Dinard till Coursuelles Sur Mer

 Efter att ha vaknat vid 8.45 så gick vi ut och kollade om de hade frukost vid bageriet intill men tyvärr hade de ingen servering så vi gick tillbaka till hotellet, packade ihop och checkade ut. Jag pratade med receptionisten ett tag och hon sa att jag pratade väldigt bra franska *stolt*
Dessa kommer jag sakna från Frankrike, de söta bagerierna och att man kan gå till bageri för att köpa bröd, boucherie för att köpa kött, press för att köpa tidningar och så vidare.
Vi satte oss på stranden i Dinard och åt frukost.
Baguette med racletteost och serranoskinka samt iste.
Vi körde mot Mont St Michel och var sedan framme. Så himla häftigt!!
Det var så organiserat. Man parkerade 40 minuters promenad därifrån och tog en shuttlebuss till själva berget. Vid parkeringen såg vi bland annat en tysk bil med en älgdekal och en dansk bil parkerades bredvid oss. Shuttlebussarna var gratis och gick säkert var 5e minut.
Så himla imponerande!
Klostret på berget.
Och som överallt i Frankrike så finns det ett kors med Jesus. I varje liten by.
Alltså utsikten! Hur fint?!
Haha även flera hundratals mil från Paris säljer de eiffeltornet som souvenir.Vi åkte efter drygt två timmar till Avranches där vi såg det här konstverket utanför katedralen.
Inne i Katedralen.
Avranches katedral.
Vi gick sedan till Jardin de Plantes och därifrån kunde man se Mont St Michel i horisonten.
Vi fortsatte med bilen till Granville där vi stannade på Leclerc. De hade en särskild soptunna för tuggummin.Vi stannade sedan här för lunch/middag.
Så gott. Skinka, kronärtskockor, taboulé och emmentalerost bland annat. Och billigt. Jag älskar Leclerc och franska hypermarché.
Efter maten åkte vi till Utah Beach, en av alla landstigningsstränder från Andra Värdskriget.
Fortfarande taggtråd kvar sedan kriget...Speciell känsla när man stod på samma strand...
Vi åkte sedan till St Mère Eglise där det var en fallskärmshoppare som landat på kyrkan. Han låtsades att vara död när tyskarna passerade. Idag hänger en kopia kvar på kyrktornet. Överallt i området kring landstigningsstränderna fanns museeum, souvenirbutiker och minnesmärken. Fint att man kommer ihåg det.
Vi kom sedan till ett ställe där många kanoner hade skjutit hål i marken. Det såg ut så här överallt i området.
Men ändå fanns en fin utsikt!
Vi anlände till Coursuelles Sur Mer runt 22-tiden och ägnade tiden åt att uttnyttja wifi:t innan det var god natt.

Kommentarer
Postat av: Lina Carlsson

Haha, nu bombar jag med lite kommentarer, men det är så otroligt fint! Jag blev verkligen kär i Mont Saint Michel och skulle så himla gärna vilja åka tillbaka dit! Sist jag var där fick vi gå en promenad runt själva "berget" eftersom det var lågvatten, i kvicksand och iskallt vatten... Vi såg en manet!!! Haha! Fötterna var dock sjukt kalla efteråt... Vad tyckte du om hamsterhjulet i klostret då? Människor som fick springa i det för att hissa upp saker... USCH!

Svar: hahhaha lugnt ju! ja så sjukt fint men alla turister gör att det blir lite för mycket... vi hade tyvärr inte tid att gå runt :( men det var så fint det vi såg! hahhaa kan tänka mig det! vi såg aldrig det då vi inte gick in i klostret....
/Mikaela Åhlén

2013-07-10 @ 12:29:17
URL: http://terranivium.blogg.se/
» KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

« NAMN SPARA INFO?
« E-POST
« URL

» KOMMENTAR