Bildbomb! Söndag

Vaknade runt klockan tio och gick ned runt elva, färdig för att åka och äta frukost med bror och farmor. Värdmamman pratade lite och frågade sedan om det var okej att hon följde med, hon skulle ändå köpa ägg på marknaden Talensac som ligger nära deras hotell. Absolut sa jag och vi tog spårvagnen till deras hotell och mötte dem i lobbyn. Vi promenerade sedan ned till marknaden Talensac och köpte baguett, croissant och pain au chocolat på La Petite Boulangerie, bästa brödet i Nantes.

Vi gick sedan till ett litet café och åt våra nyinköpta godsaker och drack kaffe och varm choklad. Söndagsmorgon och vinet beställdes för fullt bland fransoserna.


Vi gick sedan ned och tog spårvagnen från 50 otages till Commerce där vi åkte till Bouffay. Där gick vi till turismkontoret och sedan till slottet.
Vi gick sedan och åt lunch på "Chez maman", urmysig restaurant! Lägger upp bilder därifrån i ett annat inlägg, länk till inlägget HÄR. Efter en god lunch åkte värdmamman hem och hämtade bilen och vi väntade vid slottet. 30 minuter senare kom hon tillbaka och vi åkte på en 90 minuter lång rundtur i Nantes. Hon berättade om de olika platserna och vi passerade verkligen stor del av Nantes, så snällt!! Hon släppte av oss vid deras hotell och vi köpte spårvagnsbiljetter sen. Roligt var att vi lämnade huset runt 11 och hon skulle bara köpa ägg fast hon kom hem runt halv sju. Mamman avbokade även en eftermiddag med en vän för att visa oss Nantes.
Vi vilade sedan på deras hotell och efter en timme gick jag och bror ut på stan. De fick även ett nytt rum eftersom ljuset inte fungerade, ett betydligt större rum, suite tror jag? Fick även några födelsedagspresenter! Vi gick ut på stan iallafall och åt crêpe och drack cider på Crêperie Blanche Hermine. Goda som alltid. Promenerade runt i stan och förbi Place Royale (fontänen nedan) innan min nyinköpta kamera, endast haft den 12 timmar gick sönder! Eller ja, objektivet är sönder så imorgon ska jag till Fnac, tack och lov att Nikon har Europa-garanti! Vi gick tillbaka till hotellet från Commerce, stannade på rummet och vid tio tog jag spårvagnen hem.

Kommentarer
» KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

« NAMN SPARA INFO?
« E-POST
« URL

» KOMMENTAR