskar, inte irländare haha. Alla stirrade under hela matchen och vi skämdes ihjäl när Sverige förlorade med 0-0, okej oavgjort men Sverige kunde ha vunnit, alltså Irland är inte bra... Vi fick en gratis pint öl i tröstpris iallafall haha.  Och juste, en fransos med IQ som en typisk fransos frågade oss fullt seröst "jaha så ni är från Norge?" ....................

Vi mötte sedan Rike när matchen var slut, gick till Commerce och sedan tog jag C3 bussen till Gare de Sud och gick till perrongen där jag mötte mina föräldrar. Det var så himla roligt att träffa dem och krama om dem efter 3 månader, känns dock som mer! Jag gick med dem till deras hotell som låg vid Cité de Congres och stannade där ett tag innan jag sa hej då och tog Bicloo-cykeln till Commerce. Jag gick till baren Au Vestaire där jag träffade Rike och Sara. Vi hängde där ett tag innan vi vid 2-tiden började dra oss hemåt. Vi mötte Alex, Leemart och en amerikansk tjej vid Commerce och pratade en del med dem innan vi sa hej då. Jag och Rike gick för att cykla hem och på vägen till min cykel såg vi en kille, cirkus 25 år, som satt ner på marken, nästan medvetslös då han var så full. Vi försökte väcka honom, typ få liv i honom och få han att resa sig. Vi frågade en kille om han kunde hjälpa oss men han skrattade först åt oss innan han hjälpte oss. Han sa att det var uppenbart att vi inte var från Nantes, eftersom ingen hjälper någon och att detta är så vanligt. Den nästan medvetslösa killen mumlade "jag vill sova sluta" så vi gick därifrån. Vid min cykel kände både Rike och jag att vi inte gjort tillräckligt, att det kändes så himla hemskt att bara lämna honom där. Vi cyklade tillbaka och frågade en annan som kom gående. Han hjälpte oss, den fulla killen stod sedan upp och vi fick några att hämta vatten åt honom. De sa att det är så normalt här och att om det vore vi hade ingen hjälpt oss. Han hade också blivit bestulen på mobil, plånbok och nycklar... När han började nyktra till cyklade vi hem, vi gjorde ändå inget där...
Jag kom hem vid 3-tiden, somnade nästan direkt.

CSN-papper

Jag fick en kommentar häromdagen:

Hej igen! Jag läste igenom din packlista som du la upp för ett tag sedan, vilket var toppen för inspirationen, och du har skrivit upp csn-papper. Varför är det bra att ha med sig och vad är det för papper i så fall?
Ha det bra!

När jag anmälde mig till min franskakurs så ville jag inte betala 108 euro varje månad av mina fickpengar som jag får, jag ville hellre få studiebidrag från CSN då jag kände att jag lika gärna kan ta dem. Observera, studiebidrag, inte studielån. Därmed behövde jag ta med papper från CSN som skolan skulle fylla i. Det visade sig sedan att CSN och Högskoleverket inte ansåg min franskaskola som kvalificerad så jag fick inte några bidrag. Detta var då därför jag hade med CSN-papper till Frankrike :]

La Baule-Escoblac


À lundi!

Igår kväll hämtade jag mina föräldrar på tågstationen! Så himla roligt att träffa dem!! Idag åker vi ut till kusten för utflykt, stannar där över natten och kommer hem imorgon söndag kväll. Bisous!


Torsdagen

Jag hade jag planerat in en sovmorgon. När jag annars kan sova till runt 9 varje morgon så kände jag att jag behövde en sovmorgon efter att gått upp 7.50 tre dagar i rad. Men inte då, mamman knackade på min dörr 8.20 och jag vaknade av det. Hon sa att N hade feber och behövde stanna hemma. Jag pratade lite snabbt med henne och hon sa att jag ändå kunde gå på franskakursen vilket var väldigt snällt.
Hon åkte och även pappan, N låg och vildaste i sängen och jag stannade i min säng ett tag med öppen dörr. Åt frukost runt 9.30, N lekte samtidigt. Han klädde sedan på sig och borstade tänderna utan problem och fick sedan se en film. Vi åt lunch sedan; han åt varmkorv och pasta och jag åt korven och stuvad spenat. Mamman kom sedan hem vid 13.10, sa att jag kunde gå på franskan och jag mötte sedan Rike på spårvagnen. Vi hade två timmars franska, gick igenom plusqueparfait men det var enkelt så det var bra. Jag sa sedan att jag inte kommer nästa vecka eftersom mina föräldrar är här då.
Jag åkte sedan hem, pappan och N låg och sov när jag kom hem i vardagsrummet. Jag pratade lite snabbt med pappan och han sa att jag kunde börja jobba vid 18. Därefter såg jag klart på SATC-filmen. Jag gick ned straxt innan 18, pratade en del och påminde pappan om min lön. Tydligen hade jag tänkt fel, att det var en veckolön kvar på den här veckan men det var två veckolöner så det var bra (eftersom det är bara en vecka kvar). Jag ska nog spara en av veckolönerna och ha det att betala franska provet DELF med, kostar nämligen hela 120€!
Pappan gick för att ta ett glas med en kollega och mamma hade ett jobbmöte så jag började laga middagen. Stekte kycklingfilé, hällde i en baskisk såg och kokade ris. Blev gott! N åt inte så mycket då han är sjuk... Han såg sedan klart slutet av en film och mamman var hemma vid 20.00, trodde jag var tvungen att natta N. Hon tackade att det fanns mat till henne och vi pratade sedan en himla massa. Om jag vill låna bilen när jag ska göra DELF-provet vid universitet men jag sa nej, inte vill jag köra haha. Och om jag är nöjd med min franskaskola eller om universitet är bättre, med tanke på var den nästa Au Pairen ska läsa franska. Jag rekommenderade henne universitet, mycket mer folk där och lätt att träffa fransoser vilket annars är rätt svårt. Såklart träffar man de när man går ut men det är inte så att jag har franska vänner som jag umgås med.
Vi pratade en hel del mer och jag gick upp till mig vid 21-tiden och pappan kom sedan hem. Jag läste lite bloggar och gick och la mig vid 22.30, så trött.


À ce moment

Well detta är precis vad jag gör nu. Tittar på Bilar 2 med N - på franska såklart.


Today is the day


.... jag får besök i Nantes!!

I kataloger finner man Zlatan

Haha jag kunde inte låta bli att skratta när reklamen kom igår med posten. I den var det en reklam från ett supermarket vid namn Auchan och där hade de en fotbollströja från Paris Saint-Germain med Ibrahimovic på ryggen. Så roligt!


Igår onsdag

Jag vaknade vid 7.50 men hade svårt att vakna så snoozade i 40 minuter innan jag fixade mig i ordning och gick ned 8.50 för frukost. Mamman hade köpt typiskt svenskt pålägg som ost och skinka så det gjorde att morgonen startade bra. Pappan åkte vid 9.20, N var vaken sedan 7-tiden. Därefter blev det påklädning och tandborstning och allt gick problemfritt. Vid 11.00 gick vi till spårvagnen och åkte till sporten. Jag lämnade honom där och gick en liten promenad och sedan till Intermarché där jag köpte färska jordgubbar från Bretagne, här i närheten alltså samt små tråkiga och nödvändiga saker som pennor och tejp.
Jag hämtade N och han var på bra humör. Han hade fått en ballong av läraren men vid spårvagnshållplatsen råkade den blåsa iväg men tack och lov blev inte N så ledsen. Vi åkte hem, åt lunch - han åt varmkorv och pasta och jag korv med stuvad spenat.
Runt 14.40 somnade han och sov sedan. Vid 14.50 kom pappan hem (!) och vi pratade lite snabbt. Jag såg sedan SATC-filmen och N vaknade vid 16.30, gick ned med pappan för mellanmål och jag pratade en del med dem. 40 minuter senare så gick jag och N till parken som är 10 minuters promenad bort, där spelade vi fotboll och vid 18.00 gick vi hem igen. N duschade och sedan gjorde han något med pappan så då tog jag det lugnt på mitt rum. Skypade 20 minuter med bror och mamman när jag hörde att en kvinna kom, hon ska förmodligen vara "nounou"/barnvakt när jag åker hem. N blev väldigt arg, jag hörde honom skrika "Mikaela är fotfarande här, hon ska inte åka, det är hon som tar hand om mig". Söt. Hon gick sedan efter "intervjun" och mamman kom hem vid 19.10. Jag gick ned vid 19.30, sa hej och pratade lite. Pappan frågade om N kunde träffa Sara och hennes värdbarn H som N har lekt med en gång och jag sa visst. De envisade sig också (men supersnällt!!!) att hämta mina föräldrar vid järnvägsstationen när de kommer men jag sa att det är så lugnt. Vi åt middag, kycklingklubbor och pommes frites. Pratade en himla massa, om filmer, bio, att de eventuellt ska till Sverige på semester (!!!) och så. 
Jag gick upp till mig när vi hade ätit klart vid 21.15, tog spårvagnen vid 21.35 till Commerce och träffade Rike och Sara där. Vi gick till baren vid Commerce för en drink och pratade en himla massa. Rike åkte hem vid 23.10 och jag och Sara tog spårvagnen vid 23.30. Slutar aldrig förundras hur fransoser är... Föräldrarna var vakna när jag kom hem så jag sa god natt och somnade efter midnatt.

Parken!


Tisdag - il rit assez qui rit le dernier

Jag vaknade klockan 7.50, gick upp vid 8.00 och fixade mig i ordning. Därefter sa jag hej till mamman och N, hon åkte till jobbet och jag gick till skolan och lämnade N. Jag gick sedan hem, åt frukost, försökte se Top Model men mitt internet var för sakta, planerade in en plan på nästa vecka samt tog det lugnt. Sedan duschade jag och fixade mig i ordning för att hämta N. Det regnade så himla mycket!! Vi kom hem, åt ravioli till lunch och sedan efter lite lek så lämnade jag honom i skolan. Jag tog spårvagnen till Commerce och mötte Sara och Rike på McDonalds där de var för en kaffe. Vi pratade en himla massa och gick sedan till bion för att köpa biljetter till "Happiness Therapy" (heter "du gör mig galen" i Sverige), 3.50€ kostade det, så bra! Vi gick sedan till Commerce, sa hej då till Sara och gick till Place de Cirque för att säga hej då till Rike. Jag gick sedan och tog spårvagnen och åkte till tågstationen, kollade en sak och åkte sedan till Bretagne där jag gick till en bokhandel. Köpte en pärm för papper och tog sedan spårvagnen hem. Jag gick av vid Viarme, köpte två tidningar och gick hem.
Jag hämtade N sedan, vi lekte hemma och så. Han duschade och vid 19.10 kom mamman hem. Vi åt omelett till middag och sallad och pratade en himla massa. Vid 21-tiden gick jag upp till mig, skypade med mamma i en kvart och därefter kom pappan hem från jobbresan. Jag gick vid 21.45 till spårvagnen, gick till bion som började 22.00 och mötte Sara och Rike där. Vi såg filmen Happiness Therapy som sagt och jag gillade den. Vid 00.30 sa vi hej då och jag tog spårvagnen hem. Somnade runt 01-tiden.


HAHA jag upptäckte nu att filmen heter "Silver Linings Playbook på engelska", då är det på franska den heter "Happiness Therapy höhö.

3 månader

Idag är det exakt 3 månader till det att jag åker hem. Snälla, låt tiden gå sakta för jag är på riktigt rädd att åka hem.

Igår, måndag den 18 mars

Jag vaknade vid 7.50, gick upp strax därefter och sa hej till mamman som åkte till jobbet och även pappan som åkte till Paris för jobb. Vid 8.30 gick jag och N till skolan, jag gick hem och åt frukost och fixade mig i ordning. Tog det sedan lugnt ett tag i sängen innan Rike kom över vid 11-tiden. Sara kom en kvart senare. Vi satt i vardagsrummet, drack te och försökte förstå oss på den franska grammatiken. Jag har nu insett hur svår den är… Så himla krånglig!
Vi åt lite pasta till lunch och vid 13.40 gick vi till spårvagnen, åkte till franskakursen och hade franska i två timmar. Jag hämtade N i skolan vid 16.25 och vi lekte hemma. Jag skrev en del ord för att få honom att känna igen bokstäver och så höll vi på med ljud, hur olika ord låter. Han var trött så han fick se ett avsnitt av Pippi Långstrump sedan innan han duschade och mamman kom hem 18.35. Vi pratade en del och sedan visade hon mig hur huset här såg ut förra året innan de flyttade in, sån himla stor skillnad!! I en halvtimme pratade vi om massa och hon visade mig en hel del bilder. Därefter åt vi middag, spagetti och köttfärssås och pratade jättemycket.  När vi ätit klart sa jag att jag kunde promenera hunden eftersom pappan var iväg på jobbresa i Paris. Mamman tackade så mycket och jag gick en 5-kilometers runda med hunden på en timme. Jag var hemma runt 22-tiden och hade lite Facebook-tid innan jag somnade runt 23.30


Söndagen den 17 mars 2013

Jag vaknade vid 9.30 tiden av att det var livligt i huset, somnade om och vaknade 10.20. Åt frukost runt 11-tiden, familjen var i full gång att baka brownies och köket är väldigt litet så det var rätt trångt med 4 personer där haha. Jag skypade sedan, först med mamma och bror och sedan med Sara innan jag duschade och fixade mig i ordning. Värdfamiljen åt lunch och jag gick hemifrån vid 13.50. Jag mötte Rike vid Commerce och vi gick till Place Royale där vi satt. Solen sken och det var härligt väder. Vi mötte Denise där och pratade lite snabbt med henne.
Därefter gick vi till McDonalds för en coca cola light och gratis wifi. Vi satt där ett tag och vid 15.30-tiden tog vi busway till Beaulieu för att möta Sara där. Vi promenerade till Parc de Beaulieu och det var jättefint. En stor grön park och på udden av île de Nantes dessutom. Längst bort var det som en svensk lövskog så det var härligt att se lite skog haha. Vi satt i solen och pratade länge och drog oss tillbaka mot centrum vid 17.30.

Någonstans i ingenstans så tog vi en buss till Pirmil och sedan spårvagnen till Commerce. Vi gick för att köpa biljetter till bion, mellan söndagen till tisdagen så kostade det 3.50 euro = 30 kronor att gå på bio, så himla bra! Vi bestämde oss för att vara oseriösa och såg barnfilmen Boule et Bill bara för den verkade småkul och det var billigt. Den började 18.00 och då gick vi till några Sandwicherie för att köpa lätt middag men hittade inga bra. När vi gick där så råkade vi träffa på Alex och Leemart också, så typiskt Nantes alltså. Vi pratade lite om kvällen, vad de hade gjort och skulle göra. Sedan sa vi hej då, gick och köpte smörgås och sedan till bion. Filmen var verkligen så fransk humor och vi satt där som frågetecken då det inte alls var kul. Sara och jag var mest överrens om att det var djurplågeri i filmen. Den var slut 19.30 så då gick vi och sa hej då, jag tog bussen hem från Place de Cirque och var hemma vid 20.00-tiden. Jag var så himla trött… Skypade i en timme med Bea och gick och la mig vid 22.30.


Lördagen den 16 mars

I lördags vaknade jag vid 10.30, gick ned och åt frukost vid 11-tiden, sa god morgon till värdfamiljen och tog det sedan lugnt på mitt rum. Jag duschade och fixade mig i ordning, ringde mamma i en kvart på Skype och tänkte sedan dra ut, kollade ut genom mitt fönster och såg att det VRÄKTE ned, åskade och blixtrade. Haha bra. Så jag stannade hemma ett tag, tittade på SATC. Jag hörde sedan att värdfamiljen åt lunch och jag gjorde mig då klar för att gå. 15.30 gick jag till skomakaren, hämtade mina skor som de lagat (helt ny dragkedja, sytt ihop och limmat sulan samt putsat dem för 28 euro = 250 kronor, bra pris tycker jag).
Jag tog sedan spåravagnen till stan, det hade då slutat regna och solen sken och termometern visade 13 grader. När jag kommit till Commerce så gick jag till Place Royale där jag mötte Rike och vi mötte sedan Sara vid Commerce och därefter gick vi till Delight Café för att dricka kaffe och te. Vi satt där ett bra tag och vid 17.30 gick vi till Passage de Pommeray, Super U och sedan Saga. Mina händer har blivit så torra, springer hela tiden och blir öppna sår så jag köpte en bra handkräm där. Jag och Rike sa hej då till Sara och gick till Bretagne där vi sa hej då.
Jag tog spårvagnen till Viarme och gick av där och gick hemåt. Jag var hemma runt 19.00. Värdfamiljen frågade om jag ville ta en aperetif med dem och jag sa ja. Vi satt nere, pratade en himla massa och drack ett glas vin. Sedan åt vi middag, fiskgrattäng. Jag gick upp till mig vid 21.20 när vi hade ätit klart och skypade 20 minuter med familjen hemma innan jag fixade mig i ordning. 22.05 gick jag till spårvagnen och mötte Sara och Rike vid Commerce 22.15. Vi promenerade bort till Lieu Unique, gick inte in, promenerade tillbaka till spårvagnen, väntade på den och åkte till Commerce. Där träffade vi av en slump Sofia (Mexico) och Mirna (Irak).  Vi träffade sedan Kensie (USA), Jack (Sverige) och Joss (England) vid bageriet vid Commerce. Vi gick med dem till Flemmings och sedan till Havanna Club. Vi var där ett tag innan vi gick mot Bouffay där vi träffade alla andra, verkligen alla som vi brukar hänga med var där. Vi gick tillsammans till baren Au Vestaire och på varje bar var det så mycket St Patricks Day-firanden. Där var vi ett tag innan jag, Mirna, Kensie, Sofia, Jack, Rachel och Joss gick till Marlowe. Dock kom bara jag, Mirna och Joss in. Efter ett tag kom Sara, Rike, Leemart och Alex dit och då drog de andra. Vi stannade där ett tag, när klockan var 3.30 så sa jag och Rike hej då och gick till bussen. Vi var båda överrens om att vi inte ska till Marlowe mer, för mycket dålig fransk musik haha. Jag var hemma väldigt tidigt, 3.50 gick jag av bussen och var hemma 3.58. Somnade en halvtimme senare.

Igår, fredag - on a fait la fête

Jag vaknade vid 7.50, lämnade huset vid 8.30 med pappan och N, sa hej då till pappan och gick med N till skolan för att lämna honom där. Jag gick tillbaka, åt frukost, damsög och städade mitt rum ordentligt och fixade mig i ordning. Jag såg sedan SATC och hämtade sedan N i skolan vid 11.55, han åt pasta och varmkorv och jag en sandwich med steak hachée. Jag lämnade sedan N i skolan, gick till skomakaren men det var stängt under lunch - siesta, så jag tog spårvagnen till stan och mötte Rike och Sara. Kändes så himla himla bra att ha en mobil med bra batteri, min gamla franska har laddat ur efter ett samtal. 
Vi möttes vid Commerce vid 13.50 och gick till en bokmarknad i Bouffay, jag köpte fyra böcker på franska för 15 euro - Vilhelm Moberg Utvandrarna, Jostein Gaarder Sofies Värld, Selma Lagerlöf Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige och August Strindberg Fröken Julie. Roligt att ha lite böcker på franska att läsa, känner att det är bra att passa på, i Sverige är det så mycket svårare att hitta böcker på franska och det är bra för framtiden att hålla igång franskan :]
Iallafall, vi sa hej då till Sara ett tag, jag och Rike gick till H&M där jag köpte ett par nya svarta jeans för 20 euro och sedan gick vi till Super U för att handla inför kvällen. Vi gick ner mot Place de Cirque och såg en kvinna bli arresterad av polisen, hennes man ropade efter "ni är rasister!" till polisen. De stod bara där, 10 stycken och skrattade. Polisen är verkligen inte omtyckt här i Frankrike. Vi pratade ett tag innan vi sa hej då och jag tog spårvagnen från Bretagne. Jag gick av vid Carrefour Market, såg dörrvakten i affären men det var lugnt. Jag gick sedan till skomakaren, lämnade min ena sko för att få dem putsade gratis och gick sedan hem. Pappan var inte hemma fast han sagt att han skulle vara det. Jag hämtade N, vi var båda glada över att det var helg. Han var lite ledsen när jag hämtade honom, sa att ingen ville leka med honom men vi pratade en del och det var snabbt bättre.

Vi kom hem, åt mellanmål och vid 17.30 kom pappan hem. N duschade sedan, lite problem som alltid då pappan är hemma. Han lyckades klämma handen i duschdörren men han slutade gråta rätt fort. Jag stannade ett tag på mitt rum sedan när jag jobbat klart, kollade lite utbildningar, distansutbildningar då eftersom jag inte kommer börja plugga nästa höst. Mamman kom hem och N kom sedan upp på mitt rum med en present, han sa att mamman hade köpt en present till mig. Jag öppnade den och det var en fransk grammatikbok, med 50 gyllene regler. Så snällt! Vi tog en apero med ett glas vin och åt sedan middag, spagetti med kokoskyckling. Jag sa att jag skulle gå ut senare eftersom Sara och Rike var barnvakter... Jag gick upp till mig vid 21, gjorde inte så mycket. Fixade mig vid 23 och vid 23.45 gick jag hemifrån. Föräldrarna hade sedan länge gått och lagt sig. Kändes rätt konstigt att gå ut när de sov.... Jag var vid Commerce 00.00, mötte Sara där och vi gick till Hotel de Ville där vi mötte Rike. Vi gick till Commerce igen, mötte Leemart och sedan gick vi till Marlowe. Vi träffade Kensie där, några från franskakursen och så. Vid 3.50 kände jag för att gå så jag gick vid 4.00, sa hej då och gick till Commerce där jag hämtade en Bicloo-cykel. Var hemma vid 4.20 tiden och allt gick problemfritt. Jag somnade strax därefter.

Jeudi le 14 mars

Jag vaknade runt 10-tiden, såg att jag fått ett sms från mamma på Viber om att min iphone nu var upplåst och att jag kunde sätta i ett franskt simkort! Jag anslöt den till Itunes och allt funkade, så glad! Då återstod bara problemet att öppna för att byta simkort... Jag har tidigare öppnat med stiftet från en blyertspenna och gjorde samma nu, dock råkade stiftet från pennan fastna I och jag fick inte ut det... Freakade ur... Jag tog då en dusch, fixade mig i ordning och sedan bestämde jag mig för att åka till stan. Vid 11.00 tog jag spårvagnen, var i centrum 7 minuter senare, gick till Orange och förklarade och de hjälpte mig. Alltså min lycka när de lyckades öppna för att få ut simkortet haha! Sa "merci beaucoup" tusen gånger. Jag stannade i centrum 10 minuter och åkte sedan hem och förberedde lunchen. Jag hämtade N och det blev rösti och fiskpinnar.
Jag lämnade honom sedan i skolan och tog spårvagnen till franskakursen. På spårvagnen mötte jag Rike (Sara har börjat nivå C1, vi går B2 så vi är inte längre i samma grupp). Vi hade två timmar franska med participe passé. Jag åkte hem och då var även pappan hemma. Han sa dock att han skulle åka för att göra några ärenden så han åkte innan jag hämtade N. Jag hämtade N i skolan, gick hem, lekte lite, åt mellanmål och såg 10 minuter av Peppa Pig. Pappan kom hem vid 17.10 och hade köpt lite pysselböcker som jag och N "använde" (vad säger man????)  Vid 18.00 duschade N, efter mycket övertalning. Lite små problem när pappan är hemma, N lyssnar inte riktigt så pappan får ofta ropa till honom att han ska lyssna på mig.
Mamman kom sedan hem vid 18.45, vi åt kycklingklubbor, kokta grönsaker och morötter. Vid 21.30 hade vi ätit klart, haha så sent. Jag gick upp till mig, såg lite SATC och somnade runt 23.30

Je promets

En sak är säker, jag sa bli bättre på att fota med min systemkamera. Så mycket roligare att ha bilder från den! Också att lägga upp här på bloggy, right?

Mercredi - Je ne veux pas te quitter Nantes

Jag vaknade vid 7.50, låg och drog mig i sängen och hörde att mamman åkte till jobbet och att N var vaken och nere med pappan. Vid 8.40 hade han fortfarande inte åkt så jag fixade mig i ordning och gick ned 10 minuter senare. Han sa att han skulle åka vid 10-tiden så det var lugnt. Jag åt frukost och han åkte runt 9.50 och då var det dags för påklädning för N. Allt gick bra och vi lekte en del innan vi tog spårvagnen till Commerce, bytte och åkte till sporten. Det var kallt idag också, 5 grader... Jag lämnade honom på sporten och gick till Intermarché där jag köpte lite tråkiga nödvändigheter.
Jag hämtade sedan N från sporten, han var på så bra humör och vi tog spårvagnen hem. Vi kom hem 13.10 och båda föräldrarna var hemma då! Egentligen skulle bara pappan vara hemma då han skulle göra lunch till oss eftersom vi annars skulle bli sena till föreställningen som vi skulle se men även mamman var hemma så vi åt ravioli tillsammans. Hon åkte sedan och vid 14.00 tog jag och N spårvagnen och gick till Talensac och Salle Paul Forte där vi såg en föreställning om dinosaurier på en timme. Det var rätt roligt. Vi gick hem och var hemma 16.00. Pappan var fortfarande hemma. N såg en film och jag gjorde ingenting... Pappan gick sedan iväg till apoteket för att hämta läkemedel till N och promenerade hunden. N såg fortfarande på filmen så jag tog tag i en sak, att skära till mitt simkort - det jag försökte få någon att göra igår... Det tog 20 minuter men jag klyckades klippa till det!!! Så stolt. Lagom till att jag var klar så hade N sett klart på sin film så vi lekte tills pappan kom hem 17.30.
Pappan sa att jag kunde få en halvtimme ledig, att han kunde leka med N och jag kunde sedan bada N. Jag berättade om mina mobilproblem och sa att jag skulle skypa. Jag gick upp till mig, skypade med mamma i 30 minuter och nu är min iphone nästan upplåst, YEY! Vid 18.15 duschade N. Mamman var hemma vid 18.40 och vi pratade en del och såg nyheterna, om att de hade bestämt sig för en ny påve. Pappan här är atheist men mamman är katolik, dock inte praktiserande och inte särskilt troende alls. Iallafall, vi åt omelett med ost och bacon och var klara redan 19.50 - så tidigt! Jag fick hjälp med franskaläxans "passé participe" och vi fortsatte följa nyheterna om påven. Det visade sig bli en från Argentina, första från Sydamerika, bra att de öppnar sina vyer liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiite. Jag gick upp, fixade mig supersnabbt och tog spårvagnen vid 20.35 och mötte Rike vid Bretagne. Vi fortsatte med spårvagnen till Hôtel Dieu och gick till baren "Au Delirium". Vi pratade om onsdagen... Sara kom sedan, en halvtimme senare och vid 22.20 gick vi mot Commerce och jag tog spårvagnen hem vid 22.30. Nu ska jag kolla lite språkutbildningar, se SATC och sova.

Så roligt att hitta DESSA kakor från Gille på Monoprix!

Föreställningen.

Barhäng, hur fina är inte glasen?!


Igår tisdag - il fait vraiment froid

Herregud vad kallt det var igår!! 3 grader och små små små snöflingor föll. Inget som stannade dock. Vi gick från 23 grader till 3 grader på någon dag... Ge mig den värmen igen!!

Jag vaknade vid 7.50, hörde pappan knacka på min dörr 7.55 och svarade "j'arrive dans 3 minutes". Jag klädde på mig och sa sedan hej till pappan och N. Mamman hade redan åkt till jobbet. Pappan sa hej då och 8.25 gick jag och N till skolan - inga problem. Jag gick hem och stekte bananpannkakor till frukost, gott. Jag lyckades dock bränna mig på handtaget, närmast stekpannan, så nu har jag en jättestor blåsa på fingret :( det gjorde så sjukt ont... Efter frukosten och 10 minuters kylning med kallt vatten så låg jag i sängen och tyckte synd om mig själv och hur ont det gjorde...
Jag såg Top Model och sedan hämtade jag N i skolan vid 11.55. Vi åt lunch, steak haché och rösti. Jag lämnade honom sedan i skolan och jag gick direkt till spårvagnen och mötte Rike och Sara på McDonalds där de var. Jag köpte inget utan vi satt bara och pratade i drygt en och en halv timme. Sara gick sedan hemåt och jag och Rike gick till några mobilaffärer och frågade om de kunde klippa mitt simkort till ett micro simkort, tyvärr kunde de inte det. Jag tog spårvagnen hem, gick jag lämnade min ena sko hos skomakaren på lagning på dragkedjan har gått sönder. De avslutade hela samtalet med att undra var jag kom ifrån... I Sverige skulle aldrig någon fråga det.

Jag gick hem, hämtade N i skolan och vi lekte hemma. Jag gjorde några pappersflygplan till honom och det var jätteroligt enligt honom. Han duschade sedan och pappan var hemma 18.40 och han bad om ursäkt, han hade nämligen sagt att han skulle vara hemma vid 17 men jag sa att det var ingen fara. Mamman var hemma 19.15 och vi pratade en del. Vi åt sedan hel kyckling med potatis och palsternacksmos till middag. Jag gick upp till mig vid 21-tiden, skypade lite och såg SATC innan jag somnade vid 23.30

I stan är dessa affischer åter igen uppsatta, mot äktenskap för homosexuella... Alltså hur tänker fransoser.


Hier, lundi le 11 mars

Igår var det då måndag och alla rutiner började igen, ni kan inte ana hur skönt efter att jobbat drygt 11 timmar per dag i två veckor...
Jag vaknade runt 8.50, kände mig så utvilad, åt frukost, duschade och fixade mig i ordning. Läste sedan ett sms från pappan där det stod att om jag kunde så var det jättebra om jag kunde lämna en fleecefilt till N vid lunchtid så jag stannade hemma tills dess. Jag gick vid 11.55 till N's skola, lämnade hans filt till läraren och gick sedan och tog spårvagnen till Bretagne. Jag ringde Rike och Sara och de var på väg, jag gick under tiden till Juicebaren för en juice, gjorde franskaläxan och sedan kom de dit. Vi satt där 45 minuter innan vi gick till spårvagnen, tog den till franskakursen och hade två rätt tråkiga timmar. Vi höll på med ne..pas och "ni" och det är seriöst så simpelt.
Jag hämtade N sedan i skolan, vi lekte hemma och det var problematiskt när han skulle ta duschen. Han grät och ville inte, han var trött vilket inte var konstigt efter första skoldagen... Det gick bra till slut och pappan var hemma vid 18.40 och mamman vid 19.10. Vi pratade en hel del och vi åt sedan middag, kycklingfilé i ugn och kokta morötter och stekt squash. Sedan en stor sallad med fransk ost. Jag gick upp till mig vid 21-tiden, såg SATC och somnade runt 23.30

Söndag -en baladant

Jag vaknade runt 10.45-tiden, sov väldigt bra. Jag hörde att familjen var på väg ut så jag gick ned och sa hej och direkt där efter åkte dem till en av de stora parkerna. Då åt jag frukost själv i lugn och ro, gick sedan upp till mig, duschade, halvsov lite till 12 och skrev på Facebook med Sara och Rike. Jag fixade mig sedan i ordning och när värdfamiljen kom hem runt 13-tiden så drog jag mig ut. Tog spårvagnen till Commerce och mötte Rike vid Delight Café där vi satt och pratade en massa innan vi tog spårvagnen till Viarmes marknadstorg, det skulle vara en matmarknad där med franska varor men den var inte så rolig så vi promenerade förbi Talensac. Planen var att gå en promenad längs floden Erdre men det började regna så vi bestämde oss att promenera mot slottet.
Vi passerade 50 Otages och gick till slottet, blev en promenad det också. Vi gick dit och köpte biljetter och gick sedan på utställningen "Guerres". Det var jätteintressant! Utställningen handlade om hur Nantes var under de två världskrigen, massa bilder, information och saker. Vi var där drygt två timmar innan vi gick till Busway-stationen och mötte Sara runt 17-tiden. Vi gick till den mexikanska restauranten Bueno och åt quesadillas.
Vi gick sedan till bion, mötte Leemart och vi såg filmen "Vive la France" vid 18.10 - en parodi av Frankrike som var rolig. Därefter gick vi till spårvagnen, sa hej då och åkte hem. Jag var hemma runt 20.45 och det regnade. Jag såg SATC på franska och det var kul, det var som att se på engelska. Jag somnade sedan runt midnatt.

50 Otages och Tour de Bretagne.
Haha en så himla liten bänk, såg så roligt ut när jag satt mig där.


Samedi le 9 mars

Lördagen då... Jag vaknade runt 9.30-tiden efter flera timmars sömn, gick ned och åt frukost och pratade lite med värdfamiljen innan jag gick upp till mig, duschade, fixade mig i ordning och så. Mamman bad mig runt 13-tiden om jag kunde ordna med foton från Paris-vistelsen och jag sa självklart. Jag fixade det och tog sedan spårvagnen till Bretagne. Jag ringde Sara och Rike och mötte Rike vid Place de Cirque och vi mötte Sara vid Promod-affären. Vi gick till H&M och jag köpte en vårjacka samt reklamerade en svart tshirt då stenarna på axlarna hade ramlat av efter att jag använt den en gång och tvättat den en gång men det gick på. Kändes bra att kunna reklamera på franska :] Vi gick i några butiker innan vi kände att det var för fint väder ute för att gå omkring inne så vi gick till Place Royale och njöt av solen.
Vi gick sedan till ett "sandwicherie" där vi köpte varsin baguette och gick till Île de Nantes där vi satte oss i en av trapporna. Så himla härligt väder, så varmt och soligt! Jag blev till och med röd i ansiktet när jag kom hem... Vi satt där i säkert två timmar innan vi drog oss tillbaka till Commerce och gick till Monoprix där vi köpte inför kvällen. Rike träffade en tysk som hon kände och det blev ett roligt hej då vid Bretagne. Jag promenerade från Viarme och hem och var hemma vid 18.30. Jag gick upp till mig, skypade med pappa i 30minuter och vid 19.30  kom pappan och frågade om jag skulle äta med dem och jag sa ja. Han sa då att de skulle få gäster men att jag självklart kunde äta med dem men de skulle äta vid 21.30. Jag sa då att jag skulle äta innan om det var okej och det var det. Jag gick ned och fixade ravioli med skinka och åt med N. De var alla på jättebra humör, pratade en himla massa med pappan om Melodifestivalen, svenska möbler och så. Jag gick till mig vid 20.15, började fixa mig i ordning och vid 21.10 gick jag ned och sa hej till gästerna, innan jag skulle till spårvagnen. Mamman presenterade mig för paret och pappan la till att jag var svensk. Sedan sa mamman att "elle sort tout le temps" = hon går ut hela tiden. Smått pinsamt men de sa alla "du är ung, du måste passa på!" Hahaah. Jag tog sedan spårvagnen till Commerce efter att jag önskat dem en trevlig kväll.

Jag kom till Commerce 21.25, Rike strax senare och även Sara. Vi tog sedan spårvagnen några stationer söderut till Alex lägenhet. Leemart hämtade oss vid stationen och vi gick till lägenheten där bland annat Denise, Daniella, Luis, Alex, Kenise, Camille var. Vi hälsade på dem och runt 22.30 upptäckte vi att Melodifestivalen var slut och vi tvingade dem att kolla på Aftonbladet vem som vann. Samt lyssna på låtarna haha. Vi stannade där tills midnatt ungefär då vi tog spårvagnen till Commerce. Jag, Leemart, Sara, Rike och Kensie gick till klubben Marlowe och sedan till klubben Stakinahow. Leemarts syster Mirna kom sedan dit också. Kvällen fortsatte bra och vid 4.00 tog vi nattbussen. Jag var hemma 4.30 och somnade ett tag därefter.

Härligt väder.Ännu bättre väder, säkert i solen MEN ÄNDÅ.Där vi satt i trapporna vid île de Nantes.

Precis innan jag åkte till stan för utgång.Denna bild får duga för utekvällen, i Alex lägenhet. Rike, Denise och Sara. Cooooooooooooooolt haha.


Fortsättningen på fredagen den 8 mars

Ja alltså till en början, min uppdatering är sämst men det vet jag om. Men jag har inte tiden! Haha sant. Det tar typ en kvart att skriva ett inlägg så det prioriteras lätt bort...

Iallafall, efter detta inlägg skrevs så vaknade N. Vi lekte en del, åt mellanmål och vid 17 såg vi Pippi Långstrump på franska i mitt rum. Jag passade på att plocka ihop lite på mitt rum samtidigt. Pappan ringde och frågade om vi var hemma fortfarande, han var sen från jobbet, jag förklarade att vädret var dåligt så vi stannade hemma. Han var hemma vid 18.15 och då hade N tagit sin dusch. Mamman kom också hem då och jag pratade en del med dem och gick sedan till mig och fixade mig i ordning. Jag åt inte middag med dem utan sa hej då och tog spårvagnen till Place de Cirque där jag träffade Rike. 19.40 började filmen vi skulle se på bion, 20 ans d'ecart. En fransk film som var väldigt bra faktiskt! Väldigt väldigt bra.
Efter filmen så gick vi till baren Au Vestaire för en öl och runt 23.00 tog jag spårvagnen hem. Jag kom hem och somnade runt midnatt.

Seriöst detta inlägg tog över en och en halv timme att skriva.................... Min bloggmotivation är på 0.


Vendredi - tgif

Så var det fredag! Jag känner mig så himla, himla välförtjänt av helg. Förra veckan var jag i Paris med N, jag jobbade från det han vaknade på morgonen runt 9 till det att han gick och la sig vid 9. Den här veckan har det varit 8-18.30 varje dag. Jag känner mig så trött, så förtjänt av egen tid. Jag vill bara känna att jag kan gå ut om jag vill, göra lite vad jag känner för. Åh vad jag behöver det. Tack och lov att det är helg imorgon och att inte varje vecka ser ut så här!
Jag vaknade vid 7.50, låg kvar i sängen till 8.40 då N vaknade men pappan var hemma så han gick till honom. Jag gick ned vid 9 och pratade lite och åt frukost. Pappan frågade om jag äter baguette på morgonen och jag sa nej, att jag äter mitt grova fullkornsbröd. Han sa då att jag måste säga till om det eftersom annars köper de mer bröd än nödvändigt. Jag sa då att mamman visste redan om att jag äter mitt grova bröd, jag har visat henne det och ibland köper hon grovt bröd till mig. Han visste inte det och sa att om jag vill att de köper något annat är det bara att säga till. Han åkte till jobbet vid 9.40 och N klädde på sig då. Vid 11.00 gick vi till skomakeriet där vi lämnade in mina kängor igår på lagning. Det var en sur och oartig dam som jobbade då, frågade efter ett kvitto men jag hade inte fått något. Tack och lov fick jag mina skor, 4 euro kostade det att laga!! Så billigt.
Vi tog sedan spårvagnen till Commerce, gick av vid Bretagne då tydligen bensinen var slut på spårvagnen, alltså... Jag såg också pappan gå på en gata längre bort haha. Vi gick och köpte en gigantisk baguette och gick till slottet där vi matade ankorna. N tyckte det var väldigt roligt. Vi tog spårvagnen till Commerce och vid 12.05 hann vi precis med bussen hem. Jag förberedde lunchen vid 12.25 och vi åt potatiskakor med panerad torsk. N åt bra och han somnade sedan sin siesta vid 13.45. Jag har tvättat en tvättmaskin och har sett klart på filmen Bitchkram under tiden. Nu ska nog han vakna snart, hörs ikväll!

Une question

Jag fick en kommentar och svarar på den i ett inlägg då det blir för långt annars :]

alltså jag måste bara säga wow! grymt av dej att åka iväg som au pair, vilket äventyr! så himla spännande! hur är det? trivs du i familjen? har du eget rum osådär? vad gör du på din fritid? massa frågor men har själv funderat på att åka som au pair till typ england eller australien :)

Antar då du är en "ny" läsare, tack för kommentaren och besöket ;D Tack så mycket! Nu när jag snart varit här i sju månader så känner jag att det var rätt stort, ett rätt stort steg att flytta utomlands ensam, två månader efter studenten och dagen efter sista dagen på mitt sommarjobb. Men jag har så länge jag kan minnas känt att jag vill flytta utomlands efter studenten, se något nytt och upptäcka nya saker så jag tog tillfället i akt när jag hittade min värdfamilj - och det ångrar jag verkligen inte. Ni som funderar på att åka men är "rädda" att ni ska sakna Sverige, familj och vänner - åk ändå. De finns alltid kvar när man kommer hem, Skype finns och allt annat. Tiden går så fort och man vinner mer än förlorar. Dessa 7 månader har varit de bästa någonsin. Ni måste tro att jag har blivit galen och frälst men det är så, jag är så glad över att vara här i Frankrike och leva livet här.
Livet som Au Pair blir verkligen vad man gör det till. Om jag inte skulle gå ut under helgerna på stan, vara bland annat folk, se Frankrike och Nantes och bara göra ingenting hemma så skulle vistelsen vara helt annorlunda. Grejen är också att jag tar vara på vardagarna också, jag ser till att göra saker och träffa mina kompisar under veckodagarna och kvällarna också, det tror jag är en stor sak som gör att allt är så bra. Jag lever som ett "vanligt liv" utanför Au Pairandet, detta är viktigt känner jag. Att vara Au Pair är mycket mer komplicerat än vad jag trodde, framförallt det att man lever i en annan familj som man från början inte känner. Man lär sig hur det är men det är annorlunda och inte något jag tänkte på innan, att man skulle bo i en annan familj. Jag visste om det såklart men tänkte "whatever" om det. Jag trivs så himla bra, med staden, med värdfamiljen, med mina kompisar, med landet, allt.
Jag har ett eget rum, kan förklara lite hur det är i huset. När man kommer in är entréen, vardagsrummet, matrummet, badrum och kök samt utgång till trädgården. I vardagsrummet är trappan upp, där är mitt rum, N's rum och vårt badrum och sedan en trappa upp till föräldrarnas rum och badrum. Jag har mitt egna rum, känner att jag kan oftast få fritid och egen tid när jag vill. Jag har fönster mot gatan och det gillar jag. Mitt rum, det är perfekt.
På min fritid ser jag till att göra saker som jag skrev, det är viktigt. Jag åker på utflykter, utgångar, shoppar, fikar, äter på restaurant, går på museum och utställningar om vi hittar någon bra, osv. Det är som ett "vanligt" liv :] Om du undrar något mer är det bara att fråga :D

Torsdag - attendez pour respirer

Jag vaknade vid 7.50, hörde att föräldrarna åkte till sina jobb och att N inte var vaken. Han vaknade vid 9.00 och då åt vi frukost och sedan väntade påklädning. Blev en småtuff morgon, men efter att han har varit själv med mig i snart två veckor och tvärtom så är det förståeligt. Men vi löste det! Vid elva så gick vi 5 minuters promenad, till ett skomakeri och jag lämnade in mina skor. Mannen som jobbade där var rolig, skojade med N och frågade mig i vilket namn skorna var i och jag sa Mikaela. Han frågade då N vem Mikaela är och N svarade "min storasyster". Då var tjatet från morgonen som bortblåst.
Vi kom hem strax senare, termometern på apoteket visade 18 grader. Hemma lekte vi och sedan värmde jag på lunch. Jag åt gårdagens middag och för N blev det pasta och steak haché. Jag fick honom i säng sedan, han sov sin siesta i en timme och jag började se filmen "bitchkram". Jag väckte honom vid 14.30, han var fortfarande trött men det gick bra. Vi gick ned, förberedde min väska och vid 14.50 tog vi spårvagnen till Commerce. Vi passerade tre termometrar och de visade 21, 23 och 24 grader! I början av mars!! Så härligt! Kanske var de i solen, men minst 18 grader var det! :)
Vi gick av vid Mediateque och letade efter Le Lieu Magique där en trolleriföreställning skulle vara, efter ett tag hittade vi det. N var väldigt intresserad så det var kul. Jag skulle betala med en check som jag fått av mamman men de tog inte mot dem så jag betalade kontant. Vi såg sedan föreställningen och det var rätt kul. Länge sedan man såg trolleri, jag satt verkligen och försökte se hur de gjorde. När de var slut så tyckte jag att N varit riktigt snäll så jag köpte en trolleristav till honom för 2 euro - mot att han skulle vara snäll resten av dagen. Vi åkte hem i rusningstid och var hemma vid 18.00. Han duschade och föräldrarna var sedan hemma vid 18.35. Jag kände att jag verkligen behövde egentid, komma från huset och bara vara ledig så jag pratade snabbt med föräldrarna om dagen, sa att de inte tog emot checkar och gick sedan upp till mig. Vid 18.50 tog jag spårvagnen och sedan bussen till Rike. Gick till Carrefour City och köpte couscous till middag och gick hem till Rike. Vi pratade en himla massa och jag fick nytt tyskt, fullkornsbröd. Vi hamnade sedan framför Youtube som alltid och vid 23.00 tog jag bussen via Commerce och gick sedan 5 minuter för att komma hem.
Jag var hemma 23.35 och ska strax sova. God natt! Imorgon; TGIF!

Det ser ut som det står 29 grader men så lyckligt lottade var vi inte, 23 grader står det.Le Lieu Magique ligger till höger om den stora byggnaden (Palais de justice).Utsikt över floden Loire.


Hier, mercredi

Alltså min uppdatering ska vi inte ens prata om....... Pardon.

Iallafall, jag vaknade vid 7.50 som alla dagar under lovet. Jag hörde att pappan var hemma när mamman åkte och fortfarande var hemma vid 8.45, konstigt. N vaknade vid 9.00 också och pappan gick till honom, sa att han skulle stanna hemma ett tag och att de kunde låta mig sova längre. Jag kände att jag behövde gå upp ändå, kan ju inte "utgå" från att jag visste om det. Så jag gick upp och pappan skrattade, "oj då jag misslyckades, försökte vara så tyst att du inte skulle vakna." Jag sa att jag hade ett alarm ändå så det var lugnt. Vi åt frukost, pappan lekte med N och sa att han skulle åka vid 11-tiden. När jag ätit klart så gick jag och N upp, påklädning och tandborstning.

Pappan åkte vid 11.30 till sitt jobb och N och jag lekte en del innan jag förberedde lunchen. Kommer inte ihåg vad vi åt men efter lunchen lekte N lite och jag diskade och han sov sedan sin siesta. Eller ja, en halvtimme.. Jag sa att han skulle försöka sova men han kunde inte så han låg och sjöng och "läste" i en timma innan pappan kom hem vid 15.45, så tidigt!!
Han blev förvånad att N inte sov, vi gick ned, N åt mellanmål och vi väntade på att duggregnet skulle sluta. Här går man inte ut när det är dåligt väder... Till slut gick vi ut, N tog sparkcykeln och jag promenerade med hunden till parken. Vi var de enda där och var där ett tag och gick sedan hem. Pappan jobbade lite och N duschade. När N var påklädd i pyjamas så gick han ned och var med pappan och jag hängde upp två maskiner tvätt, varav en med mina jackor. Jag gick sedan ned, gjorde lite franskaläxa när mamman kommit hem. Vi åt kyckling, ris och baskisk sås. Efter middagen frågade de om jag behövde hjälp med franskaläxan och de försökte förklara qui/que för mig, relativa pronomen vilket är krångligt då man måste hålla koll om det är subjekt eller objekt -.-
Vi pratade en del om torsdagen, mamman visade hur vi skulle gå och så för att komma dit. Jag gick upp till mig vid 21.30, skypade med familjen hemma för första gången på 13 dagar - första gången jag pratade svenska på 13 dagar. Jag såg sedan Linas Kvällsbok och somnade vid midnatt.

Parken, här ser ni det "dåliga" vädret...


Tisdag - faire de gateaux

Jag vaknade vid åtta, hörde att N vaknade vid 8.45 och jag gick då in till honom. Pappan kom in och sa hej då och åkte till jobbet fem minuter senare. Vi gick ned och åt frukost, påklädning och tandborstning och tog det rätt lugnt. Vid elva gick vi till parken som är 10 minuter bort, det var nästan ingen där. Vi spelade fotboll där med en basketboll och vid 11.45 gick vi till det lilla Carrefour som är bredvid och köpte kakao och smör. Vi tog spårvagnen hem och hemma åt vi stekt potatis och varmkorv.
N somnade runt 14.15, sov till 16.00 då vi bakade chokladbollar. Han tyckte det var roligt och de blev väldigt bra! Dock är det franska pärlsockret dubbla, eller den trippla storleken av det svenska... Men bra blev dem! Han duschade sedan och mamman var hemma vid 18.40, pappan vid 19.00. Vi åt omelette till middag, pappan åkte iväg på squash och vi avslutade med ost och chokladbollar. Vi pratade även en himla massa. Jag frågade mamman sedan om hon ville att jag promenerade hunden och hon sa GÄRNA. Jag var så himla himla trött men behövde komma ut för att få frisk luft. Vi gick en runda på 30 minuter. Vi kom hem och jag bloggade för att somna vid 23.00

Parken.Parken.Förberedelser till bakandet.Chokladbollarna!Promenad med valpen.


Hier, lundi le 4 mars 2013

Jag vaknade vid 7.50 då jag hade ett alarm då, vill vara vaken när föräldrarna lämnar huset om N vaknar. Han vaknade vid 9.00 och vi åt frukost, påklädning och tandborstning. Utan problem. Vi tog det sedan lugnt hemma för att vid 11.00 åka till Commerce. Vi köpte en baguette och gick till slottet där vi matade änderna, hade riktigt roligt med honom. Vi kastade bröd till änderna, sprang en springtävling och tog efter ett tag spårvagnen till Commerce och sedan bussen hem. Vi var hemma runt 12.15 då jag gjorde lunch, fiskpinnar och ris, jag åt dock stekt aubergin istället för riset.

Vi lekte sedan efter lunchen och han sov sedan sin siesta och då tittade jag på förra veckans Top Model. Han vaknade vid 15.50 och vi lekte under eftermiddagen i trädgården med hunden som blivit 4 månader nu. Jehovas Vittnen kom förbi igen och lämnade en lapp... N duschade sedan och vid 18.35 kom pappan hem och han gick sedan ut med hunden och mamman kom hem vid 18.50. Jag pratade så himla mycket med föräldrarna sedan, spelade tvspel med dem och N och skrattade. Vi pratade om allt möjligt verkligen, hon berömde min franska och frågade igen om mina planer efter det här året. Samt vad som har varit bäst och sämst under året. Jag sa att det är omöjligt att välja en bra sak, allt är så himla bra. Varje dag.
Vi åt sedan sötpotatis mos, potatisgrattäng och kycklingklubbor till middag, även en himla massa prat där med. Vid 21.10 var middagen klar, jag gick upp till mig vid 21.30, drack te, såg "Maria och Mindy - BFF" och somnade runt 00.15.

I väntan på spårvagnen mot Commerce.
Jepp... Pappret från Jehovas Vittnen. Nästa gång öppnar jag inte dörren.

Söndagsutlykten - à Pornic

Jag vaknade hos Rike av ett sms klockan 8.45, hon vaknade också då. I Sverige kunde seriöst en orkester spela för fullt i mitt rum och jag skulle inte vakna men nu vaknar jag så mycket enklare! Au Pairing... 4 timmars sömn och jag kände mig ändå rätt pigg! Vi gick upp runt 9.15, åt frukost, fixade oss i ordning och gick vid 10.20 till bussen, tog bussen till St Clement och gick sedan till tågstationen. Vi letade efter Lila-bussarna, de bussar som går från Nantes till Loire-Atlantique - kommunen här. Vi hittade dem vid 10.50, betalade 2.30 euro för en enkelbiljett och gick på bussen. Det kändes som en klassresa i skolan haha! Bussen gick 11.00 och vi var framme i Pornic 12.20. Med bil tar det cirka 50 minuter så det var bra! Vi gick mot ”centrum”, Rike pratade snabbt med några dryga tyskar innan vi gick mot hamnen. Det var så fint väder, när vi lämnade Nantes var det mulet men i Pornic var det sol och varmt (12 grader kanske?)
Iallafall, vi gick sedan längs stränderna och satt oss ner ibland. När vi kom till en strand längre bort så åt vi halva våra medhavda smörgåsar på tyskt fullkornsbröd, plockade snäckor och tog bilder. Vi fortsatte, runt 14.30 kom vi till en jätteliten by som var helt död. Vi tittade in i kyrkan, satte oss på ett café men köpte inget så vi gick tillbaka mot Pornic. Vi köpte hemgjord glass på La Fraiserie, så gott - choklad, nougat och pesika/aprikos. Sedan gick vi längs hamnen, köpte vykort, så mycket folk hade kommit, bort till tågstationen och sedan till ett café där vi drack varm choklad. Klockan var då 16.00 och vi kände oss så klara med Pornic, ville hem då vi var rätt frysna. Vi kollade om det fanns något "Covoiturage" för att åka tillbaka till Nantes men det fanns inget... Vi ville hem men det var tre timmar innan bussen gick... Vi satt på caféet länge, det fanns wifi så Rike kollade på min iphone och jag skrev vykort.
Runt 17.30 gick vi en promenad längs den lilla staden men vi var för frusna så vi satte oss och åt våra mackor. Rike kom sedan på idéen om att vi kunde lifta hem till Nantes och frågade några på parkeringen om de skulle till Nantes och om det fanns plats för oss. Alla skulle till Nantes men ingen plats fanns... Jag tyckte det var bättre att stå längs vägen med en skylt där det stod Nantes men vi hade varken penna eller papper. Jag hittade då ett reklamblad på en bil, frågade en familj om en penna så sedan stod vi vid vägkanten och försökte lifta. Haha så pinsamt, alla pekade och skrattade åt oss. Ingen stannade. En kvinna pekade sedan bakåt och vi upptäckte att Nantes var åt "andra hållet" så vi gick mot bussen och stod där i en timme. Inget där heller. En kille och en tjej i vår ålder gick fram och sa att en buss kommer snart, om 50 minuter. Ja för det är ju snart.................... Det var den bussen vi skulle med också...
Iallafall, det gick inte att lifta och vid 19.00 kom bussen och vi sov hela hemresan till Pirmil, gick av vid tågstationen vid 20.00 och gick till Foch Cathedrale där vi tog bussen hem till Rike. Jag hämtade mina saker och sa hej då och gick och tog bussen från henne. Den stannade en hållplats ifrån mig så det var bra. Jag var hemma vid 21.20, så trött. Det var en bra utflykt, men alldeles för lång!! Hade räckt med 4 timmar, inte 7 timmar... Jag pratade med värdfamiljen en del, alla var på så bra humör. De hade åkt till Noirmoutier tidigt på morgonen och därför hade de inte smsat mig. Vi pratade en del om veckan, eftersom det är lov och jag jobbar 8-18.30 varje dag. Jag gick sedan till mig, somnade runt 23.30.

Bilder från Rikes kamera då jag glömde mitt kamerabatteri hemma...

Hamnen vid Pornic. Även nedan.
Det är så mycket ebb och flod här!
Rike!
Me.
Moi.
Vi hittade en såååå söt katt :]
Stranden där vi solade ansiktet på klipporna.
Haha massa hoppbilder nedan.
Snäckorna sätter sig på stenarna när det blir flod!"Centrum".Haha jag som försöker lifta med vår Nantes-skylt... Om jag någonsin ser någon som vill lifta ska jag plocka upp han/hon, så tråkigt när ingen gör det...........................................

Anxiété

106 dagar kvar till jag åker hem till Sverige. Bara hela april och maj månad kvar. Det är så hemskt och fruktansvärt. Sorry alla ni där hemma, jag saknar er som alltid, men jag vill inte hem och jag längtar inte hem. Jag trivs för bra här. Mina vänner här, min vardag, min fritid, mina helger och min värdfamilj. Jag har verkligen inget att klaga på. Allt är för bra och jag har så himla roligt här, varenda dag. Går inte en dag utan att jag skrattar så jag nästan gråter.
Värdmamman berömde mig förresten ikväll för min franska, att den är så mycket bättre än vad den var. Jag lever verkligen livet och har så mycket att berätta när jag kommer hem. Min blogg är verligen min dagbok, jag skriver om allt här och allt som händer men den är ändå 1% censuerad, i vissa punkter och kommer så förbli, man vet aldrig vem som läser, en framtida arbetsgivare till exempel :] Bäst att vara på den säkra sidan och hålla vissa detaljer utanför haha.
Vissa frågar mig, om du trivs så bra, varför inte stanna kvar? Mitt svar är detsamma som alltid, för att jag känner att jag gjort mitt som Au Pair efter 10 månader, det är mer krävande än vad man tror att bo i en annan familj och då är ändå min värdfamilj super- ni au pairer vet vad jag pratar om. Dessutom kommer alla mina fantastiska vänner också åka hem i juli. Men Nantes kommer alltid ha en speciell plats hos mig, jag har upplevt så mycket här och haft the time of my life - det roligaste året i mitt liv hittills. Rike och jag pratade om det nyligen, att åka till Frankrike och särskilt Nantes är vårt bästa beslut vi någonsin tagit. Jag ångrar inget.

Detta blir ett så himla flummigt inlägg men det jag vill säga är att jag är rädd för att åka hem, ledsen, skraj. Detta är mitt hem. Jag vill inte tillbaka till Sverige, jag vill bara pausa tiden och göra så mycket av den. Jag vill verkligen pausa tiden. Tre och en halv månad kommer gå fort, för fort, alldeles för fort.

Lördagen den 2 mars

Jag vaknade vid nio-tiden, hörde att värdfamiljen var vaken och att pappan sa "N, var tyst, Mikaela sover." Jag somnade om och vaknade vid tio igen, efter 10,5 timmes sömn. Jag gick upp och åt frukost, mamman åkte till valpskolan med valpen och jag duschade och fixade mig sedan i ordning. Jag var sedan på mitt rum, pappan sa att han skulle till Carrefour med N och undrade om jag ville ha något, non merci sa jag. Han och N gick på promenad och jag var hemma. De kom tillbaka och frågade om jag ville äta lunch med dem men jag sa tyvärr, jag skulle strax till Rike. Rike skrev till mig på Whatsapp att hennes värdfamilj hade åkt till München så hon hade huset själv så jag tog spårvagnen och tog sedan bussen från Carrefour Market till henne. Jag var där runt 13.50 och vi sågs för första gången på drygt en vecka. Vi hade mer än vanligt att prata om, hon berättade om sina universitetstest och jag om veckan i Paris.
Vi såg sedan Gossip Girl på franska på tv, hängde, drack te och så. Bara tog det lugnt. Vid 16.50 tog jag bussen till centrum när hon gick till sitt gym och jag gick till H&M i centrum där jag hittade en svart tshirt med "strasstenar" på axlarna för 14,95euro. Jag handlade sedan lite tråkiga nödvändigheter på Super U. Därefter vid 18-tiden tog jag bussen hem.

Jag var hemma runt 18.10 och sa hej till värdfamiljen, lämnade mitt tyska mörka fullkornsbröd som Rike hade gett mig eftersom jag saknar mörkt bröd, och gick sedan upp till mig. Packade ihop massa saker i tvä väskor och vid 18.45 gick jag igen, sa till värdfamiljen att jag skulle åka till Rike och även sova över där. De sa att de skulle till Noirmoutier dagen efter och att de skulle smsa mig och kolla om jag ville med. Jag sa då att vi hade tänkt på att åka till Pornic... Kändes "dåligt" att säga det när de frågade om jag ville med dem på utflykt... :(
Jag tog bussen till en Rond-point längre bort, bytte till bussen som går till Rike och gick sedan till Carrefour City som ligger vid henne. Jag var vid henne runt 19.30, vi åt middag - galettes med ost, skinka och ägg samt en efterrättscrêpe med kastanjkräm och drack vin till. Vi såg sedan en snabb resumé av Melodifestivalens andra chans och kollade sedan på Youtube och Rike visade mig massor av bilder från hennes dator. Vid 23.00 frågade jag om vi skulle ut, Rike undrade om jag var "motiverad" och jag sa ja. Vi fixade oss och vid midnatt tog vi bussen till centrum. Haha fulla fransmän på bussen som ropade "la blonde" hela tiden. De kastade en mössa mot oss och den ramlade under ett säte, de frågade oss om vi sett den och vi sa nej. Vi sa att vi inte pratade franska och de försökte på urkass engelska med fransk brytning. En av dem frågade sina kompisar vad mössa heter på engelska och de sa "hat" men de uttalade det som "hâte" haha.
Vi gick av vid Saint-Pierre och gick till Le Marlowe men det var för tidigt, klockan var bara 00.45. Vi gick sedan till en nattaffär, satte oss sedan nära Galleries Lafayette på en stenbänk. Det kom sedan två killar, för att göra en rätt lång historia kort så visade det sig att de var från England och Spanien och att de var Au Pairer!! Den ena var den före detta och den från England var den nya. Så kul. Vi pratade en del och de undrade om vi visste någon bra klubb och vi tog med dem till Marlowe där vi mötte Kensie, Mirna, svensken Jack och två andra. Vi dansade där från 01.15, alla drog förutom jag, Rike och Kensie vid 2.15. Vi stannade kvar en timme och vid 3.20 gick vi till bussen. Tog bussen hem till Rike, var där runt 3.50 och somnade runt 4.50. Lika rolig kväll som alltid!

Middagen!

Haha ja här satt vi på stenbänken, övesta bilden är från samma plats.

Le Marlowe. Vissa fall, så himla typisk svensk klubbmusik, andra fall, 60,70,80,90-tal. Men en av de bättre klubbarna!


La vie maintenant, aujourd'hui

One day baby, we'll be old
And think of all the stories that we could have told

Fatiguée et 200 jours en France

Jag är så trött nu, ska sova när som helst. Idag är det 200 dagar sedan jag anlände till Frankrike, den 15 augusti 2012. Dessutom är det 107 dagar kvar vilket innebär att två tredjedelar har passerat. Jag vill inte åka hem.

à demain!

Jag är nu hemma, packar ihop mina saker för att åka hem till Rike igen. Jag sover över där och imorgon åker vi på utflykt till kusten om allt går som planerat! à demain!

Fredag och bilder från Paris 25/2-1/3

Jag vakande klockan 8.45, hörde att N inte var vaken och att mormodern hälsade städhjälpen välkommen. Jag gick sedan upp och packade i ordning min lilla resväska och gjorde allt klart. Jag hörde N vakna runt 9.20 så jag gick till honom då och vi gick ned och åt frukost. När han ätit klart gick han till morfadern och såg barntv med honom. Därefter blev det påklädning och tandborstning innan han var ute i trädgården med morfadern.
Vi åt efter ett tag lunch, steak haché med stekt potatis. Jag packade sedan i ordning N's väska och efter ett tag var det sedan dags att åka, klockan var då 14.20. Vi tog bilen till en RER-station, lämnade bilen och tog RER E till Saint-Lazare/Haussman där. Vi tog sedan metron till Montparnasse och gick till TGV-tågen. Vi var framme där 15.40 så vi väntade 20 minuter innan perrongen för vårt tåg visades. Det kommer nämligen upp 20 minuter innan avgång bara... N var väldigt trött, lite grinig men så förståeligt då han inte hade sovit sin siesta vilket han annars gör... Morfadern gick iväg för att ringa mormodern, N ville följa med så jag gjorde allt för att få honom att stanna vid mig. Sportlovet började i Paris så det var så mycket folk på tågstationen, många lämnade Paris... Jag satt på huk och N höll min hand, drog lite lätt då han ville gå iväg och sedan släppte han så jag ramlade baklänges haha. Så jag låg där på marken... Haha. Genast kom fransoser fram och frågade om jag ville ha hjälp. Morfadern kom sedan tillbaka och vi gick till vår perrong. Mormodern kom sedan och vi gick på och ordnade med väskorna. Vi sa sedan hej då, jag tackade så mycket för allting.
N hade gått och satt sig på ett säte som inte var "våra". Jag sa till honom att det inte var våra och han började då skrika på mig, gråta en massa. Mormodern och morfadern stod borta vid våra platser och jag tog med N dit, skrikandes.... Morföräldrarna vinkade till en gråtandes N och folk vände sig om på tåget och stirrade... Efter en stund slutade han gråta, jag gav honom hans napp och filten och uppmuntrade honom att vinka då tåget snart skulle åka. När vi lämnade Paris så grät han inte! Han fick goûter (mellanmål) och fem minuter senare somnade han. Han sov totalt en timme och resten av tiden gick det bra på tåget.
Vi var sedan framme 18.35 i Nantes, föräldrarna väntade på perrongen och vi hälsade och gick sedan till bilen. Jag berättade om resan och alla var på väldigt bra humör. Vi kom hem, hade en liten aperetif och sedan åt vi sushi till middag. Mamman åkte iväg och hämtade veckans mathandel och jag satt i soffan då pappan läste en saga för N. Jag gick upp vid 20.45, skrev till Rike på facebook och tog det lugnt. Jag somnade runt 23.00

Nedan: Bilder från Paris, under måndagen, torsdagen och fredagen.

På tåget påväg till Paris.
Det hade kommit snö i Paris!
Museumet för immigration, i källaren var akvariumet.
Nedan kommer en massa bilder på fiskar :]
Museumet var riktigt fint inuti!
Pizzan till lunch.
Strosande i Marais.
Svenska Institutet, hoppade fikan där :]
Ja Eiffeltornet som sagt.
Och Triumfbågen!

Arrivé à Nantes!

Igår kväll vid 19.00-tiden anlände jag och N till Nantes, föräldrarna hämtade oss på perrongen och vi åkte hem. Jag skriver om gårdagen senare, nu ska jag ta bussen hem till Rike. Hon har VF (värdfamiljsfritt) så vi hänger hos henne i helgen antar jag.
Måste dra nu, bisous bisous.

Mais qu'est-ce que je ferai après?

Jag fick några kommentarer på inlägget när jag frågade om vad jag ska göra efter mina tio månader här i Frankrike så här kommer ett inlägg om vad mina planer är just nu!

Jag kommer att åka hem en 19 juni, 8 dagar senare är jag hemma på Gotland där jag under sommaren kommer jobba på Ica Maxi. Tre dagar så åker jag till Göteborg för att se konserten med Robbie Williams. Sedan har jag, Sara och Rike planer (nästan 95% bestämt) att vi börjar med några dagar på Gotland, sedan ett tag i Stockholm och allt slutar med ett tag i Berlin där Rike bor! Sammanlagt blir det väl två veckor som resan blir och det kommer bli så roligt, runt mitten av augusti börjar resan!
Jag kommer då hem runt början av september då planen just nu är att stanna där, på Gotland. Ön som jag länge inte velat se mer av, ön jag velat lämna. Men jag känner nu efter 6 och en halv månad att det skulle vara väldigt skönt att bara få komma hem, att få vara hemma och göra allt man vill. Inga begränsningar då det är ens hem. Jag hoppas under hösten då kunna extrajobba på Ica Maxi, vara vikarie, läsa in Matte C då jag aldrig läste det i gymnasiet och läsa några universitetskurser på distans. Tjäna pengar och vara hemma igen, det är planen.
Sedan i januari 2014, så har jag tänkt åka till Spanien, rättare sagt Valencia, för att läsa spanska 25 timmar i veckan och bo på studentresidens. Har någon av mina läsare varit i Valencia så skriv! Det verkar som en trevlig stad, 800 000 invånare varav 100 000 studenter. Jag har läst spanska steg 1 och 2 men tentade också av steg 3 på två veckor i trean av gymnasiet så man kan säga att jag har läst 3 steg. Även fast Spaniens ekonomi är typ sämst så vill jag ändå lära mig spanska bättre, det vore roligt och det är nog inte så svårt när jag kan franska.
Jag kommer då åka hem i juni efter ett halvår i Spanien, jobba på Gotland igen för att tjäna pengar och nu kommer det allra nyaste tillskottet i min plan... Därefter i september åker jag till Tyskland för att plugga tyska. Likaså 25 timmar i veckan men delad lägenhet. Staden jag kikat på just nu heter Münster och det är så roligt, sådant sammanträffande, för det är exakt där Rike tänkt plugga i höst! Skulle vara så roligt att bo i samma stad och kanske dela lägenhet? Münster är iallafall en stad med drygt 200 000 invånare vararv 50 000 studenter, näst största studentstaden i Tyskland efter München och det gillar jag. Jag har aldrig tidigare tänkt på att lära mig tyska, det har aldrig tilltalat mig. Men nu när jag umgåtts nästintill varje dag i ett halvår med en tysk så har jag upptäckt hur mycket svenskan och tyskan har gemensamt, det kan inte vara så svårt att lära sig?! Visst grammatiken men det är svårt i alla språk. Och dessutom, Tyskland har en stark ekonomi så det är bra "jobbmässigt".

Jag stannar då där i 10 månader, till juni 2015 och jobbar på Gotland igen för att tjäna lite pengar. DÄREFTER så börjar jag plugga, förhoppningsvis står jag då där med 5 språk flytande vilket är en stor merit. Jag fyller då 22 senare på hösten, är 21 när jag börjar plugga och det är inte för gammalt tycker jag. Denna plan känns som den bästa just nu, mycket kan ändra sig men jag gillar planer. Verkligen. Vad jag ska plugga är fortfarande oklart, har länge kikat på Kandidatprogram i Europastudier med humanistisk profil i Lund och det passar ju med språken! Annars blir det väl Civilekonom, gärna med internationell inriktning, då det är väldigt brett. Jag vill ha något som har riktning utomlands, gärna jobb i EU eller företag med utländska kontakter. Och sen finns en annan sak, sedan i höstas har jag haft en sak i huvudet som jag skulle göra nästan allt för att bli, diplomat.

Vi får se, jag får se vad som händer men det känns bra att ha lite planer på vad jag vill göra efter detta år. Vad ska ni andra Au Pairer göra efter era Au Pair-år? Vad tycker ni om min lååååånga plan? Kommentera :D