I MADE IT!!!!

OCH SÅ ÄR JAG KLAR MED DELF PROVET!!!! FÖRSTÅ MIN LYCKA! HELT GALET SKÖNT ATT HA DET KLART! NU KAN JAG PASSA PÅ ATT NJUTA AV MINA SISTA 19 DAGAR HÄR I NANTES. JAG ÄR KLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!

dock vet jag inte hur det gick but whatever hahah

God morgon

Jag håller nu på och fixar mig i ordning, klockan 7.54 tar jag bussen vilket innebär att jag snart måste gå hemifrån. Jag ska nämligen iväg och göra DELF-provet (motsvarar TOEFL och Cambridge-prov i engelska) på universitetet här. Börjar bli rätt nervös och kunde ha pluggat mycket mer men men, det går som det går :] Wish me good luck!

Vous venez d'où?

Jag gick in på Google Analytics och hittade denna information. Detta är var mina läsare läser min blogg ifrån, någon som vågar avslöja sig själv? :)))))))


To say good bye

Som jag skrev den 13 juli förra året, en månad innan jag åkte till Frankrike, så är det inte lätt att säga hej då. Denna gång kan nog bli ännu svårare då jag inte har en aning om jag eller när jag kommer träffa alla som jag lärt känna här. Sara och Rike är jag säker på, men de andra. Det är en bra fråga.
 
"Goodbyes are not forever. Goodbyes are not the end. They simply mean I'll miss you. Until we meet again."

"True friends don't say good-bye, they just take extended leaves of absences from each other."

"I have never found any 'good' in goodbye?"

"How lucky I am to have known someone who was so hard to say goodbye to."

"Never say goodbye cause you will never know when you are going to lose them."

Idag måndag 27/5-13

Jag vaknade vid 8.00 imorse när familjen var på väg att lämna huset, sedan varje halvtimme fram till 10.00. Jag gick upp, duschade, fixade mig i ordning och åt frukost och gjorde franskaläxan. Vid 11.55 gick jag till N's skola och lämnade hans cykel, pappan hade glömt att lämna den så jag gjorde det och 20 minuter senare kom Rike. Sara kom en stund senare och vi åt pasta med tomat-och grönsakssås till lunch.
Vi tog sedan spårvagnen till franskakursen, för sista gången - kändes så bra. Vi gav vår franskalärare en bukett med rosor, orangea och gula då hon hade sagt att det var hennes favoriter samt ett handgjort kort där vi målat och skrivit på, vra riktigt fint och hon blev riktigt glad. Vi hade två timmars franska och sedan tog jag, Maggie och Sara spårvagnen hem. Jag hämtade N och vi gick direkt till parken, åt mellanmålet och spelade fotboll. Han hittade sedan några av sina klasskompisar där som han lekte med innan vi gick hem och han duschade och sedan kom mamman hem vid 18.40. Pappan var hemma 20 minuter senare. Vi åt en stor sallad med sardiner till middag och jag berättade att Saras värdfamilj var intresserade av deras hund. Jag och pappan pratade sedan om DELF-provet som jag ska göra på torsdag och jag berättade att vi aldrig säger "ni" i Sverige och han blev väldigt förvånad. Jag gick upp till mig vid 20.30, bloggade ikapp en hel del och nu ska jag plugga inför DELF-provet innan jag somnar. God natt!

Söndag, 26/5-13

Vi vaknade runt 12-tiden, bästa med 10-11 timmars sömn, när kan det ha hänt sist? Vi gick sedan upp, åt en gigantisk och god brunch med omelett, fruktsallad, yougurt, flingor, bröd, te och så vidare. Vid 15.30 lämnade vi huset med hunden och gick till Michelet där vi gick till bron som korsar floden Erdre, gick längs vattnet och korsade sedan floden med en båt och gick sedan tillbaka till île de Versailles och sedan till Bruneau och hemåt. Vi gick totalt i tre timmar och det var 27 grader varmt och sol. Hemma drack vi lite då vi glömt vattenflaskorna hemma och sedan lämnade vi huset vid 18.10 och tog spårvagnen till stan. Sara fortsatte och åkte hem medan jag och Rike gick till Place Royale.
Jag gav henne Paris-tips samt så funderade vi på vad hon skulle visa sina farföräldrar när de är här (den här veckan). Vi gick sedan och åkte upp i Tour de Bretagne, Nantes är så fint och vi blev sentimentala. Den första gången vi träffades åkte vi upp i tornet och då visste vi inget om varandra eller staden. Vi tänkte en hel del på den korta tiden som är kvar och allt vi måste hinna att göra. Vid 19.50 sa vi hej då och jag tog spårvagnen hem. På gatan där jag bor såg jag att värdfamiljen precis kommit hem, ville helst att de skulle komma hem utan att jag var där men men. Vi pratade lite innan vi åt middag; pizza med en sallad. Jag berättade om det tråkiga och vi pratade en del om det. Jag gick sedan upp till mig, ringde mamma och pappa på telefonen och pratade med dem. Mamma fick sin mors dag present som jag skickade förra fredagen. Jag avslutade kvällen med att plugga lite och sedan såg jag filmen "L'auberge espagnole" som var riktigt bra, så himla enkelt att förstå franskan samt att jag kände igen mig så mycket, i själva grejen att lämna stället där man bott i ett år och att man inte vet när man kommer eller om man kommer tillbaka. Jag somnade sedan runt 01.30.

Sara och hunden!
Så här gör man omelett utan lock, tar stekpannor...
Så god omelett.
Kolla vår brunch, bästa!
På promenad vid floden Erdre.
Rike, hunden och Sara.
Jag och Sara.
Rike och jag.
Det var 27 grader varmt och det kändes som vi skulle dö av värme så vi passerade detta på vägen hem till mig. 24/7 öppet, bara att betala med mynt eller sedlar. De hade typ allt! För oss blev det varsin glass för 1 euro.
Utsikt från Tour de Bretagne.
Längre bort, längs spårvagnen, där bor jag.
Jag kommer verkligen sakna den här staden!Frankrikes 22a högsta höghus, 144 meter.

Lördag den 25 maj 2013

Jag vaknade vid 11-tiden, värdfamiljen hade redan åkt (de skulle iväg på bröllop) vid 8-tiden så huset var tomt, så härligt. Jag stannade där tills 13-tiden innan jag gick upp och åt lunch (spagetti bolognese) haha. Rike kom över vid 14.45 tiden och sedan ringde pappa och berättade en väldigt tråkig nyhet som gjorde mig så himla ledsen... :( Sara kom runt 15.15-tiden och vi stannade i vardagsrummet hela eftermiddagen, pratade och bara tog det lugnt.
Vid 19-tiden gick Sara och jag till Carrefour Market och köpte lite saker till middagen. Vi gjorde en kokosgryta med kyckling och ris, så gott. Vi såg sedan fransk tv som är så dålig och Sara somnade vid tv vid 23.30. Vi bestämde oss också för att inte gå ut. Haha detta är rätt kul, det var första lördagen sedan 5 januari som vi frivilligt valde att stanna hemma, då man hade möjligheten att gå ut men inte gjorde det. Vi har varit ute varenda lördag sedan dess, jag har inte förutom 3-4 kanske då mina föräldrar var här, jag var i Brest och i Bretagne men annars varenda lördag. Men det är det som gör att man tycker detta är kul, vi har så roligt.
Vi somnade sedan runt 1-tiden, bara skönt att kunna göra vad man ville och när man ville då värdfamiljen inte var där.

Middagen.

Fredag, 24/5

-Jag vaknade vid 9-tiden men låg kvar i sängen ett tag (vilket jag gör typ hela tiden hehe) och såg sista avsnittet för säsongen av Revenge, det var så bra! Samtidigt som jag såg avsnittet så åt jag frukost och när det var slut så pluggade jag en del innan jag förberedde pizzan som vi skulle äta till lunch med en sallad till. Jag hämtade N och vi åt lunch innan jag lämnade honom, gick hem och hämtade pluggsaker och tog spårvagnen till stan och sedan till Mediateket där jag träffade Rike. Vi pluggade inför DELF-provet där i en och en halv timme innan vi gick i regnet till Delight Café för att dricka något varmt.
Vi satt där ett tag och pratade om lite allt möjligt innan vi sa hej då och jag tog bussen vid 15.55 hemåt. Jag hämtade N och vi lekte hemma och läste innan han duschade och föräldrarna var hemma vid 19.00. Pappan sa då att han hade inte haft möjlighet att ta ut min lön men att mamman skulle göra det senare. Vi åt pasta och fläskkotletter till middag och sedan åkte mamman och hämtade veckans mathandel. Jag satt i vardagsrummet med N och pappan ett tag, mamman kom hem och var sedan ute med hunden. Senare på kvällen skulle jag ut så jag behövde lönen då jag hade 1,5 euro i plånboken... Jag frågade då pappan om mamman hade glömt lönen men han sa nej och gick och hämtade den. Vi kom överrens om att måndagen och tisdagen 17 och 18 juni skulle gå jämt ut lönemässigt mot när de var borta tre dagar i maj vilket var okej. Men sen sa pappan att det då blev tre veckolöner, jag visste dock att det var fyra. Det här var så himla jobbibt och hemskt, han var säker att det var tre och jag var så himla himla säker på att det var fyra. Det var så jobbigt att argumentera på franska för 80 euro. Jag funderade att strunta i det ett tag men eftersom jag var säker att jag hade rätt så stod jag på mig. Efter ett tag visade det ju sig att jag hade rätt. Jag fick min lön och gick upp på mitt rum och hörde pappan prata med mamman nere och sedan gick han upp till mitt rum och sa att när jag var i Bryssel och London så hade jag fått lön så det skulle gå jämt ut, enligt dem så får jag bara betalt när jag tar hand om N.... Jag hade inte ens möjlighet att följa med dem på semestern då det inte fanns plats... Jag sa att det var lugnt fastän det inte var det. Detta är det negativa med att åka privat, enligt mig det ENDA negativa! Var inte rädda att åka privat, jag är så nöjd och glad att inte ha en agentur. Men det är så svårta att stå på sig, särskilt på ett annat språk, och det är ju dem som ställer kraven. Man är rätt underlägsen. Jag ringde mamma och var riktigt ledsen men man kan verkligen inget göra. Jag har haft sån tur i andra fall med familjen, detta var det första vi diskuterade på 9,5 månader! Kunde inte fått en bättre värdfamilj.
Vid 22.30 mötte jag Rike vid Commerce, berättade om allt och vi gick sedan till parken mittemot Au Vestaire och satt där tills Sara kom. Vi mötte Kensie på vägen och tog sedan spårvagnen till Lieu Unique vid 00.30. Vi tog ett foto och sedan spelade de rätt bra musik, "bisarr electro". Vi stanande där till stängning och ringde sedan Mirna. Vi mötte dem vid Commerce; Mirna, Ina, Jack, Sofia, Rachel och några franska kompisar till dem. Sofia, Rachel och Jack tog nattbussen hem och vi gick med de andra. När vi var vid Place Graslin ringde Jack och sa att det inte fanns någon nattbuss så jag gick och mötte dem vid Commerce. Vi gick till en av deras franska kompisar lägenhet, vid Place Graslin i en superfin lägenhet. Vi stannade där tills klockan var runt 4.20 då jag, Sara, Rike, Sofia och Jack gick till Commerce, vi ville köpa nattmat men det var stängt så vi pratade vid Commerce ett tag innan Safia och Jack tog spårvagnen vid 4.40. Rike stannade ett tag innan hon cylade hem och jag och Sara gick och köpte nattmat, mackor av polarkakor haha! Jag tog sedan spårvagnen hem vid 05.12 och somnade runt 5.45, första gången jag tog spårvagnen hem efter en utekväll, den börjar nämligen gå vid 5.12 måndag - lördag.

På mediateket hade de svenska ordböcker, alltså överraskningen där liksom!
På Lieu Unique träffade vi några som var utklädda till en apa, en kanin och ett får. Så galet så vi ville ta kort med dem vilket vi gjorde (censur dock) men denna är så kul. Det slutade med att alla sprang till oss och ville också vara med på kortet, vet inte vem någon av dem på bilden är haha.
Mirna, jag och Rike.

Så sant

"Dernière chose: il faut se préparer au retour, car revenir peut être parfois plus difficile que partir. Retourner dans son pays, ce n'est pas regagner sa place, mais retrouver une nouvelle place. Cet environnement qu'on connaissait très bien autrefois a, luis aussi, évolué pendant notre absence. On ne retrouve plus ce qu'on a laissé, mais quelque chose de nouveau. On devient un étranger dans son propre pays."
 
- "Le dilemme de l'expatriation: partir ou ne pas partir?" de Éliane Karsaklian
 

Detta är bara så sant, beskriver mina tankar så mycket just nu. Snabb översättning:
"En sista sak, man måste förbereda sin för hemresan också, eftersom att återvända kan vara svårare än att åka iväg. Komma tillbaka till sitt land, det är inte att återfinna sin plats utan att hitta en ny plats. Miljön som man kände till väldigt bra har också utvecklats under våran frånvaro. Man hittar inte längre det man lämnade utan något nytt. Man blir en utlänning/främling i sitt eget land."

Torsdag den 24/5

Jag vaknade runt 10-tiden men låg kvar i sängen tills klockan 11 då jag gick upp och åt frukost för att sedan fixa mig i ordning och hämta N vid 11.55. Han åt pasta med surimi till lunch och jag lämnade honom sedan för att åka på min sista torsdagslektion och min näst sista franskalektion, lycka faktiskt. Lektionen var ovanligt bra och vi gjorde en hel del förberedelser för DELF-provet.
Jag kom sedan hem och gick och hämtade N och vi lekte hemma en hel del, läste och såg ett avsnitt av Pippi Långstrump. Mamman kom hem sent, vid 19.30, och när vi skulle börja äta kom pappan hem vid 20.00. Vi åt spagetti bolognese till middag. Jag gick upp till mig runt 21.15, efter att ha påminnt pappan om att jag skulle få min lön dagen efter (idag fredag). Resten av kvällen ägnades åt att plugga lite samt skriva en "att göra"-lista, en lista med vad jag måste göra innan jag åker till Sverige. Sedan avslutade jag kvällen med två avsnitt av Revenge och somnade runt 1-tiden.

random Nantes-bild vid Place Royale

Onsdag den 22 maj 2013

Jag vaknade först vid 7.45 efter 4 timmars sömn, N skulle som sagt vara hemma då föräldrarna tyckte det var "onödigt" att han gick till skolan... Jag hörde då att N inte var vaken och låg kvar i sängen ett tag men hade fortfarande flera alarm på. Vid 9.30 vaknade N och ropade efter sin mamma. Vi gick ned och åt frukost, påklädning och tandborstning sedan och vi gick vid 11-tiden till spårvagnen för att åka till centrum. Där köpte vi en baguette och åkte till slottet där vi gav änderna bröd. Vi åkte sedan tillbaka till Commerce och tog bussen och gick sedan 5 minuter och sedan var det dags för lunch, det blev kokta morötter med steak haché.
N sov sedan i drygt två timmar och även jag med efter en dusch. Vi lekte sedan hemma och mamman kom hem vid 19.30 och vi åt ris med kokta ärtor och fiskpanetter. Vi pratade en hel del om allt möjligt innan pappan kom hem. Jag gick sedan upp till mig runt 21-tiden och skypade med familjen hemma i en timma innan jag somnade innan midnatt.

Vallgraven vid slottet.
Haha mina vänner, änderna.
Fina Nantes och slottet.

Här får ni se världens bästa stad.

Tisdag den 21 maj

Jag passade på och tog en ordentlig sovmorgon, alarmet var istället på 9.30 men jag stängde av det och vaknade vid 11-tiden istället. Jag gick upp och åt frukost, tog det lugnt innan jag hämtade N vid 11.55. Han åt pasta och skinka till lunch då jag inte var hungrig. Jag lämnade honom sedan i skolan och eftermiddagen tillbringades med en del plugg, tvättade en tvätt samt bloggande. Tar sådan tid att skriva inlägg...
Iallafall, vid 16.25 hämtade jag N och vi lekte hemma. Han duschade och vid 19.00 kom pappan hem. Haha han kollade lite i min franskabok som är förberedande för DELF-provet nästa torsdag och han sa att det är väldigt svårt och det är på svår franska. Mamman kom hem när vi skulle äta och vi åt kokoskyckling med ris till middag. Jag gick sedan upp till mig, fixade mig och så och vid 21.45 var jag vid Commerce där jag träffade Sara och Rike.
Vi gick bort till Lieu Unique, satt där en timme utanför innan vi tog kort inne på LU. Vid 23.30-tiden gick vi till båten där det skulle vara konsert och spelning. Det var inte så bra som vi hoppats på men så himla många av våra vänner kom senare dit, sista gången vi träffade Allison bland annat. Jag gick sedan och tog cykeln vid 3.00 och cyklade sedan hem, fick lämna cykeln vid Carrefour Market och gick sedan hem därifrån. Jag somnade runt 3.40.


Måndag den 20 maj 2013

Det var en röd dag eftersom det var annandag pingst men pappan jobbade så det var bara jag, N och mamman hemma. Jag visste inte hur jag skulle jobba, bara att jag frågat mamman kvällen innan om hon behövde någon hjälp och hon hade då sagt 2-3 timmar. Jag hade ett alarm på 8.50 och vaknade då och hörde precis därefter mamman knacka på min dörr och hon sa att jag kunde stänga av mitt alarm då N fortfarande sov så jag inte skulle väcka honom. Hehe smått pinsamt. Jag vaknade sedan vid 9.45 och N hade precis vaknat så vi åt frukost innan de gick iväg vid 11.15-tiden. Jag var kvar hemma och pluggade en del inför DELF-provet...
De var borta väldigt länge så jag tog en youghurt till lunch. Vid 15.00 kom de tillbaka och mamman gick då upp och målade deras rum och jag lekte då med N tills klockan blev 17.00. Vi drack då te tillsammans och pratade i en timme då jag gick upp till mig och pluggade. Pappan kom hem vid 18.15 och vid 19.00 kom en tjej som ska ta hand om N i två-tre veckor mellan det att jag slutar till att den nya au pairen kommer. (Exakt, värdfamiljen hittade en ny au pair för en dryg månad sedan. Det var blandade känslor med det, har verkligen inget emot den som de valt, men bara grejen att någon kommer ta över och i och med det är inte jag längre här. Jag bor inte här längre då. Den känslan är konstig.) Vi sa iallafall hej med kindpuss och pratade lite innan hon gick.
Till middag åt vi lax i ugn med ris och squash. Vi pratade en del om den ekonomiska krisen i Frankrike och så. Jag gick sedan upp till mig och såg Harry Potter och den vises sten hehe. Detta var första gången på 9 månader som jag inte lämnade huset alls under dagen, första gången. Helt sjukt! Jag somnade sedan runt 23.30.

Söndagen den 19 maj 2013

Jag vaknade runt 11-tiden, gick ned och sa hej till värdfamiljen och åt frukost. Sedan tog jag det lugnt innan jag duschade och fixade mig i ordning och lämnade huset vid 14.30 för att ta bussen 5 minuter från mig. Som många gånger var det någon som började prata med mig, jag gick på trottoaren och hörde hur någon började gå snabbare och snabbare för att sedan börja prata när jag väntade på bussen. Svensken inom mig blev irriterad och vill vara i lugn och ro... Jag gör som jag alltid gör; ignorerar, svarar inte och låtsas att jag inte förstå. Jag mötte sedan Rike vid 50 Otages och vi gick genom centrum till Delight Café (igen haha) där vi träffade på vår franskalärare hehe. Där blev det frozen yougurt som jag upptäckte att de hade.
Sara kom sedan och vi satt där länge, vid 20-tiden sa vi hej då och jag tog bussen hem och var hemma vid 20.20. Värdfamiljen hade inte ätit så de frågade mig om jag ville äta men jag sa nej, att jag redan ätit. Jag skypade sedan med Bea i över en timme och somnade runt midnatt.

Lördag den 18 maj 2013

Jag vaknade vid 11-tiden och hörde att ingen i värdfamiljen var hemma så jag låg kvar i sängen ett tag innan jag åt frukost på mitt rum, mys. De kom sedan hem runt 13-tiden och jag började då fixa mig i ordning när de åt lunch. Jag gick sedan och sa hej och gick hemifrån och tog bussen 5 minuter från mig vid 13.50. Jag gick till Commerce där Ben & Jerry delade ut gratis glass igen men denna gång var det cookie dough som delades ut. Därefter gick jag till Delight Café och skypade drygt 40 minuter med mamma och pappa och sedan pluggade jag en del franska.
Sara kom dit sedan och även Rike efter ett tag. Haha sedan gick Sara och jag för att köpa något och då träffade vi först Jack och Mirna bakom oss i kön och sedan Rachel och några av hennes kompisar från Mexico. Vi satte oss alla tillsammans och pratade i någon timme innan jag, Sara och Rike gick vid 18.40. Vi sa hej då vid Commerce och jag gick sedan till Monoprix där jag handlade inför kvällen innan jag tog spårvagnen hem. Jag sa hej till värdfamiljen och vid 19.30 sa mamman att de skulle på middag men det fanns en massa i kylskåpet som jag kunde äta av. Så jag berättade om att det var Eurovision och att vi gärna ville se det eftersom det var i Sverige. Mamman sa då att det skulle bli svårt att hitta något ställe i Nantes där man kunde se det... Hon sa då sedan att vi kunde se det hos dem eftersom de inte var hemma så jag tackade så mycket och ringde Rike och Sara direkt och berättade om det.
Jag åt en omelett till middag och de kom runt 21.20. Sara och jag gav Rike en present, varsin likadan tshirt med text på och hon blev riktigt glad. Vi ska be alla våra kompisar skriva deras namn på ryggen :] Vi såg Eurovision och vid 23-tiden tog vi bussen 5 minuter bort till Commerce i ösregnet. Vi gick till den vanliga baren, Au Vestaire och där visade de Eurovision - dock utan ljud. Därefter råkade vi träffa på Rachels kompisar från Mexico och de hängde med oss till Lieu Unique där vi dansade till klockan var 2.30 då de stänger. Vi gick då till Marlowe och var där tills 4.30. Jag och Sara gick då och köpte pommes frites och satte oss i spårvagnshållplatsen Bouffay. En kille gick förbi och frågade "êtes-vous Zlatan Ibrahimovic?" = är ni zlatan ibrahimovic och "êtes vous suèdoises?" = är ni svenskar. Haha hur kunde han gissa rätt?! Vi mötte Rike och vi tog bussen vid 5.30 och jag var hemma en halvtimme senare.


Nantes - Sedan

 
Ett filmklipp från fotbollsmatchen, den sista minuten. Kolla!

Fredag den 17 maj 2013

Jag vaknade runt 9-tiden och sedan vid 10 igen. Det var då snabba ryck, jag duschade och klädde på mig och lämnade huset 10 minuter senare, bra där! Jag tog spårvagnen in till Bretagne och gick till posten för att fixa ett ärende och sedan till U Express för att köpa tråkiga saker som tandkräm... Jag ringde sedan Rike och vi möttes upp vid Place de Cirque där Ben & Jerry delade ut gratis glass - fairly nuts. Vi satte oss vid Bretagne ett tag innan jag åkte hem vid 11.15. Jag hämtade sedan N och för honom blev det tortellini till lunch innan jag åter lämnade honom i skolan och tog spårvagnen till stan.
Vid 13.45 mötte jag Sara och Rike vid Commerce och vi gick till Bouffay för att sedan gå att fråga på det skandinaviska caféet om de kunde visa Eurovision men det kunde de inte... Vi gick till några andra barer och frågade men fick ett nej på alla ställen. Sara åkte sedan hem och jag och Rike gick runt lite innan vi också åkte hem. Jag försökte plugga lite men det gick sådär... Vid 16.25 hämtade jag N i skolan och vi gick hem och spenderade eftermiddagen i trädgården och spela fotboll. Pappan kom hem vid 18.00 och mamman en kvart senare. Jag fixade mig då i ordning och vi åt en sallad men gurka, ris, majs, ost och så till middag. Pappan och jag gick sedan vid 19.30 till spårvagnen, mamman hade dock förslagit att jag kunde ta bilen och köra till fotbollsmatchen men jag tvekade och kände mig inte säker, jag har inte kört sedan i slutet av december och aldrig i Nantes så vi tog spårvagnen till Commerce och bytte till linje 1 för att åka till Beaujoire. Vi skulle nämligen gå på en fotbollsmatch, Nantes mot Sedan. Det var Nantes sista match för säsongen och på hemmaplan och om de vann så skulle de gå upp i den högsta ligan istället för den andra som de är i nu.
Vi kom dit 20.25, precis innan det började och hade bra platser tycker jag. Det var också första gången som jag gick och såg en fotbollsmatch. Det var fullsatt med drygt 40 000 personer så det var bra stämning. Nantes fick ett rött kort efter fem minuter och fransoserna svor allt vad det kunde haha. I halvlek tog vi en öl innan matchen började igen. Nantes vann med 1-0 och gick då upp i den högsta ligan och supportrarna sprang in på planen, helt galet!! Vi lämnade stället rätt fort och tog spårvagnen till Commerce där vi var vid 23.00 och vi sa hej då där och jag mötte sedan Sara och Rike.
Vi tog C3 bussen till Canclaux och åkte till en kompis från Irland till dem som de träffat i höstas. Det var en massa folk där från Audencia - universitet för ekonomi i Nantes. Vi stannade där till 01-tiden och det roliga var att en från Norge var där så vi pratade en del svenska. Jag, Sara och Rike promenerade sedan in till centrum igen och vid Place Royale firades Nantes seger för fullt. Där träffade vi också Mirna, Allison, Kensie, Jessica och några mer. Vi följde med dem till Marlowe där vi stanande ett tag för att sedan möta upp de från Audencia. Vi gick tillsammans till båten där vi mötte Alex, Leemart och Daniella. Vi bestämde oss dock för att gå tillbaka till Commerce efter ett tag. Vi sa hej då och jag cyklade hem och var hemma vid 05.15.

Ben & Jerry på besök.
På fotbollsmatchen.
När alla fans sprang in på planen :]
Helt galet!
Firande vid fontänen.
Haha vi mötte firande kycklingar på vägen till båten, Sara jag och Rike i mitten.

Torsdag den 16 maj 2013

Jag vaknade runt 10-tiden, låg kvar i sängen ett tag och gick sedan upp och pluggade lite franska. Jag fixade mig sedan i ordning och hämtade N i skolan, vi åt en omelett till lunch innan jag lämnade honom och åkte till franskakursen. På spårvagnen mötte jag Sara, hade inte setts på 19 dagar då hon varit i Skottland! Så kul att ses!! Vi hade två timmar franska innan jag var hemma och hämtade N, vi lekte och läste en massa hemma och allt gick hyfsat bra.
Mamman var hemma vid 19.00 och jag forsatte att leka med N, vi spelade lite fotboll i vardagsrummet. Vi åt sedan middag, kyckling med aprikoser och ris. Jag tog sedan spårvagnen vid 21.28 till Commerce där jag mötte Rike och vi mötte Sara där. Så roligt att vår trio är... reunited... hur blir det på svenska. Juste återförenad. Vi gick till Delirium och pratade om allting innan jag tog min spårvagn hem vid 23.30. Jag somnade efter 00.30 någon gång.

Onsdag den 15 maj 2013

9 MÅNADER I FRANKRIKE!!

Jag vaknade av att mamman knackade på min dörr några gånger och jag trodde då att jag drömde men nej. Jag hade nämligen inte hört mitt alarm, smått pinsamt. N var vaken så vi sa hej då till föräldrarna och åt sedan frukost. Sedan blev det påklädning och tandborstning och sånt innan vi åkte till sporten vid 11.00. Jag lämnade honom där och gick på en liten promenad samt köpte färska, franska jordgubbar på Intermarché.
Jag hämtade N sedan och vi åkte hem och åt tortellini till lunch. Han somnade sedan runt 14.30 och då passade jag på att duscha innan jag pluggade lite inför DELF-provet. N vaknade två timmar senare och vi lekte hemma innan det var dags för dusch och hårtvättning, inga problem verkligen. Pappan kom hem straxt efter 19.00 och mamman lite senare. Vi pratade en del om DELF-provet vid middagen och åt spagetti och köttfärssås. (Alltså måste vara rätt tråkigt för er som läser att läsa vad vi äter men jag vill verkligen komma ihåg det när jag är tillbaka i Sverige samt visa att det inte bara är sniglar och grodlår man äter i Frankrike.)
Efter middag fixade jag mig i ordning och vid 21.45 mötte jag Rike vid Commerce och vi gick till bion. Vi skulle se "The Great Gatsby". Jag hade skyhöga förväntningen och den nådde inte riktigt dem, den var bra men inte bäst. Dessutom var den för lång, två och en halv timme samt jag hade ont i ögonen efter eftersom det var i 3D... När filmen var klar gick vi till À coté de la plage (en bar) där vi mötte Alex, Leemart, Louis och Kerry. Vi satte oss och pratade en del med dem innan den stängde vid 01.00. Vi funderade då på att gå till en klubb men cyklade istället hemma, verkade som det inte var så många ute... Jag cyklade hem med bicloo-cykeln men där jag brukar ställa den var det fullt så jag cyklade dit Carrefour Market är och gick sedan hem och somnade runt 01.50.


Tisdag den 14 maj 2013

Jag vaknade vid 7.50, pappan åkte ungefär då och jag gick upp. Vi sa hej då till mamman som åkte till jobbet och sedan lämnade jag N i skolan. Jag kom hem och åt frukost och ägnade förmiddagen åt att skriva blogginlägg, för att komma ikapp... Tog seriöst minst två timmar... Jag hämtade N vid 11.55 och till lunch blev det varmkorv och pasta, jag åt en sallad istället för pastan. Jag lämnade sedan honom och tog spårvagnen till stan och gick till mediateket.
Där mötte jag Rike och vi pluggade inför DELF-provet i en och en halv timme. Sedan gick vi till H&M, jag lämnade tillbaka en bikini och sedan sa vi hej då och jag tog spårvagnen från Bretagne och hem. Jag hämtade N och vi lekte hemma och i trädgården. Mamman kom hem vid 18.45 och förberedde middagen innan hon åkte till Carrefour för att köpa lite till middagen (ost och desserten, sånt är viktigt här...) Vi åt en fiskgrattäng till middag och pappan kom sedan hem. Jag gick upp till mig för att se Eurovision hehe. Fast det var bara pinsamt, jag hade hoppats att det skulle vara mer om Sverige... Jag somnade sedan runt midnatt.

Dagens lista

Bästa veckodagen: Lördagar.
Humör: Neutral, bra humör.
Favoritgodis: Choklad.
Last: Coca Cola light.
Är det nåt du absolut inte äter: Blodpudding och risgrynsgröt.
Kläder just nu: Svarta jeans från H&M, grå Odd Molly tisha och en blå kofta från H&M.
Favoritsaft: Dricker typ aldrig saft men hallonsaft.
Dagens längtan: Helgen.
Hur många kuddar sover du med: En enda.
Dagens frisyr: Två stycken flätor.
Bio eller promenad: Det beror verkligen på!
Dagens borde: Plugga mer franska inför DELF-provet.
Dagens största fundering: -
Rädd för insekter? Lite för spindlar.
Chips eller godis? Godis.
Skriver du dagbok? Ja min blogg, denna då.
Har du tatuerat eller piercat dig? Ja om hål i öronen räknas.
Om ja, hur många tatueringar/piercingar? Ett hål i varje öra.
Hur många syskon har du? En bror.
Anser du att du är stark? Haha ja rätt så.
Röker eller snusar du? Nej inget av det.
Kaffe eller te? Te, dricker verkligen inte kaffe.
London eller Paris: London! Har på senaste tiden börjat ogilla Paris, kanske inte ogillar men det är inte staden för mig.
Bor: Nantes, tills den 19 juni.

Eurovision

Alltså när man blir utlandssvensk, tror jag också att man blir en aning patriotisk. Jag är så pepp nu för att se Eurovision, endast för att det är i Sverige!


Känslan av att lämna sitt hem

Att lämna sitt hem kändes i augusti väldigt tufft och svårt. Likaså känns det nu, för det är faktiskt samma sak jag ska göra. Jag kommer den 19 juni ta mina väskor och all min packning och flytta. Det känns ganska tufft nu. Jag har vissa dagar då jag känner hur skönt det är att få åka tillbaka till Sverige och vissa dagar då det bara känns svårt. Det där är också ganska svårt, jag kan inte riktigt säga att jag ska åka hem eftersom detta är mitt hem också. Jag har två hem. Vissa dagar är det en så härlig känsla att veta att det endast återstår 36 dagar. Vissa dagar känns det jobbigt och jag får ont i magen av att tänka på det, att snart så ska jag säga hej då till min stad, min värdfamilj och framförallt alla mina vänner. Det kan vara sista gången som jag ser många av dem.

Jag trodde aldrig att det skulle vara svårt att åka hem. När jag lämnade Sverige för snart mer än 9 månader sedan så var det resan till Frankrike som kändes svårast, inte resan tillbaka till Sverige. Men nu är det den känslan som jag får. Jag har läst på lite om hur det är att komma tillbaka till sitt hemland efter att ha bott utomlands så länge. Det är länge, det tycker jag, 10 månader. Enligt vissa kan det vara att man får hemlängtan, alltså man saknar sitt andra liv, livet som man levde där borta. Dessutom har man upplevt så mycket under dessa 10 månader och man vill så gärna dela med sig av allt men det är inte säkert att alla orkar eller vill lyssna på allt. Jag pratade med Sara om detta, hur vi känner att allt med tillbakaresan är svårt. Mest att man måste glömma bort alla uttryck och ord som man använder här samt alla vanor. Vi har så himla många internskämt här att det inte är klokt. Jag kommer inte heller i Sverige kunna prata så lätt med någon om vad som hänt under ett tillfälle här eftersom det är här det hände. Det är två helt olika liv. Dessutom lämnade jag Sverige 2 månader efter studenten, innan dess var det bara skolan men nu står man där på fria ben. Jag vet inte längre hur min vardag ser ut i Sverige, jag får se till att skapa den.
Idag har jag 36 dagar till att jag åker hem, imorgon är det exakt 4 veckor till det att jag lämnar Nantes med min familj. Idag om exakt 4 veckor har jag min sista dag här. Det är verkligen med blandade känslor som jag skriver detta. Att åka tillbaka är både positivt och negativt. Jag kommer iallafall sakna alla kompisar så himla mycket och främst Sara och Rike - utan dem vore detta år så mycket tråkigare.

Måndag den 13 maj 2013

Jag vaknade runt 9.00-tiden, gick upp och åt frukost och vid 10.50-tiden kom Rike. Vi gjorde franskaläxan tillsammans och åt sedan pasta med tomat- och skinksås till lunch. Sedan begav vi oss iväg för att ha franska i två timmar. Vid 16.25 hämtade jag N och han var rätt trött så vi var bara hemma. Han var på lite dåligt humör också men annars gick det bra som alltid.
Pappan kom hem vid 19.15 och mamman en kvart senare. När pappan kom hem frågade han om jag hade några planer för fredagskvällen och jag sa "eh non" och tänkte att jag skulle vara barnvakt. Men nej, han undrade om jag ville gå med honom för att se Nantes mot Sedan. Haha! Jag sa visst och skrattade i mitt huvud. Det roliga är att han tror att jag är jätteintresserad av fotboll vilket jag inte är men det ska bli kul! Vi åt sedan steak haché och pasta till middag och jag gick upp till mig vid 20.30 och skrev inlägg för den senaste veckan, tog seriöst minst 2 timmar... Jag somnade runt midnatt.

Haha det här väntar på fredag...

Söndag den 12 maj 2013

Vi vaknade runt 11.30, fixade en stor brunch och åt massa gott. Runt 13.30 var vi klara så jag dammsög nedervåningen lite och skrev ett sms till mamman och önskade dem en bra tillbakaresa till Nantes. Vid 15.30-tiden tog vi spårvagnen till Commerce och gick till Île de Nantes där vi satt i solstolar vid den anlada sandstranden och lyssnade på musik. Runt 18-tiden gick vi tillbaka till Commerce och gick till Delight Café. Vi satt där i drygt två timmar tills vi gick hemåt, vi tog sällskap till île de Versailles där jag svängde av mot Saint-Félix och gick hem. Jag var hemma runt 20.15.
Värdfamiljen var också hemma, småkonstigt att de var där då jag hade haft huset själv så länge. Vi pratade en del och så innan jag gick upp till mig och skypade med familjen hemma i drygt en och en halv timme innan jag såg Revenge och somnade efter midnatt.

Lördag den 11 maj 2013

Jag vaknade runt 11.30 och Rike kom hem till mig runt 12.45, när jag ätit frukost. Vi tog det verkligen superlugnt hela dagen, gjorde ingenting men det var så himla härligt - har saknat det. Det var typ första gången på 9 månader som jag stannade hemma en hel dag... Jag brukar ofta känna dåligt samvete, känna mig lat om jag inte gör något eller lämnar huset... Iallafall, vi åt smörstekt torsk, fullkornsris och ärtor till lunch/middag, vid 16-tiden. Två timmar senare gick vi till Carrefour Market, där detta hände i september - oj vad lång tid det har gått sedan dess! Jag har verkligen undvikt att gå dit, jag kan gå till någon annan mataffär om jag behöver liksom? Iallafall, vi handlade ägg och lite annat till vår söndagsbrunch och när vi skulle betala så kom dörrvakten dit och sa "bonjour, hur är det? det var länge sedan jag såg dig."
Vi gick sedan hemåt, vilade i sofforna framför teven och sjöng haha. Vid 20.30-tiden började vi laga middag, ingen av oss var hungriga men det var ändå bäst att äta middag. Det fick bli varsin galette complète till middag. Vi fixade oss sedan i ordning efter middagen och tog bussen 5 minuter från mig vid 00.00. Vid Commerce hörde jag att någon ropade mitt namn så vi vände oss om och såg att det var Mirna som ropade. Vi gick till de två barerna vi brukar gå till och jag ringde sedan Jack och vi skulle sedan ses utanför Au Vestaire. Där träffade vi Allison, Jack, Ina och Rachel. Vi satt i baren ett tag innan jag, Rike och Jack gick ut för att kolla upp en annan bar. Efter det gick vi tillbaka och strax därefter gick Allison med oss till À coté de la plage och vi stod sedan utanför och tog säkert 50 kort med min mobil. Rike hade gjort fina lappar med "M" och "R" samt "Nantes".
Vi gick sedan med de andra till samba-klubben men jag och Rike sa hej då och gick till Lieu Unique, vi ville framför allt ha ett foto i fotoautomaten men då var den ur funktion så vi stannade där ett tag, tills det stängde vid 2.30. Vi träffade då några tyskar utanför men de visade sig vara väldigt otrevliga så vi gick därifrån. Så vi gick till båten. Utanför funderade vi på om vi skulle gå in eller inte men vi sa "yolo" och pratade med några hipsters istället. Haha va?! Även här körde vi Belgien-skämtet och de trodde så mycket på det. Vi gick med dem till katedralen där vi svängde av och gick till Marlowe, som alltid var det sämst så vi gick vid 4.30 och tog bussen hem till mig. Kändes bra att inte behöva gå själv hem. Vi var båda så himla trötta när vi var hemma vid 5.00 så somnade nästan direkt.

 

Lunchen.Middagen.Jag & Jack. Svensken och tysken <3


Fredag den 10 maj 2013

Jag vaknade vid 7.00, gick bara upp och klädde på mig och sedan lämnade vi huset. Vi tog bussen som är 5 minuter från mig, jag lyckades att tappa ut alla mynt i min plånbok framför bussen typ 4 gånger. Och det var inte 5 cent som jag tappade utan säkert 2 euro mynt, säker 4 stycken. Haha lagom pinsamt. Vi åkte till Commerce, bytte där till spårvagnen och kom till tågstationen vid 8.15. Vi drack kaffe och varm choklad där och sedan sa vi hej då på tågperrongen och de åkte vid 8.55. Jag tog sedan bussen, själv då, till Commerce och gick till Monoprix där jag köpte en del för frukost och så. Värdfamiljen hade tagit en hel del ur kylskåpet men det fanns ändå mat i frysen men jag kände att jag ville verkligen äta vad jag ville och när.
Jag åkte hem och gick och åt frukost för att sedan sova drygt två timmar. Jag vaknade runt 12.30, såg Vänner och åt lunch någon timme senare. Under eftermiddagen så pluggade jag en del också inför DELF-provet. Jag stack ut på en promenad i en timme och vid 19-tiden gick jag till U Express för att möta Rike och handla inför kvällen. Blev en del frukt och lite annat. Jag mötte Rike där 19.30 och vi gick hem till mig, gjorde middag och så. Blev maché sallad med kokta ärtor och smörstekt torsk, gott. Vi gjorde sedan världens bästa och största fruktsallad, så gott. Vi såg en del youtube-klipp innan vi fixade oss och så.
Vid midnatt gick vi och hämtade en bicloo-cykel och cyklade till Commerce. Där såg vi rätt många som vi kände, som var ute i onsdags, så vi gick till en park mittemot en bar ett tag. Vi gick runt 01-tiden till baren, träffade dem då (Sofia, Mirna, Allison, Jessica, Kensie, Vincent och Jack). Vi stannade där ett tag innan jag, Rike, Jack och Allison gick till Marlowe. Vi hade planer på att gå till Hangares à Bananes men det är för långt. Mirna kom sedan också. Runt 04-tiden så var jag, Jack och Allison ute och då sa Mirna hej då och Allison gick med. Jack och jag var kvar och pratade med två fransoser och de trodde så mycket på att vi var från Belgien, en än gång körde vi det skämtet. Så roligt. Roligaste var ju när de frågade vad vi gjorde där och vi svarade samtidigt, fast med två olika svar... Rike kom sedan och vi bestämde oss för att dra hemåt. Jag kom då med idéen som visade sig vara den bästa. Jag bor på den vänstra sidan av den norra floden och de bor på den högra sidan. Men trots detta så föreslog jag att vi kunde cykla tillsammans, trots att Jack inte hade en cykel...Men det gick bra, Rike skjutsade och så turades vi om. Vi lämnade Commerce vid 4.30 och under sträckan hem till Rike så lyckades jag tappa min jacka. Min kommentar var då att "strunta i den, bara 10 euro" men de envisades om att vi skulle hämta den så jag och Jack cyklade tillbaka när Rike gick hem. Vi hittade den en bra bit bort, vid St Clement. Vi fortsatte sedan, hämtade upp Rike och cyklade nästan hem till Jack, bara drygt 500 meter från där han bor. Efter ett tag cyklade vi hem, jag och Rike sa hej då vid bron och jag cyklade hem och lämnade cykeln 5 minuter från mig och gick hem. Jag var hemma vid 6.00 och hade cyklat 12 kilometer. Alltså så himla knasigt att vi gjorde det men det var så kul haha. Jag somnade ganska direkt i min säng.

Sms från mig till Rike på Marlowe haha.


Torsdag den 9 maj 2013

Likaså den 9 maj är en röd dag i Frankrike då det är Europa-dagen, alla bussar kördes med en fransk- och en Europaflagga. Dagen innan kördes alla bussar med en franskflagga.

Jag vaknade vid 9.30 och efter att ha sovit bara 4 timmar så var jag väldigt pigg. Jag, Clara och Måns åt en god och stor frukost och tog det lugnt innan vi åkte mot centrum vid 12.20. Vi tog bussen som är drygt 10 minuters promenad från mig. När vi kom till stan så åkte vi till tågstationen och de reserverade biljetter för tåget Nantes-Paris. Vi gick sedan till slottet, promenerade runt där och gick sedan till katedralen. Jag körde lite sightsing i Nantes nämligen för dem :] Vi fortsatte, gick till Monoprix och köpte juice och vatten för att sedan gå till Place Royale där vi åt våra mackor som vi hade med oss. Därefter fortsatte vi, gick till Passage Pommeraye där vi köpte varsin sak. Vid Mediateket korsade vi bron till île de Nantes och gick till elefanten, jag förundras varje gång hur häftig den är! Vi tog sedan spårvagnen till Commerce och gick på Delight Café för en fika innan vi åkte hem runt 18-tiden. Vi tog det lugnt hemma och så.
Klockan 20.30 åkte vi till stan igen, åt sushi på Planet Sushi och pratade en massa. När vi ätit klart så promenerade vi till Tour de Bretagne och åkte upp där. Nantes är särskilt fint uppifrån. Vi åkte sedan ned och gick hem. Vi var hemma runt 23-tiden och jag somnade i soffan i vardagsrummet vid 01-tiden.

Bästa elefanten.
Haha!
Fika på Delight Cafe.
Miso-soppa.
"Tigern" hette denna sushi.
Nantes <3
Jag och en riktigt fin kompis.
Bästa stad.

Onsdag 8 maj 2013

Idag var det en röd dag i Frankrike, då det är är dagen då andra världskriget avslutades.

Jag vaknade vid 9.45 av ett helt tyst och tomt hus, bara au pairer kan förstå vad jag menar. Efter att ha bott snart 9 månader i en värdfamilj var det så skönt att vara ensam. Därefter åt jag frukost och skrev lite på WhatsApp med Rike som alltid. Rike kom sedan över till mig vid 11.40 då hon också var ledig. Jag hade under tiden börjat dammsuga mitt rum och städa det rätt ordentligt, Vi kollade som alltid på en massa Youtube klipp haha. Därefter åt vi lunch, en stor sallad. Sedan tog vi spårvagnen vid 14.10 till Commerce, sa hej då och jag tog spårvagnen till tågstationen. Där mötte jag Clara och hennes pojkvän Måns som gör en tågluff, så roligt att ses. Clara och jag hade inte setts sedan augusti! Vi tog spårvagnen från tågstationen och sedan hem till mig.
Ganska direkt efter att vi kommit hem till mig så gick vi till ett stort Carrefour nära mig. Vi köpte en hel del till middag och frukost och gick sedan hem. Vi tog det lugnt och såg lite dålig fransk tv innan vi gjorde ordning middagen, det blev galettes och sedan crêpes till efterrätt. Rike kom också över vid 21.30 och vi drack te tillsammas. Vid 23-tiden gick de och la sig men jag och Rike fixade oss i ordning då vi skulle säga hej då till en som varit här i Nantes ett tag. Vi lämnade huset runt 23.45, gick och hämtade cykeln och cyklade längs prostitutionsgatan mot Commerce. Det är sant, jag bor typ 5 minuter ifrån den...
När vi kom till 50 Otages smsade Mirna mig och frågade om vi var ute och vi sa ja. Vid Commerce råkade vi sprinag in i Alex och Leemart. Därefter mötte vi Mirna, Jack, Sofia och Rachel på baren À coté de la plage. Vi stannade där ett tag innan jag, Jack och Rike gick och tog ut pengar när de andra gick till Au Vestaire. De gick därifrån straxt därefter och vi gick tillsammans med dem mot Place Royale där någon köpte pommes för att sedan fortsätta mot Bouffay-kvarteren. Vi mötte Louis och hans bror och Leemart och Alex där också men bara Louis och hans bror gick med till klubben. Det var första gången som jag gick till den klubben, Colours, väldigt svensk klubb. Iallafall, vi kom in och stod i kön och skulle lämna väskorna men vi ville inte det men de var så otrevliga så då slängde de ut oss. Så alla oss blev utslängda haha. För vissa var det lugnt men för några var det inte det hehe. Iallafall, jag och Rike gick då till Marlowe och dörrvakterna kände igen oss. Vi var där ett tag men det var dåligt som alltid så jag ringde Jack och han sa att de hade kommit in på Colours igen så vi gick dit och försökte och det funkade, vi kom in! Där stannade vi tills klockan blev runt 4.50, då sa jag och Rike hej då till de andra och cyklade hemåt. Jag var hemma vid 5.15 och somnade vid 5.45.

Lunchen, dressingen gör att det ser blä ut.
Galette complète

Tisdag den 7 maj 2013

Jag vaknade när värdfamiljen var på väg att lämna huset vid 8.15, en del gråt från N's sida... Jag gick upp runt 10-tiden sedan, pluggade lite inför DELF-provet innan jag hämtade N i skolan vid 11.55. Till lunch blev det resterna från middagen dagen innan. Jag lämnade honom sedan i skolan och tog spårvagnen till Commerce där jag mötte Rike vid 13.45. I lördags hade hon gett mig hennes gamla spårvagnskort då hon hade två så jag åkte på hennes istället för att köpa enstaka biljetter. Vi gick först till Mediateket och lämnade en del böcker som jag lånat och jag betalade också 3 euro för att få ett nytt bibliotekskort. Därefter var vi på glasshumör så vi gick till Place Royale och köpte glass. Där satt några tyskar och det var rätt roligt.
Vi gick sedan till St Nicolas då Rike skulle köpa något vykort och vi sa sedan hej då. Jag tog bussen hem och var hemma runt 15.50. Jag hämtade N sedan och vi lekte i trädgården. Föräldrarna kom sedan hem och vi pratade en del och åt sedan panerad torsk med stekta grönsaker. Vid 20.40 lämnade de huset och åkte till kusten så jag hade huset helt själv. Så härligt. En kompis från Sverige, Clara, smsade och frågade om de kunde komma till Nantes samma kväll, de skulle nämligen komma på besök men de bestämde sig för att komma dagen efter, på eftermiddagen istället. Jag avslutade kvällen med att se Vänner.

De gör glassen så fin på Amarino, som en blomma!

Måndag den 6 maj 2013

Jag vaknade klockan 9.00, fixade mig i ordning och så och åt frukost. 10.10 kom Rike hem till mig och vi gjorde direkt våra franskaläxor. Vi åt sedan pasta med en sallad till lunch innan vi skyndade oss iväg til franskakursen. Hade franska i två timmar innan jag hämtade N i skolan vid 16.25, han var väldigt trött så vi stannade bara hemma och lekte i trädgården. Han duschade och föräldrarna kom sedan hem. Till middag åt vi sedan kyckling med kokossås och ris ute i trädgården, det var fortfarande varmt då. Jag skypade sedan med mamma innan jag såg Vänner och somnade. Det var min måndag det!

Söndag den 5 maj 2013

Jag vaknade runt 11.00, åt frukost strax därefter och gick sedan upp till mig efter ett snabbt samtal med familjen. Kände bara för att gå tillbaka till min säng och sova efter 4,5 timmes sömn hehe. Jag skypade sedan med mamma och sedan hörde jag att värdfamiljen åt lunch utan att fråga mig. Jag gjorde mig sedan i ordning för att gå ut när jag hörde att värdfamiljen fick besök av någon. Därefter gick jag ned, såg att det var grannarna som var på besök för att se om deras hundar kom bra överrens. Jag gick till trädgården, sa hej och att jag skulle iväg och önskade dem en trevlig eftermiddag. Sedan gick jag till stället för att hämta en Bicloo-cykel och cyklade till stan där jag mötte Rike vid Place de Cirque klocan 15.00.
Vi promenerade tillsammans till Place Viarme där det var en stor loppmarknad. Där köpte jag en bok om Nantes, hur det var förr i tiden och hur det är idag för 10 euro. Vi fortsatte sedan till mig och gick sedan mot Parc de Procé. Där spenderade vi några timmar i solen innan vi gick och tog C3 bussen mot Commerce. Det var jättehärligt att bara ligga ned i gräset och njuta av det härliga vädret, 24 grader var det, samt att prata om gårkvällen. I stan gick vi till Delight Café där jag köpte en kyckling- och avokadobagel. Vi satt och pratade där ett tag innan vi gick till St Nicolas och jag tog bussen därifrån. Jag var hemma vid 20.20, trodde att värdfamiljen inte var hemma men det visade sig att de åt middag i trädgården. Vi pratade lite när jag gjorde ordning en kopp te. Jag frågade också dem om Rike kunde komma hit innan franskakursen dagen efter och det var lugnt. Jag skypade sedan med Bea i en timme och somnade sedan.

Parc de Procé.

Dålig uppdatering

Nu har jag inte bloggat på över en vecka  men jag har haft fullt upp och verkligen ingen lust. Men ikväll ska jag se till att stanna hemma och uppdatera, jag vill ju verkligen ha inlägg från hela året... Hörs, bisous!

Lördag den 4 maj 2013

Så himla härlig lördag! 29 grader!

Jag vaknade runt 9.30, åt frukost och så. Därefter tog jag det lugnt, duschade, fixade mig i ordning. Vid 12 lämnade familjen huset så jag passade på att städa mitt rum. Inte bara det, utan också packa upp från mina resor (Paris, Bryssel och London) samt från dagarna i Bretagne. Bara till den första resan hade jag med två stora väskor och en resväska så det var mycket att packa upp. En del saker sorterade jag i påsar, det som jag ska spara till Sverige. Det blev tre påsar så man kan säga att jag shoppade en hel del i London... :]
Jag gick sedan hemifrån vid 13-tiden, gick och hämtade en Bicloo-cykel och cyklade till stan. Eftersom min plånbok blev stulen i London och där var mitt buss-och spårvagnskort här i Nantes så cyklar jag nu för tiden. Bicloo firar även 5 år så ett 1veckas pass kostar bara 1 euro, timing! Jag cyklade iallafall till stan, till H&M där jag köpte en bikini, sedan vidare till TAN för att få ett nytt busskort. Det kostade 10 euro och jag får det nästa vecka. Jag gick sedan till Fnac och köpte en bok för att träna inför DELF-provet i franska. Jag fortsatte sedan till Monoprix där jag köpte lite lunch, bulgursallad. Därefter tog jag en Bicloo och cyklade bort till Parc de Procé, det är som Hyde Park ungefär i London. Så stor och fin park! Där satt jag i en dryg timme, det var så varmt!
Vid 17-tiden cyklade jag hem och hälsade på värdfamiljen och 30 minuter senare så cyklade jag igen till stan, mötte Rike vid Commerce, hade inte träffat henne sedan söndagen då hon varit i La Rochelle och Bordeaux så det var riktigt kul att ses! Vi pratade en del innan jag gick till Super U för att handla lite inför kvällen. Jag gick sedan mot Jean Jaures för att ta en cykel därifrån men då fanns det inga cyklar där så det slutade med att jag gick ända hem, det tar endast 15 minuter! Värdfamiljen kom hem vid 20-tiden så vi åt lax och ris till middag då, var klara vid 21.30... Jag fixade mig i ordning då snabbt och tog bussen 5 minuter från mig vid 22.28.

Vid Commerce mötte jag Rike och vi satte oss vid en liten park vid Petite-Hollande. Mirna ringde och frågade om vi var ute och vi skulle höras senare. Vi satt där ett bra tag innan vi gick till Commerce då Rike skulle ta ett saldo. Där såg vi några som vi kände gå mot en bar som vi brukar vara på. 10 minuter senare gick vi också då och träffade typ alla vi brukar hänga med. Vi gick sedan med Jack, Leemart, Daniella, Mirna, Sofia, Kensie och någon med till Lieu Unique. Vi ville så himla gärna ta foton i en fotoautomat som de har där! Det är ett så roligt minne. Juste, på baren där så var det någon som frågade om vi stod i kön för toaletten och jag sa "pardon?" och då svarade de "ah okey you are not french, you dont speak french" och jag sa "ja jag pratar franska". De sa som alltid då att jag har en accent... Bästa var då att jag kom på att säga "det är för vi är från Belgien" och de trodde på det! :D
Vi tog några foton vid Lieu Unique, så roligt. Sedan gick de andra så det var bara jag, Leemart, Rike och Daniella kvar. De spelade riktigt bra musik, electro där. När de stängde vid 2.30 så gick vi till nattklubben som är på en båt. Och där spelade de funk music så vi satt ute istället och pratade franska med folk och där var det samma sak, att de hörde att vi har en accent men ÄVEN DE trodde vi var från Belgien. Vi diskuterade belgiska filmer, böcker, kändisar osv. Så himla roligt... Vid 5.45 kändes det som att det var dags att gå hem så jag och Rike tog nattbussen hem och sa hej då till Leemart vid Commerce klockan 6.00. Jag var hemma vid mig 6.30 och det var då ljust ute. Jag somnade verkligen direkt.

Alltså så här ljust var det när jag gick hem från bussen 6.30, likaså nedan.

Så himla swedish

Haha. Jag upptäckte precis den här reklamen på Youtube. Vet inte ens om den är gammal eller ny? Sara och jag pratade en massa när vi var i London om hur det kommer vara och vara tillbaka i Sverige och det här klippet är verkligen så sant haha. Jag får ta och skriva ett längre inlägg om hur allt känns, nu är jag för trött.
à demain!


Fredag den 3 maj 2013

Jag vaknade vid 9.45, åt frukost där efter och sedan blev det påklädning och tandborstning för N. Jag packade sedan ihop hans och mina saker och vi gick sedan till stranden för att plocka snäckor och leka en del där. När vi kom tillbaka till huset så åt vi lunch; pasta med skinka. N sov ingen siesta för han skulle göra det i bilen så vi gick till stranden framför huset och spelade lite fotboll där.
Vid 15-tiden kom en reparatör för att laga tvättmaskinen och sedan städade vi lägenheten en del för att lämna stället vid 16.00. Det var då 25 grader, var så varmt! N sov i bilen och vi var i Nantes igen klockan 18.30 och då var det 22 grader varmt! Föräldrarna var då hemma och vi sa hej då till N's mormor och morfar. Sista gången jag träffade dem innan min hemresa... Jag pratade en hel del med föräldrarna och så hade jag fått två brev, ett om att DELF provet är den 30 maj på universitet samt ett annat med mitt bankomatkort. Jag gick upp till mig ett tag, ringde Rike ett tag och sedan var det dags för middag. Vi åt spagetti och köttfärssås medan mamman åkte iväg och hämtade veckans mathandel.
Jag gick upp till mig runt 20.40 och sedan dess har jag ringt bror, googlat mina nya planer för nästa år och svarat på lite mejl. Snart ska jag sova, så trött...

Så här ser det ut när man tittar ut genom ett av fönstrena ur lägenheten. Så nära är havet och stranden!

Torsdag den 2 maj 2013

Jag vaknade vid klockan 9.30 och såg att internet inte fungerade. En halvtimme senare gick jag upp och åt frukost och då hade även N vaknat precis. Sedan blev det påklädning och tandborstning för N och vid 12 gick vi till stranden som ligger 25 meter från huset och lekte där.
När vi kom tillbaka åt vi lunch; tomatsallad, torskrygg med bulgur och crêpes till efterrätt. N sov sedan när morföräldrarna åkte iväg en stund och då pratade jag lite med Rike. Jag såg sedan Love Actully och pluggade på DELF-provet.
N vaknade runt 16-tiden och då åt han mellanmål. Morföräldrarna kom hem och vi spenderade eftermiddag inomhus då det blivit lite mulet, vid lunch hade det varit 20 grader och sol. N tog sedan sin dusch och vi åt middag runt åttatiden; fisksoppa med riven ost och krutonger. Vid nio var det dags att natta N och hans mormor var på väg att göra det men N ville att jag skulle göra det.
21.30 gick jag till mig och såg filmen Mamma Mia innan jag somnade innan midnatt.


Onsdag den 1 maj 2013

Och så var det maj, inne på min nionde månad i Frankrike...

Jag vaknade runt 9, gick ned och åt frukost vid 10 och sa god morgon till familjen. Jag gick sedan upp till mig, duschade och började packa i ordning allt. Vid 12.10 åkte vi från huset, vi var vid tågstationen 12.18 och 12.27 gick tåget. Det var ganska stressigt. Jag åkte själv med N, vi skulle till hans mormor och morfar vid kusten där jag varit två gånger tidigare. På tåget åt vi vår lunch (korv med pasta) och N vilade sedan ett tag.
14.45 var vi framme i Rosporden och morföräldrarna hämtade oss där och vi åkte sedan till byn där de har sommarhuset, samma ställe jag var första veckan i augusti när jag kom hit samt över påsk. Det visade sig att några vänner till de var där på besök. Efter ett tag gick N, hans mormor och hennes väninna och jag ut på en två timmars promenad längs stränderna. Sedan blev det te och mellanmål innan N duschade.
Klockan 19.30 åkte vi till ett creperie och åt middag där. Det blev en galette med ost, skinka och ägg för mig samt en crêpe med caramel au beurre salé, äpplen och vaniljglass. Vi var hemma runt 21.30 och då nattade jag N direkt för att sedan se filmen "Dumpa honom". Somnade runt midnatt.


Igår tisdag 30 april 2013

Jag vaknade vid 8-tiden och hörde att N inte var vaken. Jag somnade om och vaknade vid 9.20 och tio minuter senare vaknade han. Vi gick ned och åt frukost och sedan blev det påklädning och tandborstning. Problemfritt som alltid. Vi lekte under förmiddagen för att sedan äta lunch; han åt pasta och skinka och jag gjorde en skink- och grönsakssås till min pasta.
N sov sedan i två timmar och då passade jag på att blogga och börja packa upp lite. När han vaknat var planen att gå till parken men det regnade så mycket så vi stannade hemma. Han duschade och allt gick bra. Pappan kom hem vid 18.45 och jag fick min månadslön, så skönt att ha något nu. Jag hade verkligen ingenting innan eftersom min plånbok med allt är stulen. När mamman kom hem runt 19.45 åt vi middag; pasta och lammkotletter. Vi pratade en himla massa, mamman och jag satt kvar i säkert 20 minuter och pratade. Att det är ett år sedan jag bokade min flygbiljett hit, att de nu letar efter en Au Pair som kan ta över efter mig och mina nya planer efter det här året. Ja ni läste rätt, jag har nya planer...
Jag gick upp till mig runt 21.15, kändes lite konstigt att det var Valborg i Sverige men att det inte betydde något i Frankrike. Så jag passade på att deklarera, på Valborg... Haha. En kompis från universitet frågade om jag ville ses hos en av deras kompisar men jag sa att jag behövde packa. Pappan hade nämligen ringt på lunchen och undrat om det var okej att jag åkte till Bretagne dagen efter med N. Så jag försökte packa inför det men det gick dåligt. Istället såg jag filmen "Så som i himmelen" och somnade runt 01.