Igår, måndag den 29 april 2013

Jag vaknade klockan nio och flög upp ur sängen. Kvällen innan hade min mobil dött och jag hade satt den på laddning och glömt sätta ett alarm... Jag hörde att N var vaken och att morföräldrarna var hemma så jag gick ned och åt frukost. Det var dock lugnt som tur var. De åkte runt 10.30 till Bretagnes kust och då blev det påklädning och tandborstning för N. Vi passerade förmiddagen som vanligt och till lunch blev det sedan pasta och fiskpinnar till N och till mig en svampsoppa. Han sov sedan och jag passade på att börja packa upp all min packning från mina resor samt att anmäla min plånbok försvunnen till Londons polis. En timme senare fick jag ett mejl om att de skulle göra en utredning. Jag håller tummarna!
Han vaknade runt 16-tiden och vi lekte då i trädgården med hunden innan han duschade, verkligen helt utan problem. Pappan kom hem vid 19.00 och jag frågade om han visste om det fanns en polisstation i närheten. Han blev såklart förvånad och jag förklarade att min plånbok hade blivit stulen i London och så drog jag alla detaljer också om det... Han tyckte synd om mig och jag frågade sedan om han kunde hjälpa mig med min resväska, då den var låst och nyckeln låg i min plånbok. Tack och lov gick det bra att bryta upp låset.
Vi åt sedan pizza till middag och mamman kom sedan hem efter att ha gjort veckohandeln av mat. Jag gick upp till mig, fixade mig i ordning och gick sedan ned. Pappan undrade om jag behövde lite pengar och mamman undrade då varför så jag förklarade då för henne om allting. Samt att jag behövde ha en bekräftelse på att jag gjort en anmäla för min svenska försäkring. De sa då att jag skulle ljuga om att det hände i Frankrike istället då den franska polisen skulle skratta åt mig om jag sa att det hände i London men skulle anmäla det här. Jag ringde pappa sedan och han sa att det räckte med en anmälan, den från Londonpolisen, så jag gick ut på en promenad i kvarteren istället. När jag kom hem vid 21.45 så skypade jag 30 minuter med mamma och pappa innan jag såg Revenge och somnade runt midnatt.

Där spårvagnen går, 2 minuter från mig.
Några gator från där jag bor. Fin skymning vid 21-tiden.

Söndagen den 28 april 2013 - Paris och Nantes

Jag vaknade vid midnatt, att vi var framme i Dover. Där blev det passkontroll igen och jag gillar verkligen EU (särskilt i sådana fall) eftersom man passerar passkontrollen utan problem. Vid 00.50 avgick båten från Dover och jag sov på en soffa med mobilen i jeansfickan och passet innanför tröjan höhö. Klockan 04.00 (fransk tid) var vi framme i Calais och man fick då gå ned till bussen igen och där upptäckte jag att min mobil inte fungerade men jag tänkte att det bara var dåligt batteri. Jag somnade då också och sov tills vi kom fram i Paris, en timme tidigare än beräknat, vid 07.00. Min kompis skulle komma vid 08.00 så jag visste inte vad jag skulle göra fram tills dess. Jag gick då till en RER-station, satte mig på golvet där det fanns ett uttag för att ladda mobilen men det funkade inte... Alltså då fick jag panik; jag hade varken pengar, mobil eller metrokort. Jag visste att hon bodde nära Porte de Maillot, vid Porte de Champerret, eftersom jag bodde där när jag var i Paris helgen innan men jag visste inte vad rumskompisen hette i efternamn. Planen var då att vänta där tills hon kom. Vid 7.30 gick jag till en bar/café längre bort, en äldre man skrattade åt mig när jag försökte korsa gatan med alla mina saker... Jag hade ju inga pengar så jag kunde ju inte köpa något men jag frågade om jag kunde ladda min mobil i någon minut. Inte det uttaget heller funkade...
Jag gick tillbaka till RER-stationen, satte mig på samma plats. 2 minuter senare kommer en man cirka 40 år och pratar franska med mig "ah tu t'appelles comment? mademoiselle, très belle blonde" osv. Jag svarade inte och tittade inte heller på honom, efter snart 9 månader i det här landet har man lärt sig hur man gör med såna de obehagliga. Jag förstod ju allt han sa men svarade sedan, efter ett bra tag, "pas francais" = inte franska. Då gick han iväg. Detta är verkligen vad som gör mig, varenda dag, så irriterad på detta land. Kan man inte få bara vara tjej (och blond) utan att folk håller på så?
Jag gick vid 8.00 bort till busshållplatsen där min kompis Malin skulle komma. Där väntade jag ett tag och försökte komma på en plan b. Men sedan såg jag att hon och den franska rumskamraten kom. Åh vad glad jag blev då. Jag berättade om min hemska resa och vi försökte ladda min mobil, utan resultat igen. Hennes rumskompis, han gav mig sedan 10 euro för frukost då han visste vad som hänt med min plånbok. Så snällt!! Han gick hem och sov och jag och Malin gick till ett café för frukost, första gången jag åt på 18 timmar. Apelsinjuice, varm choklad, baguette och croissant.
Vi satt där ett bra tag och pratade en massa innan vi vid klockan 11 gick tillbaka till lägenheten. Där visade jag lite av vad jag köpt och underrättade familjen hemma i Sverige att jag var välbehållen. Och sedan hjälpte min bror mig och min iphone startade igen. Alltså den lyckan!!!! Vid 12.50 gick jag och Malin till tunnelbanan, vi sa hej då och jag tog tunnelbanan till Operan där jag bytte till linje 7 för att åka till Porte d'Italie. Jag köpte en sandwich där och gick till apoteket där jag ringde Rike. Jag berättade för henne om plånboken och allt och hon sa att hon skulle möta mig när jag kom tillbaka till Nantes. Därefter kom bilen jag skulle åka med och vi var fem stycken i bilen, en av personerna var sena så vi åkte 30 minuter senare till Nantes. Jag var så trött efter allt så jag sov en hel del, de måste ha tyckt att jag var så osocial. Aja.
Vi kom fram till Nantes runt 18.15 och jag tackade för resan och mötte sedan Rike. Det var så himla roligt att ses igen efter 11 dagar och vi hade en himla massa att prata om. Vi satte oss på kajen mitt emot Lieu Unique och det var skönt att vara tillbaka i värmen igen, 20 grader. Klockan 20.00 ringde värdpappan, frågade om allt var bra och jag sa ja. Han frågade sedan om jag ville äta middag med dem och jag sa visst och jag och Rike tog C3 bussen från tågstationen till Commerce där jag tog spårvagnen. Jag kom hem vid 20.30 och välkomnades glatt. Vi åt ostron till förrätt, cabuillad (typ torsk) till varmrätt och sen orkade inte jag efterrätt. Min lillebror ringde sedan för att se att jag kommit fram och jag skypade sedan med familjen i 20 minuter innan jag somnade vid 23.00.

Lördag den 27 april 2013 - London

Vi vaknade runt 8.00, åt frukost och jag packade ihop allt mitt. När jag påbörjade min resa hade jag en liten kabinresväska och i den låg en stor ryggsäck. Den var nu full, likaså rullväskan... Vi gick sedan och checkade ut och jag lämnade in mina grejer och fick ett kvitto på det samt att jag skulle betala 4£ senare och det la jag i plånboken, tillsammans med nyckeln till min resväska. Vi tog då tunnelbanan till Marble Arch, Sara ville shoppa då hon bara hade en dag i London och jag hakade på. Vi började då på Primark vid Marble Arch men gick snabbt ut, det nya vid Tottenham Court Road är så mycket bättre [TIPS!] Därefter gick vi in på New Look och för mig blev det en klänning, rätt otippat. Vi fortsatte längs Oxford Street; Boots, River Island, Urban Outfitters, Office, Top Shop, Muji och sedan kom vi till det andra Primark. På Top Shop hade vi köpt med oss god frozen yougurt.
Jag vet inte men jag tror det var att vi båda var rätt trötta men vi skrattade så mycket, hittade en rolig tshirt och stod seriöst och skrattade i fem minuter åt den. Eller så var det kanske att de beskrev vår Nantes-tid så mycket. Lite mer än en timme senare, runt 15.30, så kom vi ut därifrån, gick till Café Nero då vi behövde något att äta och dricka. Jag betalade och bar ned min plånbok på brickan då jag inte hade plats att lägga ned den i min väska och därefter la jag den på bordet. Jag drack en smoothie och åt en brownie. Sedan började vi att fixa om i våra shoppingpåsar, vi hade båda köpt varsin strandväska för att kunna transportera hem all shopping i. (Tänk då att jag även hade en resväska samt en ryggsäck på hotellet...............) Runt klockan 17 så behövde Sara gå så jag följde med henne. Först tänkte jag ta en busstur och bara åka runt i London men jag tänkte att jag skulle följa henne till tåget och sen ta en buss. Sagt och gjort, vi tog tunnelbanan från Oxford Circus till King's Cross, gick genom de olika terminalerna och letade länge. Samtidigt hittade vi Plattform 9 3/4 och tog bild där. Vi fortsatte sedan och gick till St Pancras och där sa vi hej då och att vi ses om två veckor då hon skulle till Scottland med sin värdfamilj.

Jag gick sedan till Boots för att köpa något och när jag skulle betala så upptäckte jag att min plånbok inte fanns i min väska!! Alltså paniken där. Kassörskan blev sur när jag sa att min plånbok var borta och hon var tvungen att ta bort det. Jag sprang då till toaletterna där jag varit innan, ingenting där, till Lost&Found, ingenting där. Jag ringde sedan min bank i Sverige och spärrade mitt kort och ringde även Sara. Jag tog tunnelbanan tillbaka till Café Nero men de hade inte sett något... Jag åkte sedan tillbaka till St Pancras tågstation, frågade igen men inga nyheter... Jag ringde sedan min kompis som bor i Paris och förklarade och hon lovade att möta mig vid Porte de Maillot morgonen därefter eftersom jag skulle komma fram där och sedan åka från Porte d'Italie, på andra sidan staden... Dessutom hade jag då inga pengar till en metro biljett i Paris... Jag ringde sedan pappa, han frågade "hur är det?" och då brast jag ut i gråt. Säkert femte gången som jag grät då sedan jag upptäckt att min plånbok var borta. Oj oj oj. Han lovade att föra över pengar på min mobil så jag hade möjlighet att ringa från den. Jag gick och frågade igen om de hittat något och de sa att jag skulle göra en polisanmälan men jag hade inte tid med det.
Jag tog tunnelbanan till Queensway, gick till hotellet och brast även där ut i gråt. Jag hade inte mitt kvitto för väskan eller 4 £. Jag stod och förklarade i några minuter om hur mina väskor såg ut och hon var snäll och gav ut dem när jag visat mitt pass. Jag pratade en del med henne och berättade hur det hade gått till och vad jag kunde göra. När jag sedan såg på klockan så var den 20.40, bussen skulle gå från Victoria vid 21.30 och på biljetten skulle man vara där i en timme innan (detta hade dock aldrig gällt i Bryssel och i Paris). Så jag skyndade mig till Bayswater med all min packning... En handväska, en strandväska, en stor ryggsäck och en resväska. Men vid Bayswater (där jag kunde åka direkt till Victoria) var stationen under "working" under helgen så jag sprang till Queensway, åkte till Oxford Circus och räknade minuterna mellan stationerna. Där åkte jag direkt till Victoria och sprang emellan, letade samtidigt efter en skylt "Couch station". Tack och lov hittade jag den direkt men det var en bit att gå. Jag var vid min "gate" vid 21.15, en minut senare kunde man gå ombord. Men då fick jag höra att man skulle ha ett boarding pass så jag fick skynda mig till den kön. 21.25 var jag på bussen, 5 minuter innan avgång. Min biljett var dessutom i min väska som var låst men tack och lov hade jag reservationsnumret sparat på mobilen. Jag somnade nästan direkt efter jag pratat med mamma, runt 22.00.

Så roligt! Den här restauranten låg precis vid mitt hotell.
Utanför stod denna cykeln!
Restaurantens namn...
På Café Nero, massa shopping. Och vad ligger till höger på bordet? Jo min plånbok. Säkert där den blev stulen...
Plattform 9 3/4!
På väg till Victoria station runt 20-tiden.
Sista bilden från London, hej då älskade stad. Ses snart.

Fredag den 26 april 2013 - London

Jag vaknade runt 8.45, gick ned och åt frukost i hotellets frukostsal. Det var väldigt typiskt engelskt; toast, croissant, flingor, te, marmelad, fruktsallad från konserv och nutella. Jag gick sedan upp och fixade mig i ordning och vid 9.30 var jag vid tunnelbanestationen Bayswater där jag tog Circle line till South Kensington. Där gick jag till Victoria & Albert museum för att se på en utställning om David Bowie. Jag hade läst att biljetterna var slut men varje morgon vid öppningen så släpptes cirka 400 biljetter så jag var där när de öppnade men inte gjorde det någon skillnad, det var redan då en så himla lång kö! Säkert 250 meter. Jag gick då genom musuem, köpte ett vykort och gick in på några utställningar eftersom det var gratis innan jag gick till Natural History museum som låg precis bredvid. Men samma där... Det var en så himla lång kö BARA för att kunna komma in så jag skippade det också.
Istället tog jag en buss, passerade de franska kvarteren i South Kensington och åkte upp till Knightsbridge. Där gick jag in i en hälsoaffär och köpte en massa te, in i några souvenirbutiker för att köpa vykort och en nyckelring innan jag strosade omkring inne på Harrods. Därefter blev det lite smycken och en tröja på Topshop innan jag gick till Starbucks för en chocolate and cream frappuccino samt att jag passade på att utnyttja deras wifi.
Jag gick sedan till H&M där det var rea; blev ett linne, en klänning och en kofta för endast 19 pund! Det kunde jag inte motstå trots att det var på H&M... Sedan tog jag tunnelbanan upp till King's Cross, jag gick runt där ett bra tag och letade efter Plattform 9 3/4 men utan resultat. Istället blev det lätt lunch från Boots; lite sushi, en äppeljuice och en fruktsallad för dryt 4 pund, bra deal. Jag tog med mig det och gick drygt 10 minuter tills jag kom till Regent's Canal. Det var så himla fint och mysigt! Så stilla och lugnt, kändes inte alls som man var i en storstad. Dock började det regna så jag drog mig tillbaka till tunnelbanan, åkte till Russell Square och satte mig där och åt min fruktsallad samt skrev mina vykort.
Jag gick sedan till Brittish Museum där jag aldrig varit, gick runt på några utställning som var gratis och sedan betalade jag för att se en utställning om Pompeji. Intressant!! Där blev det sedan en bok om London inköpt på souvenirshoppen. Jag gick sedan därifrån, tog en buss därifrån till Oxford Street och gick av straxt innan Oxford Circus då det var trafikstockning. Jag gick in på några affärer som Muji, Vero Moda, Foot Locker, Uniqlo, HMV med mera. Jag fortsatte sedan längs Oxford Street till Regent Street där jag handlade en del åt mamma på Crabtree & Evelyn. Däremllan pratade jag med Sara (hon var i London nämligen under en dag med värdfamiljen och hon skulle få lördagen ledig) och jag gick då till Urban Outfitters för att kolla på jeanshorts utan resultat. Jag tog sedan tunnelbanan till hotellet, köpte frozen yougurt på vägen, och duschade och fixade mig i ordning för kvällen. Därefter mötte jag Sara vid Queensway (så himla roligt att träffa henne efter 9 dagar!) och vi gick tillbaka till hotellet, lämnade Saras grejer och gick sedan till tunnelbanan för att åka till Tottenham Court Road där vi bytte till Northern line för att åka till Camden Town.
Vi gick och åt fish and chips på SimplyFish, det var riktigt gott. Klockan var runt 23.20 när vi gick därifrån för att gå till någon pub men vi hittade ingen lockande så vi gick till en klubb som vi fått en flyer om när vi gick upp från tunnelbanan; Pop It! Club. Vi kom in straxt efter midnatt och betalade 4 pund i inträde. I kön träffade vi också 2 svenskar. Alltså btw, off topic, jag har inte hört så mycket svenska som jag har gjort under dagarna i London och Paris under HELA min tid i Nantes. I Nantes har jag aldrig hört svenska på gatan. Helt galet. I London och Paris var det överallt. Det är något som jag inte saknar. Okej, iallafall. Vi gick in och dansade, kvällen avslutades med att vi köpte lite nattmat och tog nattbussen hem till hotellet, en riktigt bra London kväll!


Victoria and Albert museum.
Natural history musum.
South Kensington är ett franskt område, nedan är en bild med franska institutet.
Harrods.
Starbucks-fika.
Dagens lunch vid Regent Canal.
Så mysigt där!
Russell Square.
Brittish Museum.
Inne i museumet.

Nedräkningen har börjat.

Så har jag varit här i 258 dagar. Idag är det 50 dagar till jag och min familj tar bilen och åker mot Sverige. 50 dagar har jag kvar i Nantes, det är helt galet hur fort tiden har gått. Om 49 dagar har jag min sista heldag i Nantes och min sista kväll.
Dessutom upptäckte jag genom Facebook, att en kompis skrev att hon inte kunde skypa imorgon eftersom det är Valborg. Här existerar det inte så min tisdagskväll kommer vara som vilken som helst. Konstigt hur det kan skilja sig.


Torsdag den 25 april 2013 - London

Jag vaknade sedan vid 5.30, hade halvsovit. Vid 6.00 så ropade de att man kunde gå ned så jag gick ned till bussen. Då var egentlig klockan 5.00 eftersom vi var i London-tid. Vi var då framme i Dover och fortsatte till London och denna sträcka gick bra att sova. Jag vaknade vid 7.15 och 5 minuter senare var vi framme vid Victoria station i London. Den näst senaste gången jag var i London (har varit där 7 gånger) så bodde jag i området runt Victoria så jag kände igen mig. Jag gick till Sainsbury för att köps en adapter och sedan gick jag till Starbucks och åt frukost där innan jag gick till tunnelbanestationen.
Jag tog tunnelbanan till Bayswater och gick till hotellet därifrån med min resväska. Det var riktigt varmt, 22 grader! Jag kom till hotellet runt 9.30, frågade om jag kunde lämna väskan innan jag kom tillbaka för att checka in och det gick bra. Dessutom sa hon att jag säkert kunde checka in innan incheckningstiden.
Därefter tog jag en buss från Bayswater till Tottenham Court Road, passerade hela Oxford Street och jag log hela tiden. Kändes så bra att vara tillbaka i bästa London. Jag gick av där och gick in på nya Primark - detta är så mycket bättre än det som ligger vid Marble Arch! När jag var klar där så gick jag längs Tottenham Court Road, in på Boots samt att jag letade efter en "mer seriös" affär där jag kunde köpa ett nytt minneskort till min kamera men hittade inget. Jag tog sedan tunnelbanan från Goodge Street, bytte vid Tottenham Court Road och åkte sedan tillbaka till Queensway för att checka in på hotellet. Klockan var då runt 13. Jag fick ett rum allra högst upp, var 6 stycken långa och branta trappor. Där vilade jag ett tag innan jag tog mig ut på stan igen. Jag tog återigen tunnelbanan från Queensway och gick av vid Liverpool Street. Jag har inte varit i de områdena fastän jag varit i London sju gånger.
Därifrån tog jag en buss och gick sedan på Brick Lane och kollade där. När jag gått hela den gatan så gick jag till Whitechapel Gallary vid Aldgate East och kollade där lite då det var gratis.
Jag tog sedan en buss mot Regent Street, jag gillar att åka buss i städer då man hinner se så mycket då. Vid Piccadilly Circus gick jag av och gick in på Barbour för att kolla efter en sak åt min bror och sedan in på Boots igen. Det är verkligen en bra affär. Jag fick hjälp att hitta en ny foundation till exempel och så blev det en hel del annat nytt smink. Därefter tog jag tunnelbanan till Green Park, bytte där och åkte till Bond Street där jag gick på Victoria's Secret. Jag kom därifrån med några body splash, en parfym och en duschgel. Sedan kände jag knappt mina ben eller armar då de var för trötta efter alla promenader samt bärande av påsar. Men innan dess kände jag för att gå på Forever21 och där blev det en tröja innan jag gick till Marks and Spencer för att köpa middag. Där köpte jag en marockansk sallad, pitabröd och hommous samt en enorm flaska vatten. Jag gick sedan med alla tunga kassar, oj vad mina armar och ben gjorde ont, till Marble Arch där jag tog buss 390 till stationen vid mitt hotell.
Jag gick upp till mig, duschade och åt sedan middag runt 21-tiden och tittade på tv. Det var riktigt härligt, så himla länge sedan jag gjorde något sådant, att hitta på tv och bara mysa. Jag ringde även mamma och pappa och berättade om dagen innan jag somnade runt 23-tiden.


Gatan där mitt hotell låg, det hette Caring Hotel.
På väg mot Oxford Street.
Oxford Street.
Östra London, Brick Lane.
Brick Lane.
Tower of London.
St Pauls Cathedral.
Piccadilly Circus.Min middag :]

Onsdag den 24 april 2013 - Bryssel

Jag vaknade runt 8.50, duschade och fixade i ordning. Min pappas kusin hade tagit med min resväska i bilen så allt det var klart. Jag gick sedan ned och sa god morgon till hennes sambo och vi åt frukost. Han frågade om jag ville ut och promenera eller ta det lugnt och jag valde det senare alternativet. Tog det lugnt då, bokade boende till London och utnyttjade tillfället att ha wifi. Vid 12 tiden åt vi lunch, en del plock och soppa. Vi åt utomhus, solen sken och det var bara så fint väder!
Vid 13.30 åkte vi med bilen in till Bryssel, stannade vi Atomium - ett "monument" som är kvar sedan världsutställningen i Bryssel. Det var väldigt häftigt! Vi gick därefter till Mini-Europa - ett miniatyrland av Europa. Där sa vi hej då och jag gick in dit själv. Jag passerade sedan drygt två timmar där, var riktigt bra gjort och dessutom kommer de stänga ned det snart så det var sista chansen att se det.
Jag gick sedan ut därifrån, väntade i solen - det var så varmt och soligt, 24 grader. Vid 18.10 kom min släkting och vi bestämde oss för att äta middag hemma hos dem. Sagt och gjort, vi åkte hem till dem och åt en förrän med olika fisksorter och sedan cordon bleu, boudain och sås. Vi avslutade allt med att se på filmen Trollflöjten av Ingmar Bergman. Det var mysigt, att se film tillsammans är något jag saknar.
Hennes sambo kom hem och vi började packa ihop, fick med mig en matsäck. Vid 22.50 sa vi hej då och vi åkte med bilen till centrala Bryssel. Vi väntade sedan i drygt 50 minuter på bussen, den skulle vara där 23.50 men kom vid 00.20 när den egentligen skulle gå. Vi sa hej då och jag åkte med bussen vid 00.40. Jag lyckades sova lite, inte mycket dock. Vid 3.15 väcktes vi och det var dags för passkontroll i Calais. Det tog cirkus 30 minuter och sedan var det att vänta i bussen för att få köra ombord på färjan. 4.00 gick vi upp på däck och inte gick det att sova så mycket där...

Atomium.
Jag framför Atomium.
Vid Mini-Europa.
Riktigt häftigt gjort!
När man tryckte på knappen spelades nationalsången.
Stockholms stadshus.
London.
Haha jag försökte ta kort med självutlösaren...
Sacre-Couer i Paris.
Triumfbågen.
Fail.Berlin.Varm kväll!

Tisdag den 23 april 2013 - Bryssel

Jag vaknade först vid 9.00, stängde av alarmet och vakande igen vid 10.00. Då fick jag en sån himla fart haha, eftersom vi sagt att vi skulle äta frukost vid 9.00. Det var dock lugnt och vi åt frukost tillsammans, en del belgiska specialiteter. Jag fixade mig sedan i ordning och sedan åkte jag och min pappas kusin med bilen mot centrum vid 12-tiden. Vi började med EU-kvarteren, körde runt där och kollade på alla byggnader där alla besluts tas. Där såg vi också Sveriges ambassad.
Vi fortsatte sedan till en loppmarknad, gick runt vid gatorna där det fanns många antikvitetsaffärer och så. Därefter fortsatte vi, åkte runt med bil i flera olika områden. Till slut kom vi dit hon hade bott när hon var liten, vi kollade i några tebutiker, köpte belgisk brioche på ett fint bageri och sedan gick vi på ett museum om arkitekten Horta. Det var väldigt fint och intressant! Vi fortsatte och åkte runt och åkte till hennes lägenhet i stan som de håller på att renovera. Därefter åkte vi till floden och gick där omkring, köpte belgiska pommes frites och åt kokta sniglar. Det var gott, väldigt! Första gången jag åt sniglar :]
Vi gick sedan till fots och kollade på husen och så. Sedan sa vi hej då och jag gick omkring i kvarteren omkring Grande Place. Köpte lite vykort och så. Jag gick sedan i typ en halvtimme och letade efter en bankomat men hittade verkligen ingen haha. Sedan gick jag (tyvärr) in på McDonalds för en cola light, jag ville ha wifi haha. Satt där i en halvtimme och ringde bland annat mamma på Skype och försökte hitta ett hotell/hostel i London då jag inte hade bokat något (åkte två dagar senare). Vid 20.00 väntade jag vid "De Broucere" på min kompis Ida från gymnasiet. Roligt att ses! Vi gick till Delirium Bar, såg den kvinnliga Maneken Piss bland annat. Där satt vi sedan på uteserveringen i en och en halv timme och pratade vad som hänt sedan sist = mycket. Vid 21.45 sa vi hej då och jag åkte hem med min släkting. Vi åt lite soppa när vi var hemma innan jag gick upp till mig vid 23. Jag såg då senaste avsnittet av Revenge och packade ihop innan jag somnade efter midnatt.

Vid EU-kvarteren.
EU-kvarteren.
Ett torg i Bryssel vid EU-kvarteren.
Sveriges ambassad!
Marknaden vi åkte till.
Belgiska pommes frites.
Alltså ser ju hur trött som helst ut...Vi åt också kokta sniglar med selleri, gooootttt:)

Måndag den 22 april 2013 - Bryssel

Jag vaknade vid 8.40, 5 minuter innan mitt alarm så jag smög upp och fixade allt i ordning. Jag väckte sedan Malin, sa hej då och bad henne hälsa. Vid 9.15 lämnade jag lägenheten och drygt 10 minuter senare tog jag bussen PC3 till Porte de Maillot för att ta bussen till Bryssel. Det var redan på morgonen så fint väder! Jag hittade rätt snabbt var busshållplatsen var, köpte en baguette med skinka och ost för 4.5€ till frukost och gick och väntade på bussen. Vid 10.00 var det ombordstigning så jag gick på. Jag ringde Rike och pratade lite med henne innan bussen gick vid 10.30. Den första 1,5 timmen ägnade jag helt åt att skriva gamla blogginlägg för den tidigare veckan. Jag sov sedan lite innan jag vaknade och vi var i Belgien. Första gången jag var där! Vi stannade till på en bensinmack i en halv timme, köpte pasta där till lunch och njöt av solen som värmde.
Vi fortsatte sedan, allt var exakt som i Frankrike förutom att alla vägskyltar var skrivna på franska och holländska. Vi kom fram till Bryssel 15.00, en halv timme innan utsatt tid. Jag satte mig och väntade på att min släktings sambo skulle hämta mig. Han kom sedan dit och det var första gången jag träffade honom och min släkting (min pappas kusin). Vi gick först och lämnade min resväska på tågstationen, sedan till Grande Place som är väldigt känt. Eftersom han är från Belgien så pratade vi bara franska med varandra. Vi fortsatte till Maneken Piss, den kända lilla pojken som kissar. Därefter gick vi genom Gallerie de la Reine för att komma till den stora katedralen. Det var verkligen så fint väder!
Vi fortsatte och gick genom den kungliga parken och till kungahuset. Sedan kom vi upp till en högre punkt och såg på utsikten över Bryssel. Vi promenerade sedan runt i flera olika kvarter och "Savonade" tror jag det hette. Sedan satte vi oss på en uteservering vid La Grande Place för en öl (blonde) innan det började blåsa kallt och vi gick för att hämta min resväska på tågstationen. När det var klart så gick vi tillbaka till den kungliga trädgården och sedan kom min pappas kusin och hämtade upp henne. Likaså, första gången jag träffade henne. Hon pratar endast lite svenska så vi fortsatte att prata franska. Vi åkte med bil genom en stor skog och kom efter drygt 20 minuter hem till dem. Dock åkte vi först och handlade lite snabbt.
De visade mig runt och så packade jag upp lite. Jag ringde mamma och berättade att jag var framme och att allt var bra innan jag duschade och bytte om. Därefter gick jag ned vid 21.00 och vi åt middag. Började med olika fisksorter till förrätt, sedan en god stek med potatis och beanaissås. Till efterrätt åt vi glass med chokladsås. Vi avslutade med te och jag gick upp vid 23.20. Jag fixade så jag hade internet och såg att en kompis som gick i samma gymnasieklass hade skrivit och frågat om vi kunde ses. Självklart skrev jag att vi kunde det.
Jag somnade sedan runt midnatt, var såååå trött.

I väntan på bussen från Porte de Champerret där jag bodde i Paris för att åka till Porte de Maillot.
Jag åkte med Megabus. Mina resor (Paris-Bryssel-London-Paris) kostade totalt 60£. Hur billigt?! Om man bokar i förväg kan man till exempel hitta resor till London, Bryssel och Amsterdam från Paris för drygt 5£. Så himla bra. Kolla med Megabus.com!
Framme i Bryssel!
La Grande-Place.
Grande Place, på en av de uteserveringarna tog vi en öl på eftermiddagen.
Manneken Pis!
Gallerie de la reine.Katedralen.
Inuti katedralen.
Den kungliga trädgården.
Slottet,Utsikt över Bryssel.

Lördag den 20 april 2013 - Paris

Vi vaknade runt 11-tiden, planen var att gå ut för brunch så vi tog oss till Marais-kvarteren igen. Där letade vi ett bra tag och allt slutade med att vi gick till Rue des Rosiers, till restauranten Chez Marianne och delade på en tallrik med en himla massa mat, man fick välja 10 olika sorter nämligen. Det var så mycket att vi båda knappt kunde gå efter. Men gott och för 17.50€ per person.
Vi gick sedan sakta bort mot Hotel de Ville igen, till Centre de Georg Pompidou och gick in där. Det var gratis nämligen. Vi åkte upp och kollade på utsikten över Paris som var vacker, jag gillar verkligen att se städer från ovan. Vi kollade på några utställning för att sedan gå till Monop' för att köpa en hallon- och litchiejuice och en hög tjej bad oss ta hand om hennes jacka, awkward haha. Vi gick till en vintage-affär och sedan till Chatelet där vi åkte mot Blance och Montmartre. Där såg vi Moulin Rouge och sedan cafeet där Amelie (i filmen Amelie från Montmartre) är. Vi fortsatte mot Pigalle och sedan gick vi upp mot Sacre Couer. Där gick vi in i några affärer och sedan satte vi oss på trappan framför, efter att vi gått runt inne i kyrkan. Vi tog sedan tunnelbanan till Père Lachaise och där bytte vi och åkte tillbaka till lägenheten vid Porte de Champerret.
Vi gick förbi Carrefour, köpte lite där och gick sedan hem. Vi fixade oss i ordning och vid 23.45 tog vi tunnelbanan till Villiers där vi bytte till Place de Clichy. Där skulle vi träffa Malins "rumskompis" och hans kompis. Vi väntade på McDonalds och de kom sedan. Det bestämdes att vi skulle åka till klubben Queen på Champs-Elysees så vi tog en taxi dit. Vi gick inte in där så vi fortsatte med taxi till ett annat ställe, Australian Bar typ där vi stannade tills de stängde vid 5.00. Vi gick sedan och drack te, dyraste koppen någonsin (7€) och sedan åkte vi hem i taxi. Tillbaka i lägenheten var vi 6.30 och vi somnade en timme senare. Kort sammanfattning: jag fördrar Nantes uteliv.

Lunchen på "Chez Marianne", 2-personers plockmat, så gott...
Fina fina Malin.
Haha, vi var båda helt i matkoma...
Jag gillar verkligen Marais-kvarteren.
Utsikt från Centre Georg Pompidou.
Alltså städer är så himla fina från ovan...
Paris är verkligen inte en stad för mig, jag har besökt den 6 gånger under detta året. Och jag gillar den mindre för varje gång. Det är för mycket turister och Paris är för stort. Nej London är mer min smak. Jag tror inte jag kommer åka till Paris på ett tag när jag är i Sverige sedan, jag har varit där rätt mycket nu och sett det "viktigaste". Än en gång är jag glad att jag valde Nantes.
Konstig utställning ha-ha.
Ner från utsikten.
Moulin Rouge.
Notre Dame i choklad!
Utsikt från Sacre-Couer.Sacre-Couer.Alltså han är helt galen! Helt sjukt hur duktig!

Söndag den 21 april 2013 - Paris

Jag vaknade vid 13.30, både Malin och rumskompisen sov så jag låg kvar i sängen. Malin vaknade en timme senare så vi gick ut direkt, åkte till Marais igen för att äta Frozen Youghurt på MyBerry, så gott!! Vi tog sedan tunnelbanan till Père Lachaise-kyrkogården men det stängde (!!) precis när vi kom dit, så typiskt. Så vi gick runt, tänkte ta en buss men hittade ingen bra. Till slut hittade vi en som vi åkte genom nästan hela Paris med. Vi gick av vid Saint-Germain-des-Près och tog sedan tunnelbanan från Rue du Bac. Där frågade vi om tips hur man kunde åka till Chinatown och vi följde sedan den beskrivningen. Vi gick av vid Porte d'Ivry och vi kände oss en aning lurade. Det var inget Chinatown där inte, bara en förort.
Vi skyndade oss tillbaka till tunnelbanan, gick av vid Pont de Marie, letade efter en restaurant och hamnade för tredje gången på Rue des Rosiers... Den här gången slutade det på restauranten "Chez Hanna" - en stor tallrik med olika plockmat. Dock rekommenderar jag inte den restauranten. Servicen var så förskräcklig. Vi beställde till exempel en hummous, väntade så länge, fick påminna och allt. När vi skulle betala klagade vi och det slutade med att vi fick den gratis, istället för 8€! Vi gick till tunnelbanan vid 22.30 tiden, åkte tillbaka till lägenheten och tog det lugnt. En timme senare kom rumskompisen hem och vi såg sedan filmen "This is England". Jag somnade runt 03.00.

Häftigaste metrostationen i Paris.
Frozen Yougurt på Myberry i Marais.
Marais.
FroYo med oreos, mango och kiwi.
I parken vid kyrkogården Père-Lachaise.
Louvren.
Så fin solnedgång över Seine.
Middagen. Vi blev halvt beroende av sån här mat.Malin!

Fredag den 19 april 2013 - Paris

Jag vaknade vid 7.45, duschade, fixade mig i ordning och packade det sista innan jag gick ned för att äta frukost. Sa hej då till pappan som åkte till jobbet och åt sedan frukost med mamman och N. Jag gick sedan vid 8.40 till bussen 5 minuter bort, åkte till katedralen där jag bytte till busway. Vid Beaulieu gick jag av och väntade på bilen som skulle komma (jag åkte nämligen med Covoiturage - delade en bil med några.) När vi hälsade var det med kindpuss och deras första kommentar var när jag presenterade mig "jaha mikaela har en accent!" Vi stannade till 25 minuter, annars körde vi direkt mot Paris. Framme var vi klockan 14.00, vid Porte de Cligancourt. Jag gick runt där ett bra tag, letade efter en uttagsautomat men hittade ingen förrän ett bra tag. Därefter tog jag buss PC3 till Porte de Champerret där jag mötte min kompis Malin. Så roligt att träffa henne. Vi gick till lägenheten, lämnade sakerna och gick ut.
Vi började vid Champs-Elysees, gick gatan ned och sedan tog vi tunnelbana till St Paul där vi gick i Marais-kvarteren, jag gillar det området jättemycket! Därefter gick vi till Rue des Rosiers, köpte falafel och chawarma och åt det i regnet under en dörr. Vi gick sedan vidare, till Hotel de Ville och till Pont de l'Archevêché vid Notre Dame. Där är hela bron täckt av kärlekshänglås. Sedan gick vi till Notre Dame där vi såg en mässa, det var en präst som blev något "högre". Vi gick sedan för att åka tillbaka till lägenheten, klockan var runt 21. Vid Carrefour stannade vi till och köpte lite inför kvällen. Därefter gick vi till lägenheten, skypade 30 minuter med Clara. Vi funderade sedan på att gå ut, planen var till VIP Room men vi var båda för trötta. Han som Malin delar lägenheten kom tillbaka så vi pratade en del och såg musikvideor innan vi somnade vid 01.30-tiden.

Hôtel de Ville
Notre Dame
La Seine
Bron med kärlekshänglås.
Notre Dame
Inne i Notre DamePå "kröningen" av en ny biskop ungefär.

Torsdag den 18 april 2013

Jag vaknade straxt innan 9, åt frukost och ägnade sedan hela förmiddagen med att leta ställe att bo på i London och i Paris. I Bryssel skulle jag nämligen bo hos min pappas kusin. Jag letade mest på Couchsurfing. Vid 11.55 hämtade jag N, jag lagade en ost- och skinkomelett. N var verkligen trött, han grät en massa både innan och efter lunchen så det var en av de svårare luncherna. Jag lämnade honom sedan i skolan och åkte till franskakursen. Där mötte jag bland annat Sara, Rike var hemma då barnen var sjuka.
Jag tog spårvagnen med Joyce och Sara och sa ett ordentligt hej då till Sara då vi inte skulle ses på 3,5 vecka. Vid 16.25 hämtade jag N, vi var hemma då han fortfarande var trött och ledsen. Föräldrarna kom hem runt 18.50 och jag berättade för dem hur N hade varit. Till middag åt vi kokta morötter och torskfilé. Vi pratade en massa om min resa och så. Jag skypade sedan med mamma, om resan. Och sedan bokade jag flygbiljetterna för augusti, Stockholm till Berlin!! Runt midnatt började jag packa... Haha alltid i sista sekunden. Jag fick också boende i Paris fixat, jag skulle bo hos en kompis som delar en lägenhet 10 minuter från Champs Elysees. Jag somnade runt 01-tiden.


Onsdag den 17 april 2013

Jag vaknade vid 7.50, hörde att N inte var vaken men vid 8.20 vaknade han. Det blev frukost och sedan påklädning och tandborstning. Vid 10.20 tog vi spårvagnen till 8 Mai där vi åkte buss hem till Sara. Där träffade vi H och S, barnen som Sara tar hand om. N var så söt med dem, han plockade en blomma till H till och med. De tre hade så himla roligt och vi var bara ute i deras stora trädgård hela dagen. Vi åt alla pasta med sås och grädde till lunch och sedan sov N och S i en timme. N och jag åkte hem vid 17.00 och det var så varmt, mina armar hade börjat bli röda. När vi passerade Commerce vid 18.00 såg jag en termometer som det stod hela 30 grader på!!
Jag tvättade sedan håret på N och allt gick bra. Pappan ringde mig vid 19.15 och sa att han var på väg hem. När vi precis skulle äta (varmkorv med potatismos) kom mamman hem. Jag berättade om mina kommande resor för veckan som skulle komma och de tyckte det lät så roligt.
Vid 21.45 åkte jag till stan, mötte Rike vid Place de Cirque och gick till baren Au Vestaire men det var knappt någon där så vi satte oss på stenmuren mitt emot. Sara kom sedan och vi pratade en del. Jack (Sverige) ringde sedan och frågade om vi var ute och jag sa ja. Vi bestämde oss för att ses vid baren Delirium så vi gick dit. Det var så mycket folk där! Vi tog ett glas och pratade med några. Jack, Sofia, Mirna, Kensie och Rachel kom sedan så vi hängde med dem. De gick sedan för att hinna med sin spårvagn och vi funderade på att gå till någon klubb. Vi bestämde oss sedan för att åka hem så vi sa hej då och jag tog spårvagnen vid 00.30 hem. Somnade runt 01-tiden.


Tisdagen den 16 april 2013

Jag vaknade runt 9-tiden, fixade mig i ordning och gick ned. Jag upptäckte då att hunden hade fått ner mitt mannagrynspaket så det låg mannagryn överallt i köket. Dumma hund... Där försvann min gröt. Jag gick sedan till bussen som är 5 minuters promenad från mig och tog den till tågstationen. Jag skulle nämligen kolla på ett Interrailpass (tågluff) där. Min plan var att åka till Milano för att hälsa på en kompis, till Lausanne och Bryssel för att hälsa på en släkting och till London för att det är en plats jag saknar. Alla dess resor skulle då ingå med tågluffarpasset för 180€ drygt. Så bra tyckte jag. Jag frågade om det var möjligt att köpa och de sa ja men som vanligt är Frankrike liiiiiite efter så jag behövde ha ett väldigt officiellt dokument som säger att jag bott i Frankrike i 6 månader och det har jag inte. Så det var bara att åka därifrån. Dessutom hade de inga resor under helgen till Milano...
Jag åkte med spårvagnen hem, det var demonstrationer så jag gick av vid Bouffay och gick till Commerce. Hemma letade jag resor för fullt. Jag skulle nämligen vara ledig i en vecka då mamman och N skulle till alperna. Pappan var tvungen att vara hemma då han var tvungen att jobba. Jag kände då att jag verkligen ville ta vara på ledigheten och resa. Tack och lov hittade jag en del alternativ.
Jag hämtade sedan N och vi åt ravioli till lunch. Jag lämnade honom i skolan igen och gick hem, fortsatte att leta resor och åkte sedan till Commerce där jag gick till Delight Café. Meningen var att kolla resor till i augusti men wifi:et fungerade inte så jag mötte Sara vid Commerce vid 14.30 och vi mötte sedan Rike vid juice baren. Vi lyckades hitta bra resetider och dagar! Saken är den att vi ska hälsa på varandra i augusti ; först några dagar på Gotland, sedan några dagar i Stockholm och därefter avslutas allt i Berlin. Ska bli så roligt!
Jag hämtade sedan N, vi lekte i trädgården hela eftermiddagen då det var så fint väder. Han duschade och pappan var sedan hemma vid 18.50. När vi skulle äta (steak haché med pasta) så kom precis mamman hem. Jag stannade hemma på kvällen, skypade med mamma och sedan bokade jag min resa. Det skulle bli först tre dagar i Paris, 2,5 dagar i Bryssel och sedan 3 dagar i London. Så roligt! Jag somnade sedan straxt efter midnatt.

Alltså jag hade shorts och linne. Så härligt väder!Lill valpen (hunden?) han är ju ändå över 6 månader nu!

Måndag den 15 april 2013

8 månader i Frankrike!

Jag vaknade runt 9.30, åt enkel frukost och städade sedan ordning på rummet. Rike kom vid 10.50 och vi kollade på lite youtube klipp, tågbiljetter och så. Vi åt ravioli till lunch innan vi skyndade oss till franskakursen. Jag gick med Sara till spårvagnen efter franskan var slut och vid 16.25 hämtade jag N i skolan. Han var trött så vi stannade hemma istället för att gå till parken.
Mamman kom hem runt 18.45 och vi åt torskfilé med squash till middag. Vi pratade en himla massa och jag berättade om mina planer för den första lovveckan. Hon nattade sedan N och åkte iväg för att hämta pappan i centrum. Jag var hemma då med N, inga problem alls då han låg i sin säng och sjöng. Jag skypade med Rike och hon berättade att hon inte är ledig samma veckan som mig så vi skulle inte kunna åka någonstans. När föräldrarna kom hem så skypade jag med mamma och pappa om mina nya planer för lovveckan. Jag somnade sedan runt midnatt.


Söndagen den 14 april 2013

Jag vaknade runt 10.30, efter drygt fem timmars sömn, hörde att värdfamiljen var i full gång nere. Jag gick upp och åt frukost och gick sedan till mig. Tog det lugnt och så innan jag skypade en timme med Clara. Sedan kom det rätt vanliga problemet när man bor i en värdfamilj, iallafall för mig. De hade nämligen sagt att vi skulle grilla innan vi skulle på karnevalen. Men karnevalen började vid 14.30 och vid 13,45 hade vi ännu inte ätit så jag gick ned och sa att jag behövde gå och det var såklart lugnt. Jag tog språvagnen till stan vid 14.05, så fullt var det! På spårvagnen såg jag att min franskalärare här i Nantes stod där men hon såg inte mig.
Jag kom fram till Bretagne, gick till Commerce där jag mötte Rike. Det var så varmt! 27 grader! Vi gick sedan till Fnac där vi skulle möta Sara och hennes kompis Linnea från Sverige. Där mötte vi också Maggie (England) och Joyce (Holland) av slumpen. De skulle också se karnevalen så de gick med oss. Borta vid Commerce igen träffade vi Rachel (England) och Sofia (Mexico) från universitet så vi pratade lite med dem innan vi gick bort till Place de Cirque. Där satt vi en timma efter utsatt tid, karnevalen skulle börja 14.30 nämligen men 15.30 var ännu ingen karneval. Vi bestämde oss för att gå bort till Lafayette och så gjorde vi. Det var verkligen så varmt! Där hade karnevalen precis börjat och vi stod där ett tag, en halv timme eller så innan vi gick vidare. Vi var alla sugna på glass så vi gick till Place Royale och Amorino men det var säkert 40 meters kö utanför så vi gick till McDonalds istället och köpte Mcflurry haha. Därefter satte vi oss vid fontänen vid Place Royale och njöt av solen. När klockan närmade sig 18 behövde Joyce gå hem så vi andra började fundera på att också gå hem. Jag gick hem först, de andra skulle nämligen åt motsatt håll. Vid Bretagne hade jag tänkt ta spårvagnen eftersom ingen spårvagn gick vid Commerce på grund av karnevalen men det var så mycket folk och spårvagnen skulle komma om 10 minuter så jag gick hem. Det tog totalt 15 minuter att gå hem, så bra! Dessutom var det så fint väder!

Jag pratade lite familjen och berättade om karnevalen innan jag gick ut och powerwalkade. Klockan 19.00 var det 22 grader! Jag tog en 40 minuters runda upp till universitet och gick sedan hem och duschade innan vi åt middag. Vi åt grillat kött med ris och grillad squash. Jag gick sedan upp till mig, skypade med mamma innan jag gick och la mig.Lördagen den 13 april 2013

Jag vaknade runt 9.30-tiden, hörde att värdfamiljen skulle iväg på bio och strax därefter åkte de. Så skönt att vakna upp runt 10.30 sedan och att ingen var hemma. Jag gick ned i pyjamas vilket jag aldrig gör och åt frukost. De kom dock hem tidigare än beräknat, vid 11.30 så jag sa hej innan jag gick upp till mig. De åt lunch och jag tog det lugnt på mitt rum, de åkte sedan och vid 14-tiden åkte jag också iväg till stan. Jag gick till Fnac, köpte nya hörlurar då mina hade gått sönder och en bok hur man böjer alla franska verb. Jag promenerade runt en del, köpte macarons, gick till H&M och letade efter lite kläder men hittade inga roliga.
Utanför Monoprix mötte jag Sara och hennes kompis Linnea så vi pratade en del innan vi sa hej då och jag köpte inför kvällen på Super U. Det regnade så mycket sedan så jag tog spårvagnen hem vid 17-tiden. Värdfamiljen var ännu inte hemma så jag tog det bara lugnt. De kom hem runt 18-tiden, jag fixade mig i ordning och gick ner straxt innan 20.00. Vi pratade en hel del om dagen och så och jag sa att jag skulle ut på restaurant. Jag mötte Rike strax därefter vid Place de Cirque. Vi gick till en restaurant i Bouffay-kvarteren där de bara serverar musslor. Sara och Linnea kom sedan dit och vi beställde. Vi delade på en flaska muscadet vin och jag tog Moules à la crème (musslor i grädde) vilket var så gott. Runt 22 gick vi till trädet i Bouffay, satt där ett tag innan vi gick till Lieu Unique. Träffade några tyskar från franskakursen innan jag, Sara, Rike och Linnea gick och tog varsitt foto i en fotoautomat, så roligt som minne!
Därefter gick vi till baren Au Vestiare där vi mötte upp med Mirna, Jack, Kensie och några till. Vi gick till Commerce och funderade vart vi skulle gå. Det slutade med att jag, Rike, Sara, Linnea och Mirna gick till Marlowe fast vi vet hur dåligt det är. Det är gratis så det slutar tyvärr oftast med att vi går dit. Vi stannade ett tag innan Leemart kom och vi gick. Planen var att gå till Colours men vi fortsatte till klubben som är på en båt. När vi var på väg dit så pratade jag och Rike lite och bestämde oss för att åka hem så 04.30 tog vi nattbussen hem. Jag somnade runt 5.15.


- Instagram -

Börjar med att lägga upp bilder från min Instagram från den senaste tiden, voilà:

EDIT: upptäckte att man bara kommer tillbaka en kort tid i instagram-arkivet, så det börjar med sista dagen i Bryssel.


1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20

1. Sista dagen i Bryssel åkte jag till "Mini Europa" där Europa fanns i miniatyr; här Venedig. 2. Berlin. 3. Berlin igen med Berlinmuren. 4. Aten. 5. Framme i London! 6. Oxford Street. 7. Brick Lane i östra London. 8. Busstur genom London. 9. London. 10. St Pauls Cathedral. 11. Shopping på Victoria's Secret. 12. Telefonkiosk i London. 13. Chocolate Frappouchino (stavning?) på Starbucks. 14. Russell Square. 15. Brittish Museum. 16. På väg hem i Londonnatten. 17. Mango- och passionsfruktsdryck på Café Nero. 18. Frozen Yougurt på Topshop. 19. Platform 9 3/4 på King's Cross. 20. Ja... Londonresan slutade inte så värst bra, fruktansvärt. Min plånbok blev snodd, mer om det senare.

3 städer på 10 dagar - check!

Jag är nu hemma från en väldigt bra resa. Paris, Bryssel och London på 10 dagar. Nu är jag tillbaka i Nantes och Au Pair:andet fortsatte imorse. N sover just nu och jag ska nu ladda upp massa bilder, skriva inlägg och packa upp. Fortsättning följer!

Ett litet axplock från de tre städerna. Paris de två första, Bryssel de två andra och sedan London.

Nu åker jag tillbaka till Nantes!

Tidsinställt: Och så var jag framme precis i Paris. Nattbuss från London som avgick 21.30 (london-tid). Om 6 timmar ska jag åka tillbaka till Nantes, har några timmar i Paris innan jag ska bege mig till Porte d'Italie. Runt 18.00 är jag framme i Nantes.

London!

Tidsinställt: Och så var det dags för den tredje staden, London. Jag har förhoppningsvis precis kommit fram och nu väntar en frukost :]

Bryssel

Tidsinställt: Just nu sitter jag förmodligen på bussen, på väg till Bryssel. Förhoppningsvis har jag haft en superrolig helg i Paris!

Paris!

Tidsinställt: Nu borde jag vara framme i Paris, stannar här tills måndag förmiddag :]

Nu åker jag!

Sådär, jag håller på att packa allt (läs: ska börja packa). Imorgon runt 8.45 lämnar jag huset och åker till Paris, är framme där runt 13.30-tiden. Där hälsar jag på en kompis och bor hos henne till måndag förmiddag då jag åker till Bryssel. Jag kommer att bo hos en släkting där och sedan natten mellan onsdag och torsdag så tar jag en nattbuss till London där jag är torsdag, fredag och lördag. På lördagskvällen tar jag en nattbuss tillbaka till Paris där jag är framme på söndagsmorgonen. Jag är tillbaka i Nantes runt 18.00.
Jag ska skriva inlägg för denna vecka, alltså veckan som var nu, på väg till Paris. Annars skriver jag nog igen på söndag, 28 april! Bon voyage!

Je vais voyager!

Med en del problem på vägen så är nu min resa bestämd! NU på fredag 19/4 sticker jag till Paris, är där i tre dagar, drar till Bryssel i två dagar och sedan till bästa London i tre dagar innan jag åker hem till Nantes. Totalt blir det nio dagar borta! Jag är hemma igen på söndag 28/4! Kommer bli så himla kul! Och eftersom brist på kompisar som är lediga samtidigt så drar jag iväg själv! Första gången jag reser själv hihi. Men är säker på att det kommer bli kul och sedan ska jag hälsa på några jag känner.


8 MÅNADER IDAG

Idag har jag varit i Frankrike i 8 månader!! Förresten har jag så sjukt sjukt sjukt bra planer att det inte är sant. Berättar när allt är bestämt, vill verkligen inte ge mig själv falska förhoppningar. Kommer dock bli rätt besviken ändå om det inte funkar. Gissningar vad det är? Så galet kul :D

Une bourse

Jag håller just nu på att skriva ett brev för att ha chansen till ett stipendium för utlandsstudier, så svårt att skriva texten på svenska haha!
Jag börjar också få lite andra tankar, hela tiden här, snart 8 månader, har jag känt att jag inte vill åka hem. Nu börjar det bli det motsatta, det kan nog vara ganska skönt att åka hem. Jag trivs väldigt bra men ibland vill man bara vara hemma. 8 månader är en ganska lång tid. Att bo i en annan familj är så lärorikt men jag börjar känna mig ganska klar här i Nantes, tråkigt men sant. Tack och lov att jag fortfarande trivs bra, annars hade det blivit två långa månader.

Igår, fredag den 12 april 2013

Jag vaknade runt 9.30, åt lätt frukost och såg filmen "Chalet Girl" i sängen. Fixade sedan två maskiner tvätt och städade upp på mitt rum. Jag hämtade sedan N i skolan, vi åt ravioli och jag lämnade honom sedan utan problem i skolan. Därefter gick jag i jeansjacka och tog spårvagnen, mötte Rike vid Place Royale och vi satt i solen ett tag - 17 grader var det! Vi gick sedan till en bokmarknad, jag köpte tre böcker på franska och vi fortsatte till turismkontoret och tog några flyers. Sedan gick vi till juicebaren för en juice och lite prat. Ägarna känner igen oss hela tiden, hälsar på oss och så. Den här gången fick vi gratis bakverk haha :]
Vid 15.50 sa vi hej då, jag åkte hem, hämtade mina kängor hos skomakaren och gick hem. Hämtade N i skolan och önskade "bon week-end". Vi lekte hemma och hade roligt. Pappan kom hem vid 18.30 men gick ut igen för att köpa en baguette :] Mamman kom hem en timme senare med veckans mathandel. Vi åt sedan middag, pasta med baskisk sås och kyckling. Vi avslutade middagen vid 21.30, jag fixade mig i ordning och tog bussen 5 minuters promenad från mig vid 22.30. Vid Commerce skulle jag möta Rike, Sara och Saras kompis från Sverige. De hade mött Leemart och hans två kompisar från Mexico så vi gick med dem till en bar "Au Vestaire". Vi var där tills sista spårvagnen gick vid 00.30 då vi sa hej då. Jag var hemma runt 00.45 då spårvagnen var sen. Så roligt när jag gick hem, två män cirka 35 år, småfulla, gick framför mig på min gata och pratade om att de var från Bretagne och att Nantes VERKLIGEN INTE är Bretagne haha. Jag somnade runt 01-tiden.

Le printemps est arrivé

Alltså hur härligt är inte detta?! Haha en av anledningarna till att bo i Frankrike. Särskilt vädret på söndag :] Och det bästa är att det kommer fortsätta så här om man litar på väderleksrapporterna!!


Torsdag den 11 april 2013

Det är helt galet hur fort tiden går.

Jag vaknade vid 7.50, pappan hade åkt till Paris på morgonen så jag lämnade N i skolan, kom hem, åt frukost och sedan gick jag och la mig och sov i en och en halv timme. Var såååå trött. Jag duschade och fixade mig för att sedan hämta N i skolan. Han åt pasta och skinka till lunch innan jag lämnade honom för att ta spårvagnen till franskakursen. Jag mötte Rike på spårvagnen och vi hade sedan två timmar franska innan vi gick lite tidigare.
Vid 16.25 hämtade jag N, vi lekte en massa hemma och vid 17.00 kom pappan hem. Han jobbade dock upp så N och jag var kvar nere. N duschade sedan och vid 18.20 tog pappan över, jag var dock kvar i vardagsrummet med dem.
Mamman kom sedan hem vid 19.00. Hon berättade att pojken som blev påkörd på vår gata var grannens barnbarn, så hemskt...!! Vi åt sedan middag, kyckling med ris. Jag gick upp till mig vid 21-tiden, ringde farmor och sedan mamma men det var så dålig mottagning. Därefter skypade jag med Rike i 45 minuter och jag ska snart sova. Fredag imorgon!

Igår, onsdag den 10 april 2013

ÅH VAD JAG BLIR ARG!!! HELA INLÄGGET FÖRSVANN, MÅSTE SKRIVA OM, BLIRSNABBRESUMÉ

Jag vaknade vid 7.50, hörde att N var vaken så jag gick upp. Det blev frukost, lite tv och sedan påklädning och tandborstning utan problem. Vi stannade hemma från sporten eftersom N var lite sjuk, hostade och så och därmed blev det såna saker man gör när man är sjuk. Till lunch värmde jag på rester; ris och torskfilé. Lite problematiskt nu eftersom ugnen är sönder sedan förra helgen... N sov sedan i två timmar, under tiden såg jag filmen "Blondie" och två timmar senare vaknade N.
Vi lekte under eftermiddagen och han duschade sedan innan pappan var hemma vid 18.50. Jag sa att jag inte skulle äta middag med dem då jag skulle iväg så jag gjorde iordning en smörgås och åt den. Mamman var hemma vid 19.40 och tio minuter senare tog jag spårvagnen till Place de Cirque i ösregnet. Där mötte jag Rike och vi åkte till Chantiers Navals där vi gick till konsertlokalen Stereolux. Sara kom dit straxt därefter och där skulle vi för 13 euro se Slagsmålsklubben samt Skip&Die. Främst var vi där för att se den första klubben, då de är svenskar. Det var electro och dansmusik till den första gruppen och Skip&Die var lite indie.
Efter Slagsmålsklubben visade det sig att en kompis, Leemart, också hade biljett så han kom dit. När konserten var klar vid 23.15 gick vi till Commerce. Gick först in på Elephant Club (gratis) men gick ut direkt då ingen var där. Vi gick till Bouffay och jag och Rike gick in på en hemmafest, haha måste carpe diem ibland. Det visade sig att de skulle gå så vi gick till Commerce, sa hej då och tog spårvagnen hem vid 00.30. Jag somnade runt 01-tiden.

Slagsmålsklubben (+2 till)
Skip&Die.
Haha slutet av Skip&Die's konsert, så många hoppade upp på scenen!


Tisdagen den 9 april 2013

Jag vaknade runt 9-tiden, fixade mig i ordning och tog spårvagnen vid 10.20 en station bort och därifrån tog jag en buss hem till Rike. Jag mötte henne vid busshållplatsen, lämnade över ett kuvert med min adress som hon skulle lämna på universitetet (för DELF-provet i franska). Därefter tog jag bussen och åkte hem. Det regnade så himla mycket och när jag gick av spårvagnen så gick en äldre tant framför mig, hennes regnhatt blåste iväg och hon småsprang efter. Jag sprang då efter och försökte komma ikapp hatten men den blåste ned under spårvagnen. Hon ropade åt mig att jag skulle låta den vara men jag böjde mig ner, tog ner handen under spårvagnen och fångade hatten. Jag hade sett att dörrarna var öppna till spårvagnen så den kunde inte åka iväg. Hon tackade så himla mycket. När jag väl reste mig upp och skulle gå så gjorde min fot ont, jag hade verkligen böjt den helt när jag satte mig ner på knä... Jag hoppade hem på ett ben sedan.
Vid 11.55 hämtade jag N i skolan, han åt pasta och skinka till lunch och jag lämnade honom sedan i skolan. De var sena med att öppna dörrarna så jag ringde Rike och Sara och sa att jag inte skulle hinna med spårvagnen och att de kunde åka till universitetet utan mig. Jag tog istället spårvagnen till Commerce och sedan till Mediateket där jag lånade lite böcker om franska språket, grammatikböcker och boken "L'étranger"/Främlingen av Albert Camus på franska. Rike kom sedan dit och vi gick till juicebaren för en juice, en hel del prat och tidningsläsande. Vi sa hej då och jag tog spårvagnen vid 15.55. Jag hämtade N vid 16.25 och vi lekte hemma innan han duschade och pappan var hemma vid 19.00 och mamman en timma senare. Vi åt "kalkonfilé" med pasta och baskisk sås. Planen senare var att möta upp med Rike men tröttheten slog till. Dock somnade jag ändå runt midnatt.

Måndagen den 8 april 2013

Jag vaknade vid 8.50, morgonen var som alltid när jag lämnar N. Jag kom hem, åt frukost och fixade mig i ordning. Därefter tog jag det lugnt ett bra tag innan Sara och Rike kom hem till mig vid 11.45. Vi såg lite youtube klipp och började sedan göra lunch. Det blev "steak haché", stuvad spenat och pasta. Vi pratade en massa innan vi sprang till spårvagnen för att åka till franskakursen vid 13.40. Hade två timmar franska, bjöd på djungelvrål som inte var så uppskattade haha.
Jag hämtade sedan N, vi hade riktigt roligt under eftermiddagen. Han sa att jag var hans bästa kompis och hans storasyster. Söta N. Pappan ringde sedan vid 19.00 och sa att de var sena och skulle snart vara hemma. Senare åt vi middag; steak haché, pasta och stekta grönsaker. Under middagen berättade jag det jag läst på internet, på en tidningshemsida, att det som hände under lördagen var att en 2-årigt barn hade blivit påkörd av sin pappas bil... Det var så olyckligt att han dog...... Så hemskt! Och att det hände på "min" gata!
Jag gick upp till mig runt 21-tiden, skypade lite med familjen hemma och sedan med Bea i drygt en timme innan jag somnade runt 23.30-tiden.


Söndagen den 7 april 2013

Jag vaknade vid 10.00, kunde inte sova längre... Ett tag senare gick jag upp, sa hej och åt frukost. Jag fixade mig i ordning och gjorde mig klar. Vid 14.00 tiden så gick jag hemifrån, tog spårvagnen, mötte Rike där och vi åkte bort till Orvault-Morlière där det skulle vara en loppmarknad. Massa prat och en misslyckad loppmarknad (bara gamla och saker för små barn) så tog vi spårvagnen tillbaka, gick av vid Commerce och promenerade mot Place Graslin. Vi fortsatte bort, gick förbi en stor kyrka vid Chantiers-Navals och sedan gick vid till minnesplatsen för slaveriet. Det var under jord och verkligen jättefint gjort! Därefter tog vi spårvagnen, bort till slottet och gick till Musée des Beuax-arts. Det var en utställning med några tavlor som vi kollade på i max 5 minuter innan vi gick till tivolit vid Saint-Pierre. Alltså fransoserna went crazy haha.
Vi fortsatte vår promenad, bort mot kvarteren vid Place du Cirque innan vi gick till Delight Café. Klockan var då runt 17.30 så vi tog en varm dryck och pratade. Sara kom runt 18.30 och vi pratade en massa. Jag köpte sedan en sallad till middag och vid 20.30 sa vi hej då och åkte hem. Jag kom hem runt 20.50, pratade i en halvtimme med värdfamiljen om allt. Så himla bra samtal! Jag gick upp till mig vid 21.45, ringde mamma en stund och somnade runt midnatt.

Minnesmonumentet för slaveriet.Nej men alltså, överdosera inte med grädden haha.

Lördagen den 6 april 2013

Jag vaknade efter drygt 5 timmars sömn, runt 10.30. Gick upp och åt frukost, mamman var iväg på valpkurs med hunden. Pappan och N gick runt 12-tiden till Fnac så jag hade huset själv vilket var skönt. Jag duschade, fixade mig i ordning och tog det lugnt, så som helger alltid är. Plötsligt hörde jag genom väggarna att det var flera stycken som skrek och grät ute på gatan. Det fortsatte i säkert tio minuter och de skrek bland annat "det kan inte var möjligt" på franska. Jag tittade då ut genom fönstret (jag har fönster mot gatan) och såg att alla grannar var ute på gatan och en del tittade också ut genom sina fönster. Längre bort på gatan kom 4 brandbilar, 3 ambulanser och 2 polisbilar. WTF tänkte jag och stängde fönstret men tittade ut genom jämna mellanrum. Pappan och N kom hem och även mamman sedan.
Vid 14.00 gick jag mot spårvagnen, pratade först med värdfamiljen om vad som hade hänt och de sa att de trodde att det var en tjej ca 8 år som sprungit in i en bil. Jag gick förbi skomakaren för att hämta mina skor men det var ett problem med maskinen så de var inte klara. Jag tog spårvagnen till Commerce, gick till H&M där jag sprang in i Denisse och Kerry från Mexico och pratade lite med dem innan jag mötte Rike där. Vi tog spårvagnen till Duschesse Anne och sedan Busway till Beaulieu. Vi gick i några butiker i shoppingcentrumet och sedan en gigantisk stormarknad, Carrefour. Jag köpte ett franskaövningshäfte och så färska franska jordgubbar. Sara kom sedan och vi åkte mot centrum igen.
Vi gick till juicebaren och satt där till 18.30 då vi sa hej då till Sara. Jag och Rike gick till Monoprix, köpte lite inför kvällen och sa sedan hej då. Jag tog spårvagnen hem, mötte Maggie och hennes kompisar från England och jag var sedan hemma vid 19-tiden. Vi åt sedan middag, köttfärssås och spagetti och det var så roligt. N var på skojigt humör så jag och föräldrarna skrattade så vi grät. Det var verkligen så kul! Jag fixade mig i ordning sedan och tog spårvagnen till Commerce, mötte Rike och Sara och vid 22.15 tog vi C3 bussen till Denisse. Där höll de på att äta klart middagen så vi anslöt dem för efterrätten. Det var jag, Sara, Rike, Denisse, Nathalie, Simoné, Daniella, Kerry, en rysk tjej, Leemart och Alex som var där. Vi sjöng för Kerry eftersom hon fyllde år efter midnatt. Haha det slutade med att vi spelade beer pong och det var kul (kanske eftersom jag var bra och prickade rätt haha). Denisses pojkvän och hans franska kompisar kom sedan så vi var väl 20 stycken i huset. Runt 00.30 tog vi bussen till Commerce, gick till Lieu Unique där en finsk Dj-grupp spelade. Jag och Sara pratade lite med dem på svenska men de var dryga hehe. Det var bra musik på LU så vi dansade där ett tag innan det stängde vid 2.30. Då kom Leemart och Alex dit, Alex gick dock hem men vi andra fortsatte. Det slutade efter ett tag på Marlowe och jag tog bussen hem med Rike vid 4.30. Jag var hemma vid 5.00

Fredagen den 5 april 2013

Jag vaknade vid 9-tiden, åt frukost och fixade mig i ordning. Därefter åkte jag med spårvagnen till Bretagne där jag gick till stora postkontoret, kopierade mitt pass och åkte tillbaka hem. Jag behövde ha en kopia av mitt pass för att anmäla mig till DELF-provet. Väl hemma så hämtade jag N och vi åt ravioli till lunch, han åt verkligen superbra, flera portioner. Jag lämnade honom sedan i skolan, skyndade mig till bussen och mötte Sara och Rike där. Vi åkte bussen till Petit-Port och tog sedan spårvagnen en hållplats till Facultès.
Vi gick till en universitetsbyggnad, frågade var man skrev in sig och vi gick sedan dit. Det gick enkelt att skriva in sig och sedan var vi anmälda till DELF B2 och 120€ fattigare. DELF är ungefär som Cambridge-testet i engelska och om man har det franska diplomet så kan man studera på ett universitet i Frankrike! Coolt! Vi gick därifrån och mötte en Joyce, en holländsk tjej från franskakursen) och tog följe med henne till spårvagnen, på vägen ut träffade vi Rachel från England och pratade lite snabbt med henne innan vi gick.
Jag och Rike gick sedan till juicebaren Mango efter vi sagt hej då. Vi satt där ett tag och pratade innan vi sa hej då och jag åkte hem. Jag hämtade N och vi lekte hemma innan han duschade. Mamman kom hem samtidigt, vid 18.00 och vi pratade en del innan pappan kvar hemma en kvart senare. Jag åt sedan middag med N och pappan, kycklingklubbor och pommes dophines, när mamman åkte och hämtade veckans mathandel. Jag gick sedan upp till mig, fixade mig i ordning och skypade sedan med fina Sara i 20 minuter innan jag tog spårvagnen till Commerce och var där 22.10. Jag mötte Rike där och vi gick till baren "Au Vestaire" där vi mötte Kensie (Usa), satt där och pratade en del innan Sara kom. Ett tag senare kom Kensies pojkvän och hans franska kompisar och vi gick vid 01-tiden till Le Marlowe. Vi var där rätt länge, haha, till 4.45. Då sa jag, Rike och Sara hej då, de andra hade gått tidigare. Jag och Sara gick och hämtade våra cyklar och på vägen dit stannade två fransoser och frågade om något och jag sa "pardon" för jag hade inte hört vad de frågade. De sa då "ah putain" (ah fan) och gick vidare. Jag blev så sur, jag pratar ju ändå franska och blir sur att min accent hörs så mycket. Detta hände en gång till innan vi hämtade cyklarna... Jag cyklade hem och var hemma runt 5.


Torsdagen den 4 april 2013

Jag vaknade först vid 9.00 imorse av att hunden skällde för fullt, somnade om och vaknade vid 10.15. Låg kvar i sängen ett tag och bara tog det lugnt innan jag gick ut på en promenad med hunden i kvarteret. Jag kom sedan hem, duschade och fixade mig i ordning och gick sedan och hämtade N vid 11.55. Vi åt ravioli till lunch och sedan lämnade jag honom i skolan. Vid min spårvagnsstation mötte jag Rike och vi åkte tillsammans till franskakursen, hade franska i två timmar och så. Jag fick tillbaka en text med B2++ och det kändes asbra hihi. Efter lektionen frågade jag läraren om DELF provet, om man kunde öva och hur det är uppbyggt. Det är ungefär som nationella provet; läsa, skriva, prata och lyssna. Den skriftliga delen är väldigt ofta ett brev.
Jag åkte hem sedan, hämtade N och vi lekte hemma. Han duschade och mamman kom sedan hem 18.50 och pappan strax därefter. Jag fick min lön och halva summan för DELF-testet, så snällt!! Innan middagen satt jag i vardagsrummet och läste lite gotländska tidningar som mamma och pappa tog med sig. Vi åt sedan lax, potatis och grönsaker. Jag gick upp till mig vid 20.40, skrev till Rike och Sara en del och bloggade. Nu ska jag läsa lite i en fransk bok för att sova.

Haha well gjorde detta också. Och som vanligt, smarta jag, det stod "låt INTE lermasken torka" och vad gjorde jag då; jo lät den torka........................

Igår, onsdagen den 3 mars 2013

Jag vaknade vid 7.50, som alltid en onsdag, och hörde att N inte var vaken. Jag halvsov men hörde 50 minuter senare att N vaknade, precis när pappan skulle gå så han gick upp till N för att sedan knacka på min dörr. Jag öppnade precis då och han blev rätt förvånad att jag var vaken haha. Han åkte sedan och N och jag åt frukost. Förmiddagen spenderades hemma, N hade ingen sport så vi var hemma och lekte. Till lunch blev det "potatisbollar"-hittar inte svenska ordet samt steak haché. Han sov vid 14.00 i en och en halv timme. Rike ringde och kollade om hon kunde komma förbi men jag sa att N skulle nog inte sova så mycket så vi sa att vi skulle ses under kvällen istället.
N vaknade som sagt vid 15.30, han åt mellanmål och sedan tog vi cykeln och han cyklade till parken och där spelade vi fotboll. Det var massa barn där men det gick bra och vi hade roligt. Vi kom hem och han duschade utan problem. När han skulle klä på sig till pyjamas sedan så ville han absolut inte så han började slå mig men jag sa att det är inte okej att han gör det. Han slutade efter en stund och pappan kom sedan hem vid 18.50. N sa snorkigt åt mig "Mikaela, lägg ner nu, det räcker!" Pappan reagerade direkt och sa åt N att han skulle prata snällt, inte så. N sa då att jag hade sagt åt honom på skarpen när han slogs och pappan frågade mig om det var hunden han slog men jag sa sanningen. Pappan sa då till N att jag hade all rätt att säga så vilket var bra att han fick höra. Mamman kom sedan hem och vi åt fisksoppa med krutonger och riven ost. Gott! 

Jag gick upp till mig vid 20.30, fixade mig i ordning och en halv timme senare gick jag ned. Jag pratade då snabbt med pappan om att det var ny månad och att jag skulle få min lön och det var som alltid lugnt. Jag sa att jag skulle till universitetet och betala för DELF provet och han frågade om priset (120 euro) och sa då att han skulle diskutera med mamman om de skulle betala en del. Jag sa att det var FÖR snällt och att det var JAG som ville göra det men han sa att han skulle prata med henne. Därefter gick jag till spårvagnen, mötte Rike vid Place de Cirque och vi gick till Commerce, tog C3 bussen till Hotel Dieu och gick till Delirium baren. Vi tog ett glas där och sedan kom Sara.
Vi pratade en massa och för att nämna en av sakerna under kvällen så kom en äldre man, pratade massa franska och vi låtsades inte förstå. Det var så roligt för vi förstod ändå vad han sa fastän vi låtsades att inte göra det haha. Han var väldigt på och vi ville bara att han skulle gå. Till slut gick han iväg och vi skulle gå. En tjej som satt vid bordet bredvid sa att vi skulle vänta ett tag då han hade pratat om oss med dem. Vi väntade 5 minuter och gick sedan men såg att han satt vid utgången så vi rundade så han inte skulle se oss. När vi var ute vid gatan så vände jag mig om och såg att han reste sig och tittade ut så jag säger det till Rike och Sara att han är på väg att följa efter oss. Rike tittar och han öppnar då dörren för att gå ut. Hon skriker "RUN!!!!" och vi springer. Jag korsar gatan och vänder mig om och ser Rike falla på vägen, hon ramlar pladask. Hon föll ordentligt på sitt knä, klarade sig väl men det var ändå läskigt. Vi gick sedan då hon hade ont men det blev bättre. Vid Hotel Dieu så gav jag en liten påskchoklad till dem med varsit hjärta och då blev rätt rörda :] Jag vände mig om och såg att mannen hade gått ut och var på väg mot oss. Sara gick till sin spårvagn och jag och Rike powerwalkade till Commerce där vi sa hej då. Commerce är alltid bra, det är mycket folk, poliser och säkerhetsvakter. Men jag hatar hur någon kan göra en så rädd, livrädd.

Jag var hemma 23.40 och somnade straxt därefter.

Igår, tisdagen den 2 april 2013

Igår vaknade jag klockan nio, gick upp och åt frukost, duschade och fixade mig i ordning. Jag tog det sedan det lugnt under förmiddagen och hämtade sedan N vid 11.55. Han åt pasta och skinka, jag var inte hungrig. Jag lämnade honom sedan och åkte med spårvagnen till Commerce. Det var 13 grader ute, sol och blå himmel så jag hade jeansjacka och converse. Vår! Jag mötte Rike och Sara vid Commerce vid 13.50 och vi tog spårvagnen till Chantiers Navals. Första gången jag träffat Sara på mer än 10 dagar, förutom 10 minuter på spårvagnen. Vi hade massa att prata om och sedan gick vi till Sterolux där vi köpte biljetter till konserten den 10/4, den svenska gruppen Slagsmålsklubben kommer nämligen till Nantes för att ha en spelning och vi ska självklart gå.
Vi tog spårvagnen tillbaka till Commerce, tittade först på en "ljuskub" / Eclipse, och sedan sa vi hej då till Sara som åkte hemåt. Jag och Rike promenerade runt lite i centrum innan vi gick till affären Saga där Rike köpte något och sedan gick vi till kyrkan vid Place Royale och pratade om allt. Vi satt där ett bra tag tills en hemlös man kom och pratade med oss (som alltid händer) och vi gick snabbt därifrån. Rike tog sedan bussen från St Nicolas och jag gick till Monoprix snabbt och tog sedan spårvagnen. Jag gick och lämnade mina kängor hos skomakaren för att laga dem och gick sedan hem.
Jag hämtade N sedan och vi lekte hemma. Han duschade och sedan lekte vi lite kurragömma. Pappan ringde och bad mig starta ugnen och sätta in en grattäng med kalvfärs. Han kom hem 19.00 och vi hade en liten aperitif innan mamman kom hem 19.40. Vi åt sedan middag och jag gick upp till mig vid 20.45. Jag skypade sedan med familjen i en halvtimme innan det blev te och filmen "Djävulen bär Prada." Jag somnade vid midnatt.


Igår måndagen den 1 april 2013

Jag vaknade runt 10.15, åt frukost med värdfamiljen, duschade och fixade sedan mig i ordning. Precis som i Sverige är det röd dag här. Mamman åkte till leclerc och köpte lite från regionen här och jag, pappan, N och hunden gick på promenad (N cyklade) till hamnen. Det var fint väder men blåste sååå mycket! Vi kom tillbaka, jag plockade ihop mina saker på mitt rum och vi åt sedan lunch (kyckling i kokos-och ingefärssås med ris) vid 14.00. Vi plockade sedan ihop och städade lägenheten och dammsög för att kunna bege oss till Nantes sedan.
Vid 16.00 var vi klara så en kvart senare lämnade vi byn och åkte tillbaka mot Nantes. I bilen var mitt tidsfördriv under den XXX långa bilfärden att skriva i ordning 5 stycken blogginlägg.
Det var sedan en himla massa bilköer så det blev tre och en halv timme i bilen, en timme mer än vad det brukar ta... Men vi skrattade och pratade så det var inga problem! Vi var sedan framme i Nantes 19.30 och jag bar då in lite saker och sedan mina väskor på mitt rum innan jag skypade med mamma och pappa i 45 minuter. Därefter blev det middag och vi åt resterna från lunchen. Middagen var klar vid 21.30 och jag satt lite vid datorn innan jag somnade. Var så trött.

En av stränderna. Vågorna var så stora!Alltså palmer, så fina :]Hunden :]


Söndagen den 31 mars 2013

Jag vaknade vid 9.00, kände mig rätt trött efter den omställda tiden (till sommartid). Vi åt frukost och mamman hade köpt färska pain au chocolat, gott! Vid 10.35 åkte jag och mamman på en mässa i kyrkan, intressant att se en katolsk mässa! Hur kyrkan är helt fullsatt, att folk i alla åldrar är där, att alla är så troende och att prästen var så övertygande mot lyssnarna. Den var en och en halv timme och vi åkte sedan, pratade en massa om skillnaderna mellan den protestantiska och katolska kyrkan.
Vi kom hem och åt resterna från gårdagen och gick sedan ut på stranden, där vi letade efter ägg som KLOCKORNA hade lämnat. Ni läste rätt, här i Frankrike är det klockor som lämnar ägg åt barnen, inte påskharen. Jag fick även ett chokladägg av dem, så snällt!! Det är också på söndagen som man firar påsk här.
Därefter blev det siesta som dagen innan och jag tog det bara lugnt. Såg en film och så. Vi drack cider runt 19.00, pratade en himla masa och åt sedan fisksoppa från regionen med krutonger och riven comté ost, så gott. Middagen var klar runt 22.00 och då gick jag och skypade en och en halv timme med familjen hemma. Spontanbeställde även tre stycken iPhone skal. Jag somnade sedan runt 00.30.

Stranden som ligger 20 meter från huset!

Fick denna av världfamiljen :]


Lördagen den 30 mars 2013

Jag vaknade runt 9.45, åt frukost tillsammans med värdfamiljen. Jag fixade mig sedan i ordning och jag, mamman och N åkte till Leclerc för att handla mat för helgen. Vi var där i en timme innan vi åkte hem och åt lunch; ris och lax i ugn. N sov sedan sin eftermiddagslur och jag vilade lite också. Skypade med Malin i två timmar vilket var jätteroligt att göra. Klockan var sedan 19.30 och vi tog en aperitif med cider och chips.
Vi åt sedan middag, fläskkött med potatis. Jag gick till mig sedan, pratade lite snabbt med mamma på Skype innan jag somnade runt 23.30.


Fredagen den 29 mars 2013

Jag vaknade vid 7.50, skulle lämna N i skolan. Det var precis som vanligt och gick bra. Jag kom hem sedan, åt frukost, duschade och fixade mig i ordning och vid 10.45 åkte jag till centrum. Jag lämnade tillbaka en beige jacka med skinnärmar från H&M, köpte Coca Cola Light flaskor med Marc Jacobs på Monoprix och letade påskkort men hittade verkligen inga. Jag åkte hem vid 11.15 och hämtade N vid 11.55. Vi åt ravioli till lunch och jag lämnade honom vid 13.25 i skolan och åkte direkt till centrum. Jag mötte Rike på H&M då det regnade en del och vi kollade lite där innan vi gick till Delight Café för 2 timmars prat.
Vi kollade i några butiker sedan för påskkort med de verkar inte skicka det här! Jag åkte hem vid 16-tiden och hämtade N i skolan 16.25. Vi åt mellanmål hemma, jag packade i ordning min väska och pappan ringde sedan och sa att han skulle vara hemma om 10 minuter. Vi gick tillsammans med hunden och N till spårvagnen vid 17.30, mötte mamman vid ändhållplatsen och åkte med bilen mot Bretagne och kusten. Vi stannade i grannbyn till "vår" by och åt på ett creperie. Blev en complete (ost, skinka och ägg) och en chokladcrepe. Vi var framme runt 21.45, gjorde snabbt i ordning allt och sa sedan god natt.


Torsdagen den 28 mars 2013

Jag vaknade vid 6.50, fixade mig i ordning och gick ned. Sa hej till pappan som var vaken och jag berättade vart jag skulle. 7.15 tog jag spårvagnen till Commerce, buss C3 till tågstationen där jag var 7.40. Jag mötte mamma utanför och vi gick in i hotellet och mötte pappa för att sedan gå och köpa frukost på ett frukostställe. Vi satt där tills 8.35, en kvart innan deras tåg gick. Där stod vi utanför tågvagnen sedan och sa hej då. Det var sorgligt och jag kände nästan för att åka med dem. Några tårar fälldes och vi vinkade hej då genom fönstret när tåget rullade iväg. Jag stod kvar på plattformen ett tag efter tåget åkt iväg, kände mig helt plötsligt ensam och gick sedan mot spårvagnen, lite småsvart under ögonen.
Jag tog spårvagnen till Commerce och klockan var runt 9.20. I spårvagnen vid Commerce mötte jag Sara och hennes pojkvän Simon! Haha så typiskt Nantes. Vi pratade en massa svenska innan jag gick av vid mig och gick hem. Jag duschade och tog sedan det lugnt i min säng, kollade SATC och chillade. Vid 11.55 hämtade jag N i skolan och han åt varmkorv och pasta till lunch. Jag lämnade honom sedan och jag tog spårvagnen till franskakursen, mötte Rike i spårvagnen.
Hade då franska i två timmar och åkte sedan hem och hämtade N och vi lekte sedan hemma och läste. Dusch sedan och sedan var mamman hemma. Pappan var på jobbmöte så han var inte hemma. Det var första gången som jag åt middag hemma sedan onsdagen veckan innan. Vi åt torskfilé, spagetti och broccoli.
Vid 21-tiden mötte jag Rike vid Place de Cirque och vi gick till den vanliga baren för en öl. Satt där och pratade en himla massa och jag bjöd på svensk choklad och djungelvrål. Vid 00.00 tog jag spårvagnen hem och var hemma straxt därefter och somnade sedan.

Bästa mamma och jag.


Onsdagen den 27 mars 2013

Jag vaknade 7.50, hörde att N var vaken så jag fixade mig i ordning och gick sedan ner. Sa hej till värdfamiljen och mamman åkte sedan. Pappan sa då att han kände sig sjuk så han skulle kolla med sin chef om han kunde gå efter 14.00. Han ville dock inte lova något alls vilket jag förstod. Det blev som måndagen; frukost, dusch och tvättning av hans hår, påklädning, tandborstning, lek och så utan problem innan vi åt lunch. Blev stekt kyckling och pasta för N, samma för mig fast stuvad spenat istället för pasta. Vi läste sedan några sagor innan han skulle sova sin eftermiddagslur. Pappan ringde och sa att han kände sig bättre så han skulle stanna kvar på jobbet.
N sov sedan, jag tog det lugnt och när han vaknade så blev det lek innan mamman var hemma vid 19.00. Hon hade tagit med sig hunden och haft honom på valpskolan hela dagen. Jag sa hej då direkt, tog spårvagnen till Bretagne där jag mötte mamma och pappa vid Debouté. Vi gick mot Commerce, förbi Hotel-Dieu och letade efter restauranter där. Det är nämligen ett område där som veklingen inte ser mycket ut för världen men finns så många bra restauranter där, de bästa i Nantes faktiskt! Vi hamnade till slut på La Maison Baron som visade sig vara hur bra som helst. Vi åt 3-rätters med en flaska muscadet vin och jag åt rökt anksallad med anklever till förrätt, dagens fisk till varmrätt samt en efterrätt beståendes av pistaschemousse med aprikoser inuti med aprikossorbet till. Så gott!!

Vi gick därifrån runt 22.30, till deras hotell vid tågstationen där vi var ett tag och pratade innan de följde mig till spårvagnen och jag var hemma vid 00.10.

Restauranten, häftig miljö!Förrätten.Varmrätten.Efterrätten.