Om exakt 7 dagar

Om exakt en vecka idag så har jag lämnat Nantes, vi är då i staden Dinan i norra Bretagne - nära St Malo. Vi kommer att åka från Nantes på onsdagmorgonen. Nu har jag alltså bara 6 dagar kvar här, helt sjukt...

Kommentarer
Postat av: Viktoria

Åh, vad härligt att höra att du har blivit så hemmastadd i Frankrike!! Nu får jag ännu större förhoppningar om att jag också kommer få ett bra år!
Nu till miljondollar-frågan ... Har du lärt dig franska flytande? ;) Jag läste att du också hade läst till franska steg 5 och det är min dröm att kunna prata franska utan problem, men det känns så väldigt svårt! :)

Svar: Haha jag är säker på att du kommer att få ett kanonår :) Jag var inte alls särskilt bra på franska när jag kom hit, hade VG i alla steg i gymnasiet och kunde grunderna men var inte jätteduktig. Franskan utvecklades direkt dock! Jag skulle själv benämna mig som flytande; jag har inga problem att hitta ord, kan ha ordentliga konversationer och diskussioner, klarar mig utan problem här och tänker och drömmer ibland på franska. Och ändå så har jag pratat engelska med mina kompisar, endast franska med värdfamiljen och på kursen. Men man lär sig ändå, så mycket! Jag har nivån C1 och C2 nivån som kommer efter är nivån som man har om man är flytande som en person som har språket som modersmål. Det tycker jag är bra; jag kommer aldrig kunna bli flytande i franska som en tvättäkta fransos men för att vara svensk då anser jag mig själv flytande i franska :)
/Mikaela Åhlén

2013-06-13 @ 08:56:24
URL: http://hallonsplace.blogg.se/
Postat av: Viktoria

Åh, vad glad jag blir, det var precis det jag ville höra! Det finns alltså hopp för mig också! Wow, vad häftigt att tänka och drömma på franska, det skulle jag gärna vilja uppleva. Tack för ett bra svar!

Svar: haha så bra då! ja men precis! hehe ja det var rätt häftigt i början men nu vill jag bara drömma på svenska ;) varsåååågod!
/Mikaela Åhlén

2013-06-15 @ 16:51:54
URL: http://hallonsplace.blogg.se/
» KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

« NAMN SPARA INFO?
« E-POST
« URL

» KOMMENTAR