Nervös?

Imorgon är det exakt två veckor tills jag börjar min flytt. Jag träffar dagligen folk som jag känner och konversationen brukar ofta låta såhär:

Person: "Du tog ju studenten i år, nu i juni, vad ska du göra i höst då?"
Jag: "Jag ska till Frankrike om X dagar."
Person: "Nämen åh vad roligt!"

Konversationen rullar på och jag berättar en del detaljer, sedan kommer frågan som dyker upp varje gång.
Person: "Men är du inte väldigt nervös då? Rädd?"
Jag: "Nej faktiskt inte alls. Inte ett dugg. Men fråga mig om X dagar (X brukar vara siffran tills det att jag lämnar ön.) då kan jag kanske ge dig ett annat svar."

Jag är inte nervös inför flytten, inte alls faktiskt. Den nervositeten kommer säkert komma när jag stiger på planet till Paris. Jag är mer förväntansfull, spänd, ser verkligen fram emot året som jag tror kommer bli så roligt så varför ska jag vara nervös?

Ni som ska åka eller har åkt, hur känner ni med det här? Är eller var ni väldigt nervösa? 

Om exakt 3 veckor...

... Lyfter mitt flyg från Arlanda, på väg till Paris och flygplatsen Charles-de-Gualle. Jag tar sedan en flygbuss till Montparnasse, promenerar med två stora resväskor, en stor longchamp väska och en datorväska till Montparnasses tågstationen. Vet inte hur mycket tid jag kommer ha på mig, bara att jag har drygt tre och en halv timme från det att jag landar till det att tåget avgår. Lite efter klockan sju ankommer tåget till perrongen i Nantes och där börjar mitt nya liv i Nantes, Frankrike.


27 dagar kvar

Eller ja, det beror på hur man räknar. 25 dagar tills jag tar båten till Stockholm, jag bor nämligen på Gotland och ska flyga till Paris från Arlanda den 15 augusti. Så två dagar innan, runt klockan tre på eftermiddagen lämnar jag ön som varit mitt hem sedan 1999. 
Det händer inte så jättemycket på Au Pair fronten, jag jobbar mest för att kunna dryga ur Au Pair-lönen med i Frankrike. Igår gick jag och tjejerna ut och såg Norlie&KKV så idag mår jag väl lite sisådär :)
Jag fortsätter med packningslistan men det går väl inte så jättebra. Jag ska också mejla CSN och skicka papper om studiemedel till skolan jag ska läsa franska på. Fick också ett mejl från familjen igår, vi kommer stanna i staden cirka 3 dagar och sen åker vi ut till kusten på semester i några veckor!

Det var en liten uppdatering om vad som händer nu, inte så jättemycket då!

11 saker om mig

1. Jag tog studenten 8 juni i år och det var mitt livs roligaste dag, log och skrattade hela tiden.
2. Ormar är det värsta jag vet.
3. London är min absoluta favoritstad efter 7 besök där, men förhoppningsvis ska Nantes överta den platsen.
4. På min iPhone spelas "We are young" - Fun 99% av tiden. Dock är favoritartisten Robbie Williams, alla kategorier, finns ingen som honom. Och efter konserten i Köpenhamn förra sommaren står han ännu närmare hjärtat än förut.
5. Jag var på väg att åka till Frankrike som utbytesstudent mellan ettan och tvåan i gymnasiet men fegade ur (thank god for that). Ville inte lämna hästarna eller mina kompisar. Idag är jag så tacksam att jag stannade här.
6. Jag har spenderat 12 av mina 18 år på Gotland, i en väldigt liten socken.
7. Förutom "We are young" och Robbie Williams lyssnar jag gärna på Avicii, SHM, Alesso, David Guetta, Icona Pop och liknande.
8. Jag älskar att resa.
9. Jag tror att jag har haft minst tio olika bloggar. Nu existerar endast den här och en annan som är lösenordskyddad med arkiv från september 2010.
10. Gillar ostron, musslor, räkor (skaldjur i stort sätt), crêpes, sushi, thaimat och falafel.
11. Bästa resorna jag gjort måste vara Thailand 2005, USA-roadtrip genom hela Florida 2008, Bahamas 2008, Köpenhamn och London 2011 med tjejerna och Rom och Bordeaux 2012 med skolan. De första tre var med familjen.

Sådär hörrni! 10 saker om mig. Vill också tacka för kommentarerna jag fått! Så roligt när det står "2 olästa kommentarer". Dessutom, besöksrekord idag!

Nantes


Länkningar

Har kikat runt och googlat på Au Pair bloggar och hittat flera riktigt bra. Precis som jag skrev i något inlägg sedan har jag länkat till dem längre ner. (Känns som jag skriver ett exakt likadant inlägg som jag gjorde då men jag kommer till poängen, promise!) Jag har nu kommenterat till dem som jag länkat så de vet att de är länkade hos mig, lite kul kanske att veta om man får besökare vartifrån de kommer. (Parantes 2: inte för att jag har massa läsare per dag, typ 5 unika per dag, woop).

Ska sluta flumma, promise.

Packningslista

Jag har börjat klura på min packningslista, sisådär 28 dagar kvar till jag tar båten från Visby till Stockholm för att påbörja flytten. Jag vet inte alls vad jag ska packa, tycker det är jättesvårt. Hittills ska jag ta med mig tolv par skor eftersom jag behöver skor för hela året... Bara det tar upp halva resväskan! Tur att jag har två stycken då... Vilka i-landsproblem. Herregud.

Couchsurfing

Om ni är iväg och jobbar som Au Pair eller liknande, bli medlemmar på couchsurfing.org då! Det är egentligen en sida där man kan hitta boende, att sova på någons soffa när man är iväg och reser, men det finns också forum och grupper som man kan gå med i. Jag gick med i en grupp som heter "Nantes" där folk som har någon anknytning till staden går med i.
Jag sökte lite där men hittade ingen tråd i forumet om Au Pair så jag postade en egen. Det dröjde inte så länge innan jag fick svar från några. Ett par dagar senare skrev en tysk tjej att hon också skulle vara Au Pair i Nantes i höst. Vi mejlade lite och jag la till henne som vän på Facebook. Igår skypade vi och hon verkar vara jättetrevlig. Vi båda berättade om att vi båda är nervösa, men inte alls som innan mejlkontakten upprättades. Vi ska ses i Nantes och det är kul att veta att man åtminstone ska träffa en person där!
Allt var också så komiskt, hon ska bo två kilometer ifrån mig, hon hittade också sin värdfamilj på Aupair-world.net, hon anländer till Nantes 2 dagar senare än mig, hon har också tagit studenten i år, hon har läst franska nästan lika länge som mig och vi ska läsa franska på samma franskaskola i Nantes. Sjukt mycket sammanträffanden! 

Rekommenderar verkligen Couchsurfing iallafall, så man också träffar "lokalbefolkningen" där man är Au Pair!


Au Pair bloggar

Jag har nu lagt upp en del Au Pair bloggar och lite annat som är värda att läsa, längst ner i menyn. Det är roligt att följa de som redan är iväg/eller ska iväg inom väldigt snar framtid (precis som jag då). 

Läs bloggarna!

To do:

Har en "att-göra-lista" på saker att göra under en månad, när jag är här i Sverige och innan flytten sparad på datorn. Tänkte att jag kan lägga upp den här också:

:: Köpa presenter till familjen, har en del tankar på vad jag ska köpa.
:: Köpa regnkläder och eventuellt ett par nya Hunters, att bo drygt en timme från Atlantkusten kräver sina kläder.
:: Köpa en till resväska
:: Köpa böcker på svenska.
:: Eventuellt göra en hälsoundersökning hos vårdcentralen, måste läsa på om det är obligatoriskt.
:: Ta sista gardasil-sprutan 
:: Eventuellt skriva ett "motivation letter" på franska, likaså det måste jag kolla upp om det är obligatoriskt. GÖR I FRANKRIKE
:: Köpa en ny dator 
:: Köpa en systemkamera. KÖPER I FRANKRIKE
:: Köpa en digital fotoram för att ha i mitt rum, fint med ha bilder från livet på Gotland.
:: Köpa karta och guidebok över Paris och en karta över Nantes. KÖPER I FRANKRIKE
:: Fixa ett nytt pass.
:: Köpa fodral, sånt man hade när man var liten, till DVD-skivorna att lägga mina filmer i. STRUNTAR I
:: Köpa en fransk grammatikbok.
:: Köpa en fransk ordbok 
:: Ringa SAS och kolla hur man gör om man ska ha två resväskor 
:: Ordna med CSN och studiemedel för franska kursen som jag ska läsa.

Tiden flyger iväg

Idag, för exakt ett år sedan var jag, Malin och Clara i Köpenhamn och såg Robbie Williams, Take That och Pet Shop Boys live i Parken. Robbie Williams var den vi såg mest framemot och efter en kyss av honom på handen så åkte vi därifrån överlyckliga efter den bästa konserten någonsin.

Ett år sedan är det, sjukt sjukt. Jag kommer ihåg när vi bokade biljetterna i december 2010 och bara det känns som i förrgår. 

Idag är också exakt en månad till jag är på Arlanda och ska flyga till Frankrike, också flytta. Jag flyttar om exakt en månad, hur sjukt är inte det? Månaden kommer att flyga förbi och så snart kommer jag skriva "Jag flyttar till Frankrike imorgon."


Quote

"Goodbyes are not forever. Goodbyes are not the end. They simply mean I'll miss you. Until we meet again."

"True friends don't say good-bye, they just take extended leaves of absences from each other."

"I have never found any 'good' in goodbye?"

"How lucky I am to have known someone who was so hard to say goodbye to."

"Never say goodbye cause you will never know when you are going to lose them."

Börjar fasa lite inför att säga hej då till min familj och vänner, idag är det exakt en månad till jag lämnar ön.

Innan Nantes

Detta är lite av mina förberedelser:

- Registrerade mig på aupair-world.net den 22/2-2012.
- Fick mitt första mejl från familjen 15/4.
- Skypade med familjen 21/4.
- Bokade flygbiljett 26/4, en enkel till paris.

Som ni kan se så hittade jag min familj via Aupair-world.net, med andra ord åker jag privat och utan organisation. Trivs hur bra som helst med det, ingen som bestämmer något åt oss och jag vet om exakt allt om året i Frankrike. 

34 dagar

Det är 34 dagar tills flytten till Frankrike. 34 dagar sedan studenten och den kändes som igår.
Fick dessutom kontakt med en tysk tjej via couchsurfing som också ska bo i Nantes i ett år. Världen är verkligen liten, vi bor nära, hittade våra hostfamilys via aupair-world.net, hon tog studenten nu, vi anländer nästan exakt samtidigt och vi ska läsa franska på samma skola. Sjukt. Iallafall känns allt väldigt bra nu.

Om mig

Jag heter som sagt Mikaela Åhlén, född oktober 1993, och har bott största delen av mitt liv på Gotland. Föddes dock och bodde mina första fem år i Stockholm. I juni 2012 tog jag studenten från samhällsprogrammet med språklig inriktning, där jag hade spenderat tre väldigt bra år. Under gymnasiet läste jag förutom svenska och engelska även franska, spanska och latin. Läste till steg 5 i franska, steg 2 i spanska (eller nja, jag tentade av steg 3 sista veckan så tekniskt sätt har jag läst till steg 3) och till latin B.
Jag har ett stort intresse för språk, att resa, internationella relationer, kulturer och allt som inte har med Sverige att göra. I ettan i gymnasiet funderade jag att åka som utbytesstudent till Frankrike, under en tid hade jag även USA i tankarna. Men efter mycket funderande tackade jag nej men lovade mig själv att en dag lära mig franska flytande. Den 21 april 2012 bokade jag min flygbiljett hit till Frankrike och från och med den 15 augusti är jag boende i Nantes, västra Frankrike. Där tar jag hand om en 3-årig kille och lever det franska livet. Familjen känns väldigt bra!! Planen är att stanna där tills slutet av juni.

Trevlig läsning!
Juste, mina bilder tas med en Nikon D3200, Pentax Optio LS1000 eller Iphone 4.

Ny blogg

Jag har en blogg sedan innan, som jag bloggar på en annan adress. Tänkte skapa en Au Pair blogg nu, som följer mitt år i Frankrike.
Jag kommer den 15 Augusti ta mina två resväskor och flytta till en stad vid namn Nantes i västra Frankrike. Den var för mig ganska okänd till en början, nu efter säkert tusen sökningar på Google har jag fått veta att det bor cirka 800 000 där, varav 50 000 studenter. Staden har blivit utsedd till den livligaste staden i hela Europa.
Där ska jag bo hos en fransk familj med ett barn på 3 år, N kommer jag kalla honom här. De bor väldigt centralt och jag ska också läsa franska 6 timmar i veckan.

Just nu består den mesta av min lediga tid av jobb. Emellanåt lever jag vanligt "efter-studenten-liv", läser Au Pair bloggar och förbereder packningen.

Happy reading!