På gatan där jag bor

I förrgår gick jag en drygt 40 minuters powerwalk runt om i kvarteren där jag bor. Det är riktigt lugna kvarter och fina franska hus. Som alltid får man aldrig med den riktiga känslan på bild...


Torsdag

Vi stannade hemma imorse så jag började jobba runt klockan 8. Vi lekte hela förmiddagen och läste böcker. Jag fixade lunchen runt klockan tolv och sedan sov N siesta i tre timmar. Allt gick verkligen hur bra som helst idag igen! Han grät inte en enda gång på förmiddagen och vi skrattade massor!
På eftermiddagen gick vi till en närliggande park och lekte där och spelade fotboll med en basketboll. Hemma badade N och sedan kom föräldrarna hem. Dagen gick verkligen så sjuuukt bra, helt galet. Ännu bättre än igår. Inte ett enda problem under hela dagen! Je suis très contente et heureuse!
Nu har jag precis stängt ner Skype. Det blev en och en halv timme med familjen och en halv timme med farmor. Älskar Skype. Och kan man må bättre efter massa prat på svenska med sin älskade familj?

Sorry för de kassa bilderna. Ska sova nu. Bisous.


14 dagar

Förresten! Idag har jag varit i Frankrike i två veckor. Sjukt vad tiden går fort.

Onsdag

Helt galet hur bra dagen har varit! Började jobba klockan åtta med att läsa böcker och leka i N's rum. Runt tio tog vi spårvagnen till bokaffären och lyssnade på sagostund där. Hemma förberedde jag lunchen och vi åt pasta med skinka och ost, höhö. N sov sedan siesta och jag såg på Svenska Hollywoodfruar. 
När han hade vaknat cirka 2-3 timmar senare fixade vi oss och åkte sedan spårvagn till Machines des îles. N åkte karusellen två gång och jag åkte med bredvid. Vi spelade lite basket och lekte på lekplatsen innan vi tog spårvagnen hem. Där blev det bad och allt var precis färdigt kvart i sju när min värdmamma kom hem! Helt sjukt hur bra dagen var. Han grät endast en gång, minimalt, och det var när pappan åkte till jobbet. Kändes så himla bra idag verkligen.
Efter middagen gick jag en 40 minuters powerwalk i områdena här. Det är verkligen superfint, lugna kvarter med jättefina och stora hus. Planen var att skypa efter men det blev en annan dag tyvärr...
Nu ska jag sova, alarm på 7.30 imorgon, två dagar kvar och sedan helg och då är jag L E D I G i två dagar, wonderful!
 

Svenska Hollywoodfruar

Dagen har hittills varit superbra! Så nöjd. Nu sover N så jag passar på att vila lite själv och se gårdagens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar. Tänk vad mycket man uppskattar svensk TV utomlands. Gissa vem som kommer vara bänkad framför Melodifestivalen till exempel fastän jag inte ser ett enda avsnitt hemma i Sverige?




Tisdag

Idag jobbade jag mellan 8.30-19.00. Hade dock två timmars "rast" när N sov siesta. Dagen började med frukost och sedan en del lek i hans rum innan påklädnad och tandborstning som gick helt problemfritt! Vi läste böcker och sjöng sånger innan vi tittade lite på "Bilar 2". Jag fixade lunch vilket N tyvärr inte tyckte så mycket om. Sedan blev det siesta och jag diskade och ordnade lite innan jag såg "Hamilton - i nationens intresse". 
Efter siestan lekte vi i trädgården och därefter badade N. Så det var min dag i stora drag. Imorgon ska vi till lokala bokaffären på sagostund och sedan till Machines des îles. "Hittade" också en tysk au pair som bor i Nantes och en från Sverige som kommer i mitten av september, kul!

Jag har precis skypat en timme med Clara (kompis). Alltid lika roligt att skypa på svenska och verkligen speciellt med någon som var länge sedan (två veckor) man pratade med 
Nu ska jag se klart Hamilton och sedan sova, är så trött!

Mitt rum

Jag har helt glömt bort att visa mitt rum! Gillar det starkt, väldigt högt i tak, ett fönster mot gatan och en stor (typ 140cm) skön säng. Jag har allt jag behöver och har plats för alla saker + en stor garderob med spegel.

EDIT: Det är nästan så att jag inte vågar lägga upp dessa bilder, de är ifrån första dagen i Frankrike. Herre vad stökigt jag hade! Nu är allt på sin plats och i ordning och reda. Så döm inte för mycket efter dessa riktigt kassa bilder haha :] 
Skrivbord, gammal kamin som är stället för smink, böcker, bilder, m.m. Till höger är garderoben.
Ja precis, garderoben till höger och kaminen till vänster.
Åt andra hållet från kaminen, här har vi sängen, mina resväskor och ett nattduksbord.
Ja typ samma bild här som innan. Fönster till vänster
Utsikt från vänster och höger.

Förresten!

Besöksrekord igår, tackar och bockar och hoppas ni stannar och läser om livet i Frankrike! Merci beaucoup.

Check!

Jag har jobbat klart min första riktiga arbetsdag idag, helt utan föräldrarna hemma mellan 9-18.30! Jag är riktigt trött nu... Vi gick aldrig till parken efter N hade vaknat utan stannade i trädgården och lekte mycket med bilar, sjöng, läste böcker och spelade boll i cirka tre timmar. Hade faktiskt roligt och tror han hade det också! Imorgon blir det parken (förhoppningsvis) och sedan en vanlig eftermiddag.
Nu ska jag troligtvis skypa med några vänner, dagens höjdpunkt!


Måndag

N sover siesta just nu. Imorse vaknade vi vid halv åtta, frukost, lekar, påklädning och tandborstning. Det tog lite mer tid än beräknat och så var det ju lite småproblem längs vägen. Dock löste det sig rätt bra. Vi skulle gå till parken och spela boll men N ville mycket hellre stanna hemma så vi spelade boll i trädgården istället innan det blev dags för lunch. 
Så nu har vi ätit och jag har diskat. Han sover väl två timmar nu så då har jag tid att göra vad jag vill här hemma och runt 18-tiden kommer föräldrarna hem.

Bon nuit

Nu ska jag sova, första gången på länge innan tolv. Imorgon ska jag upp med tuppen, halv åtta. Hittills har jag gått upp tidigast kvart i tio här i Frankrike. Imorgon har jag min första riktiga arbetsdag. Föräldrarna ska börja jobba igen efter semestern och jag ska vara ensam med N mellan 08-18. Jag uppdaterar er imorgon kväll om jag har överlevt dagen, vilket jag troligtvis gör. Känns mycket bättre efter dessa 11 dagar i Frankrike, N kommer mycket bättre överrens med mig vilket jag är glad över!

Bisous.

Shopping i la France

Detta är vad jag köpt här i Frankrike (förutom mat, kakor, dryck, godsaker m.m) so far:
En putstduk med London, mitt älskade London. Den är från Pylones, rätt cool butik med allt möjligt, dock väldigt mycket onödigt C: Den kostade 4 € (cirka 36 kr)
Bok om Nantes, den första jag sett på engelska!! Alla andra har varit på franska... Så nu ska jag läsa på om Nantes och jag kommer förstå allt :)))) 5,1 € kostade den, typ 45 kr. Köpte den på Lieu Unique där vi åt lunch idag.
Väska köpt på Second Hand, hör och häpna mina närmaste vänner! Jag handlade second hand. Den kostade 7 € och är i läder. Det motsvarar typ 65kr.Nagellack från Sephora. 4,9 €, typ 45 kr. Snygg metallic färg som skiftar i lilaglitter.
Film "Annie Hall".  Också Second Hand. Kunde inte motstå när den kostade 1 €, cirka 9 kr, och det fanns engelskt tal och svensk text. Har dock ingen aning om handling.
Läderväska, också Second Hand. Kostade 5€, cirka 45kr. 

Söndag

Vaknade runt elva efter en skön sovmorgon. Åt frukost (det vanliga: earl grey te och lite baguett med nutella...). Fixade mig sedan och duschade innan jag gick till spårvagnen, det är verkligen smidigt! Den ligger bara två minuters promenad från mig och sedan är det 5 minuter och sen är man i centralaste delarna av Nantes! Jag mötte upp Rike och vi promenerade till Chateau des Ducs och gick runt där. Vi gick sedan en sväng i några kvarter innan vi gick till Le Lieu Unique (den unika platsen typ). Där åt jag lunch och vi drack fransk cider. 25 grader och sol och vi satt i solstolar vid kajen till floden, kan man ha det bättre?
Vi tog sedan spårvagnen tillbaka och promenerade på en fransk gata i centrumet. Såg att det stod "Second Hand" och vi tänkte gå in men var inte säkra på om det var rätt ingång. Bakom oss kom två franska tjejer som var "ägare" till Second Handen. Mycket "hipster" och så, ni förstår vad jag menar men riktigt snygga grejer fanns :] men det slutade med att Rike köpte en snygg jacka och jag köpte två väskor och en film. Bilder kommer! Snacka om spontanköp! Tjejerna berättade sedan om sina tips om Nantes och en del om utelivet så nu har vi lite att gå på nästa helg.
Därefter skildes vi åt och jag har varit hemma en timme nu.
Moi
Bretagnes flagga.
Slottet
.
Kolla, det är rätt coolt, sköldpaddor som simmar i vallgraven runt slottet!
Jag och Rike 
Slottet.
Där vi åt lunch, på bilden ovan och under.
Var är Gotland?????Toaletterna på restauranten/baren, enligt Rike som är från Berlin var det VÄLDIGT likt Berlin.

Feedback?

Ni är ganska många som är inne och läser min blogg varje dag, statistiken är ofta det samma som det verkar vara många som återvänder och läser bloggen. Är det så? Jag är så nyfiken, vilka är ni som läser? Au Pairer, blivande au pairer, familj, vänner, bekanta, "övriga kategorier"? 
Finner ni något bra med bloggen? Något dåligt? Saker som jag kan ha med eller mindre av? Jag är nyfiken! :] Frågor? 

Skulle bli SÅÅÅ glad om jag fick några kommentarer om detta! HIHIHI :)

Igår, lördag. BILDBOMB

Jag var ledig igår och började dagen med en sovmorgon som alltid. Vaknar oftast runt tio, halv elva här, klagar inte :] Jag, N och min värdmamma åkte till Île de Nantes, en ö som ligger i floden La Loire som delar norra och centrala Nantes med den södra delen. Där gick vi och kastade lite stenar från bron, lekte i en park och sen gick vi till Machines de Nantes, en stor turistattraktion här. Jag vet inte riktigt helt vad det är men den stora turistmagneten är en stor elefant, 12 meter hög och 8 meter bred. Vi kollade in den innan vi gick till ett mediatek för att lämna böcker. Promenerade sedan till den lokala lördags-marknaden, fanns så mycket! Kläder, mat, crêpes, fisk, ost, grönsaker m.m. Vi strosade sedan i Nantes centrum och mamman visade Passage de Pommeray och lite shopping. Vi åt sedan lunch hemma innan jag tåg tramway (typ spårvagn) till Place de Bretagne.
Där mötte jag upp Rike, en tysk au pair, som har varit här i Nantes en vecka. Detta var första gången vi träffades på riktigt. Vi började med att åka upp i Tour de Bretagne, ett 150 meter högt hus här i Nantes och kollade på utsikten, riktigt fint! Sedan blev det lite strosande i Nantes, åt godaste italienska glassen, kollade in lite irländska pubar, shoppade en del, åkte till Machines de Nantes igen och kollade på elefanten, gick till Hangares de Bananes vilket är ett rätt nytt ställe, ett gammalt industriområde som gjorts om till nattklubbar, barer, pubar, restauranter och caféer. Jag fick sedan ett sms från värdmamman som sa att jag gärna fick stanna i Nantes om jag ville för middag så jag och Rike bestämde oss för att äta middag någonstans. Efter mycket, mycket letande och frågande av X antal fransoser hittade vi ett jättebra sushiställe, Sushi Shop! Rätt modernt inuti och så :]
Vi satt där och pratade ett tag och åt sushi innan vi bestämde oss för att åka hem. Dock hade hennes buss slutat gå så det blev en del letande och frågande efter en buss. Till slut var jag hemma runt klockan halv tio-tio efter att ha gått och pratat konstant engelska sedan klockan tre var jag trött i både huvudet och benen så det blev lite avsnitt av Solsidan innan jag somnade.

Nu ska jag möta upp Rike igen för en tur i stan!
Elefanten!Marknaden med mat, grönsaker, kläder, allt!
Tour de Bretagne som vi åkte upp i, 5 minuters kö när vi åkte upp, sedan minst 45 minuter. TUR!
Moi
Rike och jag
Kolla ägget på taket på den här bilden och den under, cooltInredningen uppe i baren på Tour de Bretagne, också ägg-igt!
Shopping i Passage de Pommeraye
Choklad i fönstret i affären som jag var i Quimper också, lika bra här i Nantes och rätt billigt! Inte bra...Elefanten igen, håll med om att den är häftig?! Den promenerar liksom runt på Île de Nantes!
Me

Kolla! Fransoser älskar allt med nutella, till och med sushi med nutella.........
Gravlax-sushi, kändes lite som hemma :]

Torsdag 23/8 och Fredag 24/8

I torsdags morse åkte kusinerna och Isabella hem. Dagen spenderades sedan med en långpromenad med N och värdmamman. Vi gick till en ytterligare strand och sedan spenderades en del av eftermiddagen hemma innan det blev en sista middag med mormodern och morfadern.
I fredags städade vi nästan hela dagen och runt klockan tre lämnade vi Beg-Meil och åkte till Nantes. Det var storm och regnade som bara den, en bra dag att åka "hem".

Alltså kolla på detta, det är deras "mellanmål" ibland här i Frankrike. Pain au lait (mjölkbröd) med choklad emellan. Brödet är en blandning av thekaka och korvbröd, svårt att förklara men det är en väldigt annorlunda kombination.

Onsdag 22/8

Vi började morgonen med att gå till stranden, en varm dag det här med. Efter lunch gick vi precis som vissa tidigare dagar till lekplatsen, eller rättare sagt N och kusinerna cyklade. Vi gick ut till piren och kollade på båtarna innan barnen ville till stranden igen så Isabella kom cyklandes med badkläder. Vi var på stranden ett bra tag och runt fem-sex tiden blev det ebb och flod. Helt sjukt att nästan hela stranden försvinner. På bilderna nedan är det musslor som sitter fast i stenarna pga tidvattnet. Vi for sedan hem och fixade oss eftersom det var kusinernas och Isabellas sista kväll på semestern. Vi åt god middag på Crêperie Ti Krampouz Nod. Låt inte bilderna lura er, så goda crêpes och galettes! Jag tog först en med bacon, chèvre, honung och äpple och sedan en crêpe med choklad. Riktigt goda! 
Runt halv elva tiden mötte jag och Isabella upp au pairen från Nya Zeeland, Daniella, och vi gick till ett par fransoser. Tror vi var cirka femton personer där inklusive oss. De flesta pratade bara franska men vissa pratade även lite engelska med oss. Det roligaste var när en fransos skulle berätta att han varit i Sverige och jag frågade var. Vet inte hur många gånger jag upprepade: "where?" "i don't know a place in sweden called that?" Sedan kom jag på att han kunde skriva vad det hette. Nynäshamn. Började skratta som bara den och sen fick jag förklara att det är därifrån jag tar båten när jag ska till ön där jag bor (bodde). Så roligt. Enligt honom var Sverige asbra, särskilt Stockholm och Nynäshamn. Citerat: "great restaurants, great music, great party, great everything." Kändes lite olikt från Sverige, här var det folk som träffades, drack vin champagne whiskey och pratade. 
Vi sa sedan hej då och vandrade hem i mörkret runt ett- halv två tiden.

Det är lite problem med blogg.se, vissa bilder kommer senare!

Måndag 20/8 och Tisdag 21/8

I måndags var min "första arbetsdag". Se detta inlägg om vad vi gjorde.
I tisdags var vi iväg till lekplatsen och cyklade, min värdpappa, N, kusinerna och deras au pair Isabella. Efter lunch och deras siesta gick vi ned till stranden och lekte med båtarna i havet och så. Riktigt fin strand och det var varmt i både havet och luften, säkert 30 grader i luften. 

Söndag 18/8

I söndags var både jag och Isabella lediga och efter lunchen bestämde vi oss att åka på utflykt till den närliggande staden med cirkus 70 000 invånare, Quimper. Dock kom vi på efter ett tag att det var söndag och i Frankrike betyder det nästintill ALLT är stängt.
Vi tog iallafall bussen till Quimper, en halvtimme tog det och det kostade 1,5 € (cirka 15kr) enkel resa, billigt! Vi kom dit och strosade runt, 31 grader varmt. Kollade i den kända katedralen och de gamla gatorna och kvarteren och jag köpte vykort och skickade hem till Sverige. Jag köpte också fem stycken macarons för 2,7 € (cirka 25kr) på en chokladtillverkning. Upptäckte att de har flera affärer i Frankrike, bland annat i Nantes! Kolla hemsidan här

På varje liten gata som vi gick på såg vi flera crêperie, vet inte hur många vi såg på hela dagen. Femton-tjugo? Vi åt sedan "lunch" vid ett nöjesfält, varsin GIGANTISK belgisk våffla med nutella. Kunde knappt gå efter den, matkoma. Det blev lite souvenirbutiker sedan innan vi satte oss på en bänk vid floden och njöt av Frankrike. Efter cirka tre timmar i Quimper åkte vi med bussen hem. Jag upptäckte också att sushi är billigt, 12-bitars för cirka 50 kronor.

Jag och Isabella 

Lördag 18/8

Jag har tyvärr inga bilder från i lördags, hade hemlängtan hela dagen och grät en del fast torkade tårarna så fort de rann längs mina kinder. På kvällen gick jag och Isabella (den tyska au pairen) "ut" och träffade en annan au pair från Nya Zeeland, Daniella. Hemma hos henne blev det lite vin och fransk cider innan tre andra tjejer från Frankrike kom. Vi gick sedan till den enda baren som fanns, Le Virage. Om ni någonsin är i Frankrike, beställ en demi-pêche, bästa! På baren spelades dålig techno och jag saknade svensk house :] Vi stannade ett tag, vet inte riktigt när vi gick hem, men en del franska pratades iallafall! Mycket "var kommer ni ifrån?" "jaha sverige!!!" "är det alltid mörkt och kallt där?"

Fredag 17/8

Förra fredagen, för exakt en vecka sedan anlände vi till semesterorten Beg-Meil i Bretagne. Det var efter cirka tre timmars bilfärd som vi anlände runt klockan sex på kvällen. Innan hade jag, N och värdmamman varit i en park hela förmiddagen. När vi lämnade Nantes var det 37 grader varmt. När vi kom fram hade värmen sjunkit mer än tio grader, det var "bara" 25 grader varmt. Vi träffade kusinerna, deras tyska au pair Isabella och morfadern och mormodern. Blev middag och sånt på kvällen sedan. Nedan är bilder från en av de cirka tio stränderna, det var mycket sjögräs på stranden pga tidvattnet. Stranden minskar med cirka 50 meter i längd när det är ebb och flod. 


Framme!

Nu är jag framme i Nantes. Eller inte nu, vi anlände runt halv sju och har sedan ätit middag, badat N, ätit lite svenskt lösgodis och plockat upp mina väskor från semestern. 
Skypar just nu med lillebror, lika underbart att prata svenska varje gång. Ska börja fixa med bildbomben sedan!

Hemfärd

Hemförd till Nantes alltså, inte till Sverige. Jag håller på att packa ihop mina kläder som jag har haft med mig just nu. Det har gått ganska bra idag, med N då. Isabella, den tyska au pairen som jag delade rum med, och kusinerna åkte hem idag.
Imorgon blir det städning av "mitt" rum, sängarna ska bytas lakan och badrummet ska städas. Det är mina uppgifter för imorgon. Sedan åker vi tillbaka till Nantes vid lunchtid. Minst två och en halv timme i bil, inte det roligaste men jag får komma tillbaka till mitt rum i Nantes och alla mina saker - och min dator! Har saknat den haha. Jag tog nämligen bara med mig iphonen hit, varför dator?
På kvällen ska jag kanske träffa ytterligare en tysk au pair, får se om jag är ledig. Annars blir det bildbomb!


Måndag

Det blir lite små inlägg så att det finns något att läsa för er. Vi är kvar på semestern vid en söt ort i Bretagne. Det är troligen ganska dött här resten av året men just nu är det fullt med folk, mestadels fransoser som har semester. Jag pratade med mamma i en timme igår på Skype, pappa i en halv timme och Bea i en halv timme. Mådde väldigt bra efter det.

Idag har varit min första "arbetsdag". Det var lite små problem på morgonen men sedan var jag helt ensam med N ett tag innan kusinerna och tyska au pairen Isabella kom tillbaka. Vi läste sagor, sjöng ramsor och sånger på svenska och franska. Vi tog också en promenad till lekplatsen och hamnen, se bilderna.
Sedan lunch och det gick också bra! Runt fem tiden var jag och Isabella iväg och dansade zumba på stranden. Roligt! En aning komplicerat med instruktioner på franska bara... Förresten, Frankrike har en egen version av "dansa pausa". Dock inte samma melodi men texten är ganska lik!
Nu är vi hemma, eller ja det är jag, Isabella och morfadern som är hemma. Resten är på bio och kommer hem om cirkus 45 minuter. Så runt nio tiden blir det middag, som vanligt här alltså. Vi brukar vara klara med middagen runt tio-elva. Sjukt!
På fredag bär det av till Nantes och då blir det massor av bilder och lite mer information + svar på kommentarer, TACK förresten!!!


From my window

Jag mår bättre idag, helt klart. Sa till mig själv: du är i Frankrike, bor tio meter från havet, varför klaga?
Såklart jag saknar min familj och allt hemma nu i början, men det blir bättre. Ett år går fort. Eller ja, fyra månader för jag åker hem en vecka vid jul.
Det här är utsikten från mitt fönster, inte så dåligt.


Saknad

Så kom den där obehagliga känslan. Den som jag var säker på att jag inte skulle få förrän efter ett väldigt bra tag. Jag har hemlängtan för första gången någonsin. Jag känner mig rätt tafatt på franska, förstår cirka 70% typ så där är det lugnt. Men att inte kunna uttrycka mig som jag vill, det är det jobbigaste. Ikväll ska jag och en tysk au pair (som jag delar rum med) träffa en au pair från Nya Zeeland. Vi ska sortir (gå ut) och jag undrar om det har samma betydelse som i Sverige. Vi får se.
Det har hittills varit en aning jobbig dag. Och det är väl för att jag har hemlängtan. Fast egentligen, för att klargöra saker så längtar jag inte hem till Sverige utan till mitt hus och min familj. Jag saknar särskilt mina föräldrar. Det bränner i ögonen när jag tänker på dem. Saknar även mina vänner. Så familj och vänner ring gärna mig på Skype eller viber.

Jag saknar er. Men bli inte oroliga, det är vanligt med saknad. Jag ska inte ge upp. Det ska bli bra det här. Jag ska klara det här.


Torsdag, första dagen

detta är tidsinställt, måste få lite "space" mellan inläggen :]

Första dagen idag. Igår kväll visade de mig runt i huset och jag fick mitt rum. Riktigt fint! De fick också några presenter och jag packade upp all min packning. Innan jag skulle sova öppnade jag fönstret, i hopp om att få lite kall luft in i rummet. Det blev bara ännu varmare, i-landsproblem eller vad?
Imorse vaknade jag av att kyrkklockorna spelade i säkert 10 minuter klockan nio. Vi åt frukost och sedan fixade jag mig. Vi gick runt i Nantes och de berättade massor på franska (vi pratar endast franska så tänk vilket kaos det är i mitt huvud nu). Vi matade lite änder (fast de säger ankor) vid ett slott och sedan begav vi oss hem igen och åt galettes och crêpes. De fick resten av presenterna idag och var så överraskande eftersom det var så mycket enligt dem. Mamman och jag åkte sedan efter en liten siesta till min franskaskola. Det är verkligen fint här! Vi handlade sedan lite blandat som är bra att ha innan vi åkte hem. Där hämtade vi pappan och N och vi gick till en närliggade park. Där spelades det fotboll och basket, en riktigt fin och grön oas mitt i stan! 

Hemma blev det middag med lite rester från igår eftersom vi åker imorgon på "semester". Vi pratade hela middagen om skillnader Frankrike - Sverige. Juste, innan middagen såg vi Småkrypsliv på franska. Tur att jag sett den så mycket att jag kan handlingen felfritt :] Nu sitter jag här på mitt rum och äter några bitar svenskt lösgodis. Imorgon åker vi till kusten på "semester" och stannar en vecka. Imorgon kommer också den tyska au pairen som jag har haft kontakt med. 
Jag får se när jag skriver nästa gång, annars blir det uppdatering om en vecka!



Summering av resan

Sådär. Resan till Nantes och Frannkrike började runt klockan ett, måndagen den 13 augusti. Jag, pappa och lillebror åkte hemifrån med mina 68,4kg i bagage. 

Åkte förbi jobbet och lämnade nycklar och kläder samt sa hej då. I sista stund skaffade jag också en försäkring så den åkte vi också förbi och ordnade. Sedan bar det av till båten. Där mötte vi mamma och sedan några kompisar, Lovisa Ghadir och Clara. Rörd av att ha så fina vänner som kom och vinkade hej då. Det blev kramar och hej då. Till sist var det bara jag, mamma, pappa och lillebror. I nästa sista stund gick vi genom terminalen och där stod vi, en meter ifrån varandra men ingen fick gå närmare på grund av att vi passerat incheckningen. Min lillebror åkte med mig till Sthlm för att hjälpa mig med väskorna. Jag grät inte riktigt, jag hade verkligen inte förstått att jag lämnade mitt hem just då. Jag hade tårar i ögonen men vågade inte riktigt släppa ut dem. Vi gick sedan bort till väsklämningen och när jag sedan vänder mig om så ser jag en av mina kompisar, Malin. Hon står med mina föräldrar och vinkar. Vi vinkar tillbaka från cirkus 15 meters avstånd. Jag går fram så långt jag får, cirka 5 meter nu. Hon frågar personalen om hon får säga hej då men får ett nej tillbaka. Jag vet inte riktigt vad som hände sedan, men vi båda storgråter. Hon går fram och vi kramar varandra hej då. (Skulle lätt kunnat vara en scen ur en film, haha) Jag hör personalens walkie-talkies : "Vi kan inte öppna dörrarna, vi har två kvar vid incheckningen." Jag säger sedan hej då och vi går ombord. Jag gråter hela biten till båten, folk tittar, jag bryr mig inte. Jag gråter där jag sitter, krokodiltårar! Det var där jag förstod att jag flyttade. Där släpptes ribban och tårarna kom. I floder. Jag tror aldrig jag har gråtit så mycket... :] okej nu ska jag inte skrämma er som ska åka, men det var det sorgligaste och värsta jag varit med om, att säga hej då till sin familj och sina vänner.

Pappa ringer mig sedan och han säger: "Gå upp på däck, i båtens högra körriktning." Jag går upp på däck och ställer mig vid staketet. Jag tror jag grät där med. När vi sedan åker längs den säkert 1 km långa piren gjord av stora stenblock ser jag pappa stå och vinka. Jag vinkar tillbaka. Båten fortsätter och jag sedan mamma och Malin stå och vinka. Jag stod kvar där i en halvtimme och vinkade. Vinkade hej då till världens finaste familj, mina vänner och min ö. Hur mycket jag än har hatat Gotland så är det alltid platsen där jag tillbringade 13 år av min barndom. Jag skrev sedan på min twitter (thisismikaela): "det är bara min pappa som kommer på idéen att gå längst ut på piren för att vinka hej då." och "Det känns som jag är med i Titanic, vinkar hej då till nära och kära. Hoppas bara att båten inte krockar med ett isberg."

Vi kom sedan fram i Nynäshamn och tog pendeln till Centralen där det blev sushi. Sedan buss till Vaxholm och farmor där vi sov.
I tisdags, 14e augusti, spenderade jag hela dagen med lillebror och farmor i Stockholm Vi hälsade även på farfar.
I onsdags, 15e augusti, den RIKTIGA flyttdagen hämtade taxin oss vid halv åtta. Fyrtio minuter senare var vi på Arlanda. Det var en del krångel där med min ena väska, eftersom jag skulle betala för den. Den vägde nämligen 31,6kg. SAS-arbetaren vid baggage drop: "Du vet att det är verkligen inte bra att packa såååå här mycket". Sur blick. Jag: "Nej jag vet men det var inte så lätt att packa för ett år...." SAS-arbetaren: "MEN GUD! Det kan jag förstå!!"

Allt gick iallafall bra, förutom att bror tappade mitt helt nya OPI-nagellack i golvet, men du är förlåten! Jag sa hej då till farmor och lillebror vid säkerhetskontrollen. Det var inte lika sorgligt som sist. Fördrev typ 20 minuter där, aldrig haft så lite tid men det var för att vi väntade in i det sista med att jag skulle gå genom kontrollen. Hade min favoritplats igen, Rad 4, plats A vid fönstret. 12.50 landade vi i Paris, 20 minuter tidiga. Jag gick ut från bagagehämtningen 13.25 och kollade var bussarna var. Jag var inte helt säker men tänkte att jag kunde fråga informationen och ställde mig i kön. Precis när jag ställt mig i kön insåg jag; jag kan detta, varför inte testa om det är den utgången som jag tror att det är? Där blev jag erbjuden taxi typ 20 gånger men gick mot bussen. 13.29 lämnade jag väskan och 13.30 gick bussen. TIMING eller vad? 30 grader var det då utomhus.
Lite komiskt att det jag såg när jag tittade ut till vänster, några minuter efter vi lämnat flygplatsen var en enorm blå byggnad med gula bokstäver IKEA. Log för mig själv där jag satt på flygbussen mot Paris och i hörlurarna spelades Robbie Williams. De som känner mig vet hur mycket Robbie betyder. Come Undone spelades och jag blev rätt övertygad om hur bra detta kan bli.
Jag kom fram på Montparnasse, ett apotek visade att det var 37 grader utomhus!! Jag åt min lunch och läste svenska skvallertidningar. 16.55 gick mitt tåg och såklart hade jag vagn 20 av 20 vagnar, alltså längst bort. Jag gick med 68 kg packning, säkert en kilometer i 32 graders värme. Såg film på tåget som saknade AC och 19.07 hämtade min värdfamilj mig på perrongen!

Framme!

Jag har precis kommit fram till Nantes och familjens hus! Just nu känns allt bra. Har ringt hem till familjen hemma i Sverige på Viber, älska dagens teknik! Nu ska jag packa upp lite och äta middag.


Sista dagen i Sverige

Inatt somnar jag den sista natten i Sverige. Jag har spenderat dagen i Stockholm på Fotografiska med farmor och lillebror. Igår eftermiddag sa jag hej då till mina kompisar och föräldrar, kommer berätta mer om det senare men kan bara säga att det var det sorgligaste som jag varit med om. 
Imorgon kommer taxin vid halv åtta och vi åker då till Arlanda. 10.35 går flyget och jag är i Paris 13.10. Det blir då flygbuss till Gare Montparnasse och sedan tåg till Nantes. Planerad ankomst där är 19.07. Får se när nästa uppdatering blir! Förresten, packningen var svår. Det blev 2 stora resväskor, en väger 22.8kg och den andra väger 30.2kg. Plus datorväska och ryggsäck på 8kg. 

à bientôt!!

Flytt nummer 1!

Idag flyttar jag från Gotland! Klockan 14.45 går båten så jag har inte alls mycket tid. Har nu på morgonen varit ute och ridit min ponny, sista gången... Jag håller fortfarande på med packningen, jag kommer ha övervikt, den saken är säker! Jag är framme i Stockholm runt halv åtta då jag och min lillebror ska åka till vår farmor för att sova där två nätter. På onsdag 10.35 lyfter flyget mot Paris och jag är framme i Nantes runt sju-tiden. Familjen har wifi så det kommer bli uppdateringar även i Frankrike!

Nu ska jag återgå till packningen/ångestmomenten.

DVD-tips!

Till er som håller på och förbereder er till er tid utomlands som Au Pairer, här är ett tips till er! Jag följde tv-serien Solsidan när den gick på TV och det är något jag kommer sakna i Frankrike och därför får säsong 1 av Solsidan följa med dit. Nu har CDON ett bra erbjudande, säsong 1 & 2 för 99:-! Tänk vad roligt med lite svensk humor när man kanske inte hör svenska så ofta. Så passa på, det gäller till och med 13 augusti 23:59.

                                         

Packning pågår

Jag håller på att packa (läs: har burit ned hela min garderob till nedervåningen och lagt allt i resväskan.) Det är ett gigantiskt berg med kläder. Jag har också tagit fram mina skor, cirka 13 par. Tror mycket kommer gallras bort men detta är första packningen!


54kg

Imorgon är det tre dagar kvar på Gotland. Fem dagar i Sverige. Sjukt. Jag har plockat fram alla kläder som jag ska ta med mig, en stor hög är det. Är så himla glad att jag får ta med mig 54kg, har två resväskor à 23kg plus handbagage på 8kg. Jag tänker nog packa ned allt som jag vill ha med, bara min SATC-box, Vänner-box och extern hårddisk väger typ 5kg. Imorgon ska jag verkligen börja packa. Jag har även min "hej-då" middag med mina närmaste kompisar. Vi ska äta middag ute, förfest sen och sedan dansa fötterna av oss :)

Presenter

Jag har köpt några presenter till värdfamiljen. Hittills har det blivit:

:: Classiques de la cuisine suédoise : recettes traditionnelles et originales - en svensk kokbok från Svenska Institutet som är skriven på franska, verkligen svensk husmanskost, sånt man typ aldrig äter... 
:: Portrait de la Suède - en annan bok från samma ställe, den är väldigt fin och berättar om Sverige. Verkligen ALLT man behöver veta.
:: Gotland in pictures - en bok med text på engelska och svenska och många bilder på Gotland.
:: Bricka med en Gotlands-karta och får.
:: Ett BRIO-tåg med lite räls till N.
:: En sån där randig Pippi-tröja til N
:: En pippi handduk till N
:: Såpbubblor till N.
:: Djungelvrål, ahlgrens bilar och Marabou choklad.
:: Salmbärssylt från Gotland.

Ni som åka åka/är iväg, vad har ni köpt/köpte ni till er värdfamilj?

Förresten, vill påpeka varför det är så få bilder i bloggen. Det är för att min kamera är på vift, letar efter den för fullt och systemkameran som jag skulle köpa har jag bestämt att jag köper i Frankrike istället. Lovar, blir fler bilder snart! Mycket roligare med bilder :)

En vecka

Om exakt en vecka är jag på väg till båten som ska avgå till Nynäshamn och Stockholm. Min flytt har alltså påbörjat om exakt en vecka, lite scary eftersom jag inte ens påbörjat packningen...

9 dagar

Jag har ändrat min nedräkning, den jag räknar på i mitt huvud. Jag räknar nämligen ned dagarna som är kvar tills jag flyttar från Gotland. Det är nio dagar idag och den här dagen är nästan slut. Det är också min näst sista helg jag har kvar på ön. Helt sjukt. Jag börjar nästan bli lite nervös, men bara nästan. Jag är som sagt mer förväntansfull och isåfall nervös på ett väldigt bra sätt.
Jag måste verkligen börja packa. Har börjat packa lite i huvudet, ungefär 12 par skor ska jag ta med, hur sjutton ska det få plats?! Sedan ska jag också ha fyra jackor. Helt sjukt. Ska ta vara på dessa snart åtta dagar så bra som jag kan. 
Fick ett mejl från familjen för någon dag sedan, de sa att de har allt och allt är klart inför min ankomst. Jag behöver varken ta med lakan eller handdukar, hur var det för er som är/ska åka? Ordnar er familj det eller tar ni med er det? 

14 dagar

Idag är det exakt två veckor kvar, 12 dagar till jag flyttar från Gotland. Jag har nu kommit på att jag har väldigt mycket kvar att göra, som att säga hej då till alla, jobba minst sju pass på jobbet, köpa presenter till familjen, packa, köpa saker inför Frankrike med mera. Jag har också upptäckt att jag verkligen inte har några kläder alls i min garderob, INGA. Och vi ska åka ut till kusten på semester, har jag några kläder för det? NEJ. Paniken där liksom. Tur att juni månads lön var rätt bra men utbudet av affärer och kläder är sämst här på Gotland. 
Jag har börjat packa lite smått, har valt ut böcker som ska med, lagt in musik på iPhonen och tagit fram mina resväskor. Det är väl ungefär det som händer just nu. Juste, min tidsplanering är inte den bästa. Jag hade hittat lite perfekta presenter till familjen men nu är leveranstiden ganska lång så det kan vara så att jag precis hinner få dem, får se hur jag gör.

Förresten, någon som vet någon affär (internet eller fysisk butik) som säljer Svenska tröjor, typ fotbollströjor, till barn?